Kırklareli’nde çeşitli temaslarda bulunan Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ:

Kırklareli’nde çeşitli temaslarda bulunan Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ:

Kırklareli’nde çeşitli temaslarda bulunan Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ:

Kırklareli’nde çeşitli temaslarda bulunan Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ:

Kırklareli’nde çeşitli temaslarda bulunan Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ:
23 Nisan 2012 - 11:21

* “Sağlıkta Dönüşüm İl Değerlendirmesi Toplantısı”na katılmak için Kırklareli’ne gelen Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ,  Vali Mustafa Yaman’a makamında gerçekleştirdiği ziyaretinde yaptığı açıklamasında bütün sağlık çalışanlarının hukukunu koruyacaklarını söyleyerek; “Magandalara, kaba kuvvet alışkını olmuş kişilere ve şiddete başvuranlara asla ama müsamaha etmeyeceğiz” dedi.




HABER MERKEZİ
“Sağlıkta Dönüşüm İl Değerlendirmesi Toplantısı”na katılmak üzere   21 Nisan 2012 Cumartesi günü saat 13.30’da Kırklareli’ne gelen Sağlık Bakanı Prog. Dr. Recep Akdağ, Kırklareli Valisi Mustafa Yaman, Kırklareli Belediye Başkanı Av. Cavit Çağlayan, Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aykaç, Kırklareli İl Jandarma Komutanı Kd. Alb. Ömer Lütfi Mor, Vali Yardımcıları, Kırklareli İl Emniyet Müdürü Mehmet Behzat Canbazoğlu, Kırklareli İl Sağlık Müdürü M. Mustafa Saymaz, kamu kurum ve kuruluş müdürleri, sivil toplum örgütü temsilcileri tarafından karşılandı.
Kendisini karşılamak üzere toplananlarla tek tek tokalaşan Bakan Akdağ, Polis Merasim Mangası’nı selamladıktan sonra Valilik Makamı’na çıktı. Burada Valilik Özel Defteri’ni imzalayan Bakan Akdağ makama geçti.
Burada konuşma yapan Kırklareli Valisi Mustafa Yaman; “Bize şeref verdiler, çünkü ilimiz bu dönem sağlık yatırımları açısından ciddi bir önemli hale geldi. Belki takip ediyorsunuz bugünde biraz sonra sayın bakanımız söyleyecek. Özellikle hastaneler konusundaki bu sene yatırılan alınan konular ilimizde çok sayıda var. Biz Kırklareli olarak Sayın Başbakanımız başta olmak üzere Sayın Bakanımız ve Bakanlar Kurulu’na bundan dolayı teşekkür ediyoruz” dedi.
* “30 yıl içersinde Kırklareli’de bir daha yeni sağlık yatırımlarına ihtiyaç duyulmayacak”
“Allaha şükürler olsun 9 seneyi aşkın bir süredir milletimize, Anadolu’da Trakya’da hizmet ediyoruz.
Aslında bizler için en büyük şeref bu millete, Türk Milleti’ne hizmet etmek bizim için en büyük şereftir, şereflerin en kıymetlisidir. İnsana hizmet etmiş oluyorsunuz, tabi bu hizmetin karşılığını vatandaşımızda çok ciddi bir destekle veriyor bu güne kadar büyük bir vefa duygusuyla milletimiz gösterdi. Bundan sonrada göstereceklerdir eminiz. Bu bizim çalışmalarımız için enerjimizi de arttırıyor. Bu enerjiyle çalışmalarımıza devam edeceğiz.
Kırklareli’de 2002 yılında aktif durumda vatandaşlarımıza hizmet eden 1 ambulans ile görevi devir almıştım. Bir tek ambulansla 350 bin nüfuslu bir şehrin ambulans hizmetleri verilmeye çalışılıyordu. Hasta taşıyan belki başka birkaç daha araç vardı ama bunlara gerçek manada ambulans denemez. Bugün 28 ambulansla hizmet veriyoruz.
