“Kırklareli’nin 10 milyon TL alacağı var”

“Kırklareli’nin 10 milyon TL alacağı var”

“Kırklareli’nin 10 milyon TL alacağı var”

“Kırklareli’nin 10 milyon TL alacağı var”

“Kırklareli’nin 10 milyon TL alacağı var”
02 Kasım 2010 - 11:23

Kırklareli İl Özel İdaresi Kasım ayı ilk birleşimi 1 Kasım 2010
Pazartesi günü Kırklareli Valiliği Toplantı Salonu’nda saat 11.30’da
Meclis Başkanı Tuna Soykan’ın başkanlığında yapılan birinci birleşimde
ilk olarak yoklama yapıldı.

HABER MERKEZİ
 Ardından Meclis Üyesi Aydın Karakoç tarafından Ekim ayı 5. birleşimine ait tutanak özetinin okundu.
* “Köylerdeki yangın vanalarını tespit edin”
Tutanak özetinin okunması esnasında tutanak özetinde yer alan köy yerlerindeki yangın vanaları bölümü ile ilgili söz alan Başkan Soykan, salonda bulunan meclis üyelerine; “Her üye kendi ilçesi içindeki köylerin hangisinde yangın vanası olup olmadığının tespitini yapsın. Olası bir yangın olayında meclisin başının ağrımaması için bu tespitlerin yapılması gerekir” şeklinde konuşarak üyelerden bu konuda titiz davranmalarını istedi. Okunan tutanak özeti daha sonra oylamaya sunularak oy birliği ile kabul edildi.
* 2011 yılı hazırlık bütçesi hazırlandı
Meclis gündeminin üçüncü maddesi olan İl Özel İdaresi’nin 12.10.2010 tarih ve 5851 sayılı, 2011 yılı İl Özel İdaresi Hazırlık Bütçesi’nin görüşülmesi maddesine geçildi. Bu madde ile ilgili Meclis Üyesi Aydın Karakoç İl Özel İdaresi İl Encümeni’nin bütçe raporunu okudu. Üye Karakoç okuduğu raporda İl Özel İdaresi’nin 2011 yılı hazırlık bütçesi hakkında rakamsal verileri diğer üyeler ile paylaştı. İl Encümeni’ne ait bütçe raporu oy birliği ile Bütçe Plan Komisyonu’na sevk edildi.
* “Kırklareli’nin alacakları ile ilgili Maliye Bakanlığı’na yazı yazılmalı”
Gündemin dördüncü maddesi olan İl Özel İdaresi’nin 22.10.2010 tarih ve 6077 sayılı, İl Özel İdaresi emrinde sürekli işçi kadrosunda görev yapan “Aşçı Yardımcısı” Hayrettin Aslan ve “Düz İşçi” Şenol Bağcı’nın emekliye ayrılmalarından dolayı kadrolarının iptal edilmesi teklifi okundu. Okunan teklifin ardından Başkan Soykan, İl Özel İdaresinde ki işçi sayılarının kaça düştüğünü sordu. Bunun üzerine söz alan İl Özel İdaresi Mali Hizmetler Müdürü Engin Marmara, 265 işçinin bulunduğunu 35 tanede memurun idarede görev yaptığını belirtti.
Meclis Üyesi Aydın Karakoç, bütçede 11 milyon TL para olmasına rağmen personelde bir düşüşün yaşandığını bu paranın nereden geldiğini merak ettiğini belirtti. Kırklareli için mali hesap yaptığını belirten Üye Karakoç, bu hesaplamadan sonra Kırklareli’nin 10 milyon TL alacağını ortaya çıkardığını, bu konu ile ilgilide bir şeyler yapılması gerektiğinin altını çizdi. Geçen yıl 4.5 milyon TL civarında bir paranın personel gideri olarak ayrıldığını belirten Üye Karakoç, Kırklareli’nin alacakları ile ilgili Maliye Bakanlığı’na yazı yazılması gerektiğini belirtti. Para sıkıntısı yüzünden yatırım eksikliklerinin çok olduğunu ifade eden Üye Karakoç, Karayolları Genel Müdürlüğü’nden 4.5 milyon TL alacakları olduğunu, bununla birlikte 20 yıl önce yaşanan teknik bir hatadan dolayı bu yıl 800 bin TL’yi geçen bir paranın boşu boşuna harcandığını belirtti. 20 yıl önce 15 bin TL olan bir arazinin teknik bir hata yüzünden mahkeme kararı ile bu yıl 800 bin TL olarak İdare kasasından çıkmasının zarar verici olduğunu ifade eden Üye Karakoç, bu sıkıntılar ile ilgili gerekli kurumlara yazı yazılması gerektiğini belirtti.
Konu ile ilgili söz alan Meclis Üyesi Nedim Orcan ise 20 yıl önceki hata yüzünden şimdi karşılarına çıkan mahkeme kararının cezası olarak mı 800 bin TL ödendiğini, yoksa arazinin tamamıyla devlete kalmasından dolayı mı bu paranın ödendiğini merak ettiğini söyledi. Bunu üzerine söz alan Başkan Soykan Üye Orcan’ın sorusuna karşılık; “Bahsi geçen araziyi tamamen aldık ve bu parayı arsa sahibine ödemek zorunda kaldık” dedi.
Başkan Soykan, kadroların iptali teklifi oylamaya sundu ve teklif oy birliği ile kabul edildi.
Bu maddenin ardından Başkan Soykan, Kasım ayı birinci birleşimini kapatarak ikinci birleşimin 2 Kasım 2010 Salı günü (bugün) saat 10.30’da başlayacağını söyledi. (c.s.)