Tarihi Seyfioğlu ve Taş Tabyaları turizme kazandırılacak

Tarihi Seyfioğlu ve Taş Tabyaları turizme kazandırılacak

Tarihi Seyfioğlu ve Taş Tabyaları turizme kazandırılacak

Tarihi Seyfioğlu ve Taş Tabyaları turizme kazandırılacak

Tarihi Seyfioğlu ve Taş Tabyaları turizme kazandırılacak
02 Ağustos 2010 - 21:08

* Kırklareli merkez ilçede bulunan Tarihi Seyfioğlu ve Taş Tabyaları’nda incelemelerde bulunan Kırklareli Valisi Cengiz Aydoğdu, buraların restore edilerek turizme kazandırılması için gerekli çalışmaların başlatılması talimatını verdi.


HABER MERKEZİ
Kırklareli Valisi Cengiz Aydoğdu, Kırklareli merkez ilçenin kuzey doğu ve kuzey batısında bulunan, 1877-1878 Osmanlı-Rus Savaşı’nda savunma amaçlı yapılmış olan Seyfioğlu ve Taş Tabyaları’nda incelemelerde bulundu.
Kırklareli tarihinde önemli bir yere sahip olan Seyfioğlu ve Taş Tabyaları’nda incelemelerde bulunan Vali Aydoğdu, her iki tabyanın da Kırklareli’ne kazandırılmasının gerekli olduğunu belirtti.
İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Fikret Macit’ten Tabyalar hakkında bilgiler alan Vali Aydoğdu, tabyaların öncelikle temizlenerek görsel anlamda Kırklareli’ne kazandırılmasının, daha sonrada gerekli çalışmaların yapılarak tabyaların tarihi dokusunu bozmadan vatandaşların hizmetine açılması gerektiğini belirtti.
Vali Aydoğdu, tabyaları inceledikten sonra gerekli çalışmaların biran önce başlatılması konusunda ilgili müdürlere talimatlarda bulundu.
* Seyfioğlu Tabyası
Kırklareli merkezine 3 k.m. mesafede, şehrin kuzey- doğusunda, Kırklareli-Bulgaristan yolunun sağ tarafında bulunur. 1877-1878 Osmanlı-Rus Savaşı’ndan hemen önce Milâdi 1877 (Hicri 1293) yılında savunma amaçlı yapılmıştır. İç duvarlar kesme muntazam köfeki taştan, üzerleri toprak yığma ve havalandırma bacaları bulunmaktadır. Cephesi Kuzey (Bulgaristan) istikametinde olup ters U planında ve etrafı hendeklerle çevrilidir. 1877-1878 Osmanlı-Rus Savaşı’ndan sonra 1891 yılında yapıldı. 45 Odası bulunmakta.
* Taş Tabya
Kırklareli merkezine 3 km. mesafede, şehrin kuzey batısında, Kırklareli-Eriklice Köyü yolunun sağ tarafında bulunur. 1877-1878 Osmanlı-Rus Savaşı’ndan hemen önce Milâdi 1877 (Hicri 1293) yılında savunma amaçlı yapılmıştır. İç duvarlar kesme muntazam köfeki taştan, üzerleri toprak yığma ve havalandırma bacaları bulunmaktadır. Cephesi Kuzey (Bulgaristan) istikametinde olup ters U Planı’nda ve etrafı hendeklerle çevrilidir. (s)