Türkiye’nin birçok yerinde bu hususta çok ciddi bir gelişme oldu ama Kırklareli’de ki gelişme 28 kat oluştu. 2002’de yine 350 bin nüfuslu bir şehirde 1 yılda sadece 545 vaka taşımışız. Yani gün bakımına nerdeyse bir vaka taşımız. Bu kadar mı az acil hasta vardı elbet böyle değildi. 2011 yılında 12 bin 672 kardeşimizi yararlanmış veya hasta olarak kardeşimizi ambulansla varması gerektiği yere taşımışız. 15 yoğun bakımı yatağı varken ve bu yoğun bakımı yatakların hemen hiç birinde gerçek anlamda 3. derece yoğun bakımı yataklar yapılamazken bugün Kırklareli’de 60’a yakın yoğun bakımı yatağımız var.  Daha önce hiç tanımadığımız, tanışmadığımız hizmetler Kırklareli’ne gelmiş oldu.
Babaeski de mükemmel bir hastanenin inşaatına devam ediyoruz. Kırklareli’de 250 yataklı yeni ve mükemmel bir hastanenin ihale tarihini bekliyoruz. Bunun süreçleri biraz uzadı çünkü arsasıyla ilgili uzun bir süreç geçirdik. Ama Allahın izniyle bu hizmet dönemimizde bu Kırklareli’deki 250 yatakta modern mükemmel hastanenin Kırklareli’deki vatandaşlarımızın hizmetine sokmuş olacağız. Onun dışında Vize’ye, Pınarhisar’a yeni hastaneler yapacağız planlamamızda bunlar var. Ama yine hepsinden önemlisi Lüleburgaz’a şu anda proje aşamasında bulunan yine bu dönemde inşaatını bitireceğimiz 300 yataklı yeni bir hastane yapacağız. 30 yıl içersinde Kırklareli’de bir daha yeni sağlık yatırımlarına ihtiyaç duymayacağız.
* “Hiç kimse sağlık çalışanlarını ve doktorları sahipsiz zannetmesin”
Açıklamalarının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Sağlık Bakanı Recep Akdağ, BDP Van Milletvekili Özdal Üçer’in Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görevli Dr. Oğuz Eroğlu’na saldırdığı hatırlatılması üzerine, şöyle dedi:
“Van'da karşılaştığımız örnekte olduğu gibi bir milletvekili olsun bir sağlık çalışanı, doktora karşı sözlü yada fiili herhangi bir saldırıda bulunursa bu ülkenin Sağlık Bakanını bizzat beni karşısında bulacak. Vatandaşımızın başımızın üzerinde yeri var. Her türlü dertlerine derman olmak için gecemizi gündüzümüzü katmaya devam edeceğiz. Türkiye’de sağlık çalışanlarının sayısı az olduğu içinde iş yükü de fazla oluyor. Hiç kimse sağlık çalışanlarını ve doktorları sahipsiz zannetmesin. Hizmetse sonuna kadar varız. Bu arkadaşlarımızın hukukunu korumakta içinse bizde bu hukuku sonuna kadar koruyacağız. Maganda ve kaba kuvvet alışkını olmuş kişilere şiddete başvuran kişilere asla müsamaha etmeyeceğiz."
* “Sağlık çalışanların özel internet ve telefon hattı oluşturacağız”
Bakan Akdağ sadece sağlık çalışanlarının yararlanacağı özel bir telefon hattı ve özel bir internet web hattı oluşturulacağını açıkladı. Sağlık çalışanlarına her türlü saldırıyı bildirim zorunluluğu getireceklerini kaydeden Akdağ sözlerine şöyle devam etti.
"Sadece doktor ve sağlık çalışanlarına yönelik, onların herhangi bir şiddet ile karşı karşıya kalmaları durumunda ulaşacakları üniversite hastanesi, devlet hastanesi, isterse özel hastanelerde olsun karşılaşacakları her türlü sözel veya fiili, psikolojik veya kaba kuvvet gibi her türlü saldırıyı bildirim zorunluluğu getireceğiz. Bunlar günlük bildirim olacak. Dünya sağlık örgütü çerçevesinden belli bir formda bildirim ve kayıt sorunluluğu getireceğiz. Dünyada sağlık çalışanları açısından risk altında olan hemen hemen hiçbir meslek gurubu yok. Bazı durumlarda insanlarımızın ruhsal durumları kırılgan oluyor. Sağlık çalışanları diğer meslek guruplarına göre gerek Avrupa’da gerek Amerika kıtasında çok daha büyük risk altında çalışıyorlar. Sadece Türkiye’de değil diğer ülkelerde de yeterince bildirim yapılmıyor. Biