''Kırklareli'de Balkan Sanayi Fuarı'nın altyapısını oluşturuyoruz''

''Kırklareli'de Balkan Sanayi Fuarı'nın altyapısını oluşturuyoruz''

''Kırklareli'de Balkan Sanayi Fuarı'nın altyapısını oluşturuyoruz''

''Kırklareli'de Balkan Sanayi Fuarı'nın altyapısını oluşturuyoruz''

''Kırklareli'de Balkan Sanayi Fuarı'nın altyapısını oluşturuyoruz''
26 Ağustos 2010 - 09:28

Kırklareli Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Turhan Altıntel, ''Kırklareli ülkemizin ve dünyanın en önemli tesislerine ev sahipliği yapmakta'' dedi.  Altıntel, yaptığı açıklamada özellikle doğalgaz, cam, çimento, tekstil ve gıda sanayinde Türkiye ve Avrupa'nın en önemli firmalarının Kırklareli'nde faaliyet gösterdiğini söyledi.

 



Kırklareli Organize Sanayi Bölgesi'nin (OSB) bin 250 hektara kadar genişleme alanı ile Türkiye'nin örnek OSB'lerinden birisi olduğunu ifade eden Altıntel, Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesindeki OSB'den daha büyük bir alana sahip olması, Karadeniz Limanına ve Bulgaristan'a yakınlığı avantajını da kullanarak hızlı bir gelişme sürecinde olduğunu belirtti.
Kırklareli OSB'ye yapılan ve yapılması düşünülen yatırımların hayata geçmesi için başta OSB yönetimi olmak üzere ildeki idarecilerin daha fazla çalışması gerektiğine dikkat çeken Altıntel, şöyle konuştu:
''Kırklareli OSB, Türkiye'de örnek bir sanayi bölgesi. Yüzde 95 altyapısı bitti. Bazı firmalar üretime geçerken, bazıları da inşa halindeler. Her türlü avantajı var. Yatırımcıyı bekliyoruz. İstanbul'un Avrupa yakasındaki sanayi alanları üzerindeki konut baskısı sanayiciyi, İstanbul, Çorlu ve Çerkezköy'e göre çok daha ucuz arsa maliyetiyle Kırklareli OSB'yi bir cazibe merkezi haline getirdi.
Sanayici son zamanlarda heyetler halinde Kırklareli OSB'yi ziyaret etmekte. Yine en son eski milli futbolcu Hakan Şükür de enerji yatırımı için OSB'de incelemelerde bulundu. Şükür, OSB'de 200 milyon dolarlık yatırım düşünüyor. Bu büyük bir yatırım. Bu temasların ilimizde çok yakın bir gelecekte semeresini göreceğiz'' dedi.
Her zaman sanayicinin yanında olduklarını bildiren Altıntel, sözlerini şöyle sürdürdü:
''Kırklareli ülkemizin ve dünyanın en önemli tesislerine ev sahipliği yapmakta. Şehrimizin büyük yatımcı kuruluşları arasında doğalgaz, cam, çimento, tekstil ve gıda sanayini gösterebiliriz. Bu tesisler Balkan ülkelerinde dahi yok. Bu tesislere ait sektörlerin geliştiği ve kaliteli elemanlar yetiştirdiği ilimiz olarak Balkan ülkeleri şehirler arasında turizm ve ulaştırmasıyla değil sanayisiyle de önemli bir yer tutmakta. Kırklareli, sanayi ve ticarette Balkanların parlayan yıldızı.''
''Bir kentin valisi, milletvekilleri, sivil toplum örgütleri bir yere vurursa o şehir marka oluyor, başarılı oluyor'' diyen Altıntel, şöyle devam etti:
''Bu düşünceden hareketle 'Birlikten rahmet, ayrılıktan azap doğar'. Biz Kırklareli'nde birlik ve beraberlik içinde hareket ediyoruz. Burada birlik ve beraberliğe ihtiyaç var. Kimse kimseden üstün değil, kimse kimseden farklı değil. İşte bunu yaptığımız için Kırklareli'nin gelecekteki vizyonunu oluşturuyoruz.''
* Balkan Sanayi Fuarı'na doğru
Kırklareli'nin sanayisinin sessiz bir dev olduğunu, keşfedilmemiş doğal güzelliklerinin ve her türlü ulaşım avantajının bulunduğunu anlatan Altıntel, şunları kaydetti:
''Kırklareli'nde Balkan Sanayi Fuarı'nın altyapısını oluşturuyoruz. Balkan Sanayi Fuarını yapmamız lazım, Edirne bunu çok güzel yapıyor. Bu işi valilik, belediye, Ticaret ve Sanayi Odası, Ticaret Borsası ve diğer sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte gerçekleştirmeliyiz.
Bu konuda Bulgaristan'daki partnerlerimizle işbirliği içindeyiz. Bugüne kadar bunu gerçekleştiremedik, bu kayıp ama fuarın temellerini atıyoruz.'' aa