“Okul Müdürleri’ne sürgün gibi tayin”

“Okul Müdürleri’ne sürgün gibi tayin”

“Okul Müdürleri’ne sürgün gibi tayin”

“Okul Müdürleri’ne sürgün gibi tayin”

“Okul Müdürleri’ne sürgün gibi tayin”
26 Ağustos 2010 - 09:27


* Gazetemizi ziyaret eden Türk Eğitim-Sen Kırklareli Şube Bşakanı Mehmet Kızılay; “Okul müdürlerine sürgün gibi tayin yapıldı” dedi.
 HABER MERKEZİ
Türk Eğitim-Sen Kırklareli Şube Başkanı Mehmet Kızılay, 25 Ağustos 2010 Çarşamba günü saat 15.00’te gazetemizi ziyaret ederek Haber Müdürümüz Savaş Eskici ile görüştü. Kızılay, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından okul müdürlerinin rotasyona tabi tutulduğunu, tercih atanamayan okul müdürlerine ikinci bir tercih hakkı verilmediğini ve bilgisayar kurası adıyla sürgün edildiklerini kaydetti.
Kırklareli’de yaşayan ailelerin eğitim ve öğretime büyük önem verdiklerini ve tek amaçlarının çocuklarına iyi bir eğitim vermek olduğunu, yapılan yanlışlarla bunun da mümkün olmadığını kaydeden Kızılay;
"İlimiz eğitim ve öğretimde merkezi sistem sınav sonuçlarında oldukça başarılıdır. İlimizin üniversite sınavı başarısı genel yerleştirme oranları dikkate alındığında son 4 yıldır Türkiye birincisidir.
Bakanlığın rotasyon adını verdiği düzenleme veya düzmece ile birlikte Milli Eğitim Müdürlüğümüz tarafından uygulanan zorunlu yer değişikliğinin, ilimizde çok iyi düzeyde bulunan, bu olumlu eğitim ve öğretim atmosferinin bozulmasının kime yarar sağlayacağı ilerleyen süreçte görülecektir” dedi.
Durum böyle iken eğitim camiasına yaptıkları hizmetleriyle, ilçe nüfusu kadar öğrenci sayılarıyla yönettikleri okullarında Profesör, Vali, Kaymakam, General yetiştirmiş olan Okul Müdürleri’nin ilçelere hatta köylere "Bilgisayar Kurası" adıyla sürgün edildiğini iddia eden Kızılay şunları kaydetti:
“Bu görevdeki bir Vali’nin İlçe Kaymakamlığı’na atanması gibi anlamsız bir durumdur. İlimiz merkezinde en büyük ortaöğretim kurumlarında görev yapan Okul Müdürleri köylere İlköğretim Okulları’na sürgün edilirken, aile bütünlüğü dikkate alınmadığı gibi, kariyer ve liyakat esasları tamamen göz ardı edilerek, kapalı kapılar arkasında, noter yetkilisinin veya ilgili Okul Müdürleri’nin bulunmadığı bir ortamda sözde bir Bilgisayar Kurasıyla atama yapılmıştır” dedi. (s)