Özel İdare personeline “Teknik Destek Gelişim Eğitimi” verilecek

Özel İdare personeline “Teknik Destek Gelişim Eğitimi” verilecek

Özel İdare personeline “Teknik Destek Gelişim Eğitimi” verilecek

Özel İdare personeline “Teknik Destek Gelişim Eğitimi” verilecek

Özel İdare personeline “Teknik Destek Gelişim Eğitimi” verilecek
25 Kasım 2011 - 09:24

Kırklareli İl Genel Meclisi Kasım ayı 14. birleşiminde İl Özel İdaresi'nin 22/11/2011 tarih ve 8023 sayılı, Trakya Kalkınma Ajansı 2011 Yılı Teknik Destek Programı kapsamında kabul edilen İl Özel İdaresi Teknik Destek Gelişim Projesine, ajans tarafından sağlanacak destek miktarı 15 bin TL olup, İl Özel İdaresi Bütçesi’nden bin TL değerinde ayni katkı sağlanması ile birlikte İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Raif Kelep'e yetki verilmesi teklifini görüştü.




HABER MERKEZİ





Okunan Strateji Geliştirme Müdürlüğü’nün teklifine göre; Konu; İl Özel İdaresi Teknik Destek Gelişim Projesi, T21 Trakya Kalkınma Ajansı 2011 Yılı Teknik Destek Programı kapsamında İl Özel İdaresi tarafından başvurusu yapılan faaliyet teklifinin Kalkınma Ajanları Proje ve Faaliyet Destekleme Yönetmeliği ve başvuru rehberi hükümlerine uygun olarak gerçekleştirilen ve bu kapsamda TR21 11TD0252 referans numaralı Kırklareli İl Özel İdaresi Teknik Destek Gelişim Projesi kabul edilerek mali destek almaya hak kazanmıştır.


Trakya Kalkınma Ajansı 2011 yılı teknik destek programı kapsamında kabul edilen Kırklareli İl Özel İdaresi Teknik Destek Gelişim Projesi’ne ajans tarafından sağlanacak destek miktarı 15 bin TL olup İl Özel İdaresi bütçesinden bin TL değerinde ayni katkı sağlanması ile birlikte Genel Sekreter Raif Kelep’e yetki verilmesi hususunun görüşülerek karara bağlanması istendi.


Strateji Geliştirme Müdürü Z. Suna Dalcalı ajans tarafından kabul edilen proje hakkında meclis üyelerini bilgilendirerek şunları kaydetti;


“İdare olarak “İl Özel İdaresi Teknik Destek Gelişim Projesi” hazırladık. 5 ay önce hazırlığına başladık. Proje kabul edildi. Geçen hafta bunun bilgisini aldık. Bu hafta başvuru süresi bitiyor. Meclis kararı gerekiyor. Meclis kararı ikinci aşamada olduğundan önce projeyi sunduk. Proje kapsamında mali ve hukuki mevzuat hakkında 25 personelimize eğitim verilecek. Konularımız belli oldu. Bu eğitimin çok faydalı olacağını düşünüyorum. Eğitim 12 Aralık’ta bu salonda yapılacak. İdare olarak bin TL ayni yardım yapacağız. Yani; ağırlama hizmetleri, eğitim materyalleri gibi konularda bu bin TL’yi vereceğiz. Bunun dışında başka bir katkımız olmayacak. Kurumsal kapasitenin geliştirilmesi açısından faydalı bir eğitim olacak.”


Söz alan CHP’li İl Genel Meclis Üyesi Hüseyin Taşkın; “Özel idaremizin kapasite geliştirme konusunda proje hazırlaması çok sevindirici. Bundan sonraki yapacağımız işlerde çok daha farklı, çok daha akılcı çalışmalar olacak. En azından teknolojiye ayak uyduracağız” diyerek teklif için olumlu oy kullanacaklarını belirtti.


Daha sonra söz alan AK Partili İl Genel Meclis Üyesi Metin Güvenç; İl Genel Meclis Üyeleri’nin de böyle bir eğitime ihtiyaç duyacağını vurgulayarak; “Personelimiz için böyle bir eğitimin olması güzel bir şey, il genel meclis üyelerine de buna benzer bir eğitimin verilmesini talep ediyorum. Bir çok arkadaşımız bu konuda yeni sayılır. Böyle bir proje hazırlanır ve bizde bilgilendirilirsek iyi olur.” dedi.


Daha sonra teklif maddesi oylamaya sunularak oy birliği ile kabul edildi. (cs)