Başkan Hacı, Babaeski’yi havadan denetledi

Başkan Hacı, Babaeski’yi havadan denetledi

Başkan Hacı, Babaeski’yi havadan denetledi

Başkan Hacı, Babaeski’yi havadan denetledi

Başkan Hacı, Babaeski’yi havadan denetledi
02 Ağustos 2010 - 21:07

Kırklareli’nin Babaeski İlçesi’nde Belediye Başkanı Av. Abdullah Hacı, büyük bir cesaret örneği göstererek Özel bir Sivil Havacılık Şirketi’ne ait eğitim amaçlı tek motorlu yelken kanat (Microlight) uçakla gökyüzünden kuş bakışı ile Babaeski’nin imarı yapısını inceledi.


HABER MERKEZİ
Kocaeli İli’nin, Karasu İlçesi’nde Eğitim amaçlı uçuşlar yapan, Öğretmen Pilot İbrahim Ilıdı ve gökyüzünden profesyonel fotoğraflar çeken Volkan Atasever, çevre yolu inşaatını yapan EKA Şirketi’nden izin aldıkları D-100 Kara yolu üzerinden carbon–fiber pervaneye sahip tek motorlu yelken kanat uçakla yükselerek gökyüzünde Belediye Başkanı Av. Abdullah Hacı’yı gezdirdi.
Uçuş sonrasında Başkan Hacı; “Babaeski’nin gökyüzünden bu kadar güzel göründüğünü tahmin etmiyordum” dedi.
Uçuş öncesi uçağı dikkatle inceleyen ve kalkış esnasın ki ilk anda biraz heyecanlandığını itiraf eden Başkan Hacı, daha sonra Gazetemiz Babaeski Temsilcisi Özkan Başaran’a şunları kaydetti;
“Ayrıca Babaeski’de imar hatasının da olmadığını gördüm. Bu anlamda, geçmişte buraya hizmet veren, özellikle efsane Belediye Başkanımız merhum Gündüz Onat ’a, teşekkür ediyorum, yerinde huzur içinde yatsın. Çünkü kendileri görev yaptığı dönemlerde Babaeski’de çok güzel bir yapılanma sağlamışlardır. Ben Avrupa’da birçok ülke gezdim; ama Babaeski o kadar güzel ve yeşillikler içinde ki, bu anlamda birçok yerden daha güzel olduğunu söyleyebilirim. Bu güzelliğin bir de gökyüzünden izlenmesi gerekir. Bu uçağımız da buradayken herkesin buna binmesini istiyorum; çünkü gerçekten inanılmaz bir duygu yaşadım.
Yeryüzünde çoğu şeyi aslında eksik görüyoruz. Gökyüzünden görünce, Babaeski’nin ne kadar güzel olduğunu bir kez daha anladım. Bu benim için de ilk oldu. İmar çalışanlarının da imarcı gözüyle Babaeski’nin hatalı yanlarını görmelerini ve bize bildirmelerini istiyorum. Biz de bunları dikkate alıp eksiklikleri gidermeye çalışacağız. Zaten var olan güzelliği birkaç rötuşla da çok güzel hale getirebiliriz. Beni üzen bir tek yer var. O da Kurtuluş Mahallesi’dir; çünkü merkezden çok uzakta ve hizmet alması zor bir yerdir. O mahallenin yerleşim alanı merkeze daha yakın olabilirmiş. Merkezden uzaklaşan yerler de göz önünde olmadığı için biraz ihmal edilmiş oluyor; ama orada oturan insanlarımızın da en az merkezde oturanlar kadar hizmete ihtiyacı vardır. Ben de bunları gerçekleştireceğim.” (ö.b.)