Tatbikat, gerçeğini aratmadı

Tatbikat, gerçeğini aratmadı

Tatbikat, gerçeğini aratmadı

Tatbikat, gerçeğini aratmadı

Tatbikat, gerçeğini aratmadı
01 Mart 2012 - 09:35

Kırklareli Hamdi Helvacıoğlu İlköğretim Okulu öğrenci ve öğretmenlerine, olası deprem ve yangın anından yapılması gerekenler anlatıldı.




HABER MERKEZİ





Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Kırklareli Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü işbirliğinde “28 Şubat Sivil Savunma Günü” nedeniyle 29 Şubat 2012 Çarşamba günü Kırklareli Hamdi Helvacıoğlu İlköğretim Okulu’nda deprem ve yangın tatbikatı yapıldı.


Saat 14.00’da Yangın Alarmı’nın çalması ile öğrenci ve öğretmenler okulu en kısa sürede boşaltarak, okulun bahçesinde belirlenen alanda toplandı. Tatbikat senaryosu gereği okulun içerisinde mahsur kalan Ayşegül Akmeşe, Aleyna Çotuk ve Ali Kaan Gürpınar itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı.


Kırklareli Belediyesi İtfaiye Teknikeri Ayhan Aptullahoğlu, öğrenci ve öğretmenlere, deprem ve yangın anında neler yapılması, nasıl hareket edilmesi gerektiği konusunda çeşitli bilgiler verdi.


Aptullahoğlu, tatbikatın sonrasında öğrencilere yangın söndürme tüpünün nasıl kullanıldığını, yangının daha etkili ve hızlı bir şekilde söndürmenin tekniklerini anlatarak, okulun bahçesinde temsili olarak yakılan ateş, öğrenciler tarafından söndürüldü. (ue)