Koşdemir; “İnci Dere Islah Projesi’nde sona geliniyor”

Koşdemir; “İnci Dere Islah Projesi’nde sona geliniyor”

Koşdemir; “İnci Dere Islah Projesi’nde sona geliniyor”

Koşdemir; “İnci Dere Islah Projesi’nde sona geliniyor”

 Koşdemir; “İnci Dere Islah Projesi’nde sona geliniyor”
15 Eylül 2014 - 07:21

* Kavaklı Belediye Başkanı Koşdemir; “Islah Projemiz Türkiye ve Bulgaristan sınır bölgelerindeki yaşam kalitesini yükselecek” dedi.

HABER MERKEZİ


Bulgaristan Straldzha Belediyesi’nin partner ortak,  Kırklareli’nin Kavaklı Belediyesi’nin ise Lider ortak olduğu “Kavaklı İnci Dere Islah Projesi”nde sona gelindi. 


Kavaklı Belediye Başkanı Gürel Koşdemir, Islah Projesi ile ilgili gazetemize şu açıklamada bulundu;


"Sona Gelinen Dere Islah Projemiz, 15-20 gün içinde bitecek. Ardından Proje kapsamında Rekreasyon Çalışmaları’nı başlatacağız. 80 adedi Üniversite Kampüsü yolunda, 72 adedi de Belde merkezinde olmak üzere toplam 152 adet güneş enerjisi ile çalışan sokak aydınlatmalarını da faaliyete geçirdik. Hayata geçecek olan projemizle Türkiye ve Bulgaristan sınır bölgelerindeki yaşam kalitesi yükselecek, bölgede var olan Kırklareli Üniversitesi Kavaklı Kampüsü başta olmak üzere pek çok öğrencinin de faydalanacağı sosyal imkânlar bölge halkının da ekonomik kalkınmasına fayda sağlayacaktır. Proje ile birlikte Beldemizin çehresi değişecektir. 


Proje Koordinatörü Çiğdem Beji’de sona gelinen proje hakkında şunları söyledi; 


“Dere Islah Projesi’nin öncelikli ekseni, hayat kalitesinin arttırılmasını kapsamaktadır. Islah Projesi genel bütçesi 686 bin 371,90 Euro olup, Kavaklı Belediyesi projeyi hazırlayan Lider Partner olduğu için bütçeden aldığı  pay 439 bin 7,89 Euro’dur. Partnerimiz Straldhza Belediyesi ise bu bütçeden 247.364,01 Euro pay sahibidir. Kavaklı Türkiye’de Kırklareli-İstanbul, Straldhza ise Bulgaristan’da Burgas-Yambol arasındaki transit yollar üzerinde yer alması nedeniyle sınır ötesi iş birliği programının önemli bir tanıtıcısıdır. Bu Lojistik konumları dolayısıyla bölgelerdeki gelişim her iki ülke açısından da çok önemlidir. Çevre bilincinin oluşturulması ve alt yapı çalışmaları her iki Belediyeye de ekonomik gelişim açısından büyük katkı sağlayacaktır. Proje iki ülke arasındaki yaşam kalitesini de yükseltecektir” dedi. (Hacer Gökkaya)