Yayla Mahallesi Turizme açılacak

Yayla Mahallesi Turizme açılacak

Yayla Mahallesi Turizme açılacak

Yayla Mahallesi Turizme açılacak

Yayla Mahallesi Turizme açılacak
22 Mart 2010 - 10:18

* Kırklareli Valisi Cengiz Aydoğdu, Kırklareli Hareketi Derneği’nin 20 Mart 2010 Cumartesi günü Kırklareli Hareketi Derneği Lokali’nde düzenlenen kahvaltıya katıldı.


HABER MERKEZİ
Kırklareli Hareketi Derneği Başkanı Tuna Soykan ve Yönetim Kurulu Üyeleri’nin 20 Mart 2010 Cumartesi günü düzenlediği kahvaltıya katılan Kırklareli Valisi Cengiz Aydoğdu, kahvaltı sonrasında Kırklareli'nin ilk yerleşim yeri olan Yayla Mahallesi’ndeki tarihi evlerde incelemelerde bulundu.
Vali Aydoğdu başta olmak üzere, Belediye Başkanı Cavit Çağlayan, İl Emniyet Müdürü M. Behzat Canbazoğlu, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Mehmet Yiğit, Kırklareli Hareketi Derneği Başkanı Tuna Soykan ve Dernek Üyeleri, sıcak bir sohbet havasında geçen kahvaltının ardından Yayla Mahallesi’nde bulunan Tarihi Evleri gezerek restorasyon yapılacağı müjdesini verdi.
Vali Aydoğdu, Yayla Mahallesi’nde bulunduğu incelemeler sırasında, 5 yıl önce yanan Vali Faik Üstün İlköğretim Okulu binasını Valilik olarak restore edip, Kırklareli’nin  kültürel ve sosyal hayatına dâhil etmek istediklerini ve Türk Ocağı Binası’nın da Avrupa Birliği Projeleri kapsamında TRAKAB’ın işbirliği ile Sınır Ötesi İş Birliği Projesi’nde restore edilmesi çalışmalarına başlanıldığını belirtti.
Vali Aydoğdu yaptığı açıklamalar da, Kırklareli’nin ilk yerleşim yeri olan Yayla mahallesinin Kırklareli halkı tarafından artık fark edildiğini ve Yayla Mahallesini Kırklareli’nin hayatına ve geleceğine yeniden dâhil edeceklerini belirterek;
“Gerçi burada iş adamlarımız, özel sektör, bizden önde gidiyor ve teşekkür ediyoruz. Restorasyon ettikleri binaları görüyoruz. Bunların özendirici olmasını istiyoruz.
Yanan Vali Faik Üstün İlköğretim Okulu binasını Valilik olarak restore edip, Kırklareli’nin kültürel ve sosyal hayatına dâhil etmek istiyoruz. Burayı içinde yaşanılabilir bir mekan haline getirmek istiyoruz. Henüz karar verdiğimiz bir proje yok ama önümüzdeki günlerde olacak. Bu yılsonuna doğru bugün gezdiğimiz Yayla Mahallesi hakkında en azından bir iki projenin hayata geçebileceğini ümit ediyoruz.
Türk Ocağı Binası Avrupa Birliği Projesi kapsamında TRAKAB’ın işbirliği ile sınır ötesi iş birliği projesinde önümüzdeki Ağustos ayı içerisinde başlarız diye ümit ediyorum. İşlemleri bitti, sadece belirli süreçleri bekliyoruz.  Bunların hepsi düşünce aşamasında ama sevindirici olan şey, Kırklareli Yayla Mahallesi’ni fark etti. Burayı Kırklareli’nin hayatına, geleceğine yeniden dâhil edeceğiz.”dedi.
Yayla Mahallesi’nde ki yapılması düşünülen projelerin konseptinde Turizmin de düşünüldüğünü ifade eden Vali Aydoğdu;
“Bütün kültürel canlandırmalar, geleneksel kültürümüze, tarihimize sahip çıkmaların bir ayağı turizmdir. Biz kendi kimliğimize, tarihimize ve kültürümüze sahip çıktığımızda, bizde görülecek bir zenginlik var demektir. Bunun hayata geçmesi de turizm şeklinde olacaktır. Yani bütün bu faaliyetlerin maksadı, faydalanılması, hayata geçirilmesi Kırklareli ekonomisine katkısı, turizm faaliyeti şeklinde olacaktır.”dedi. (s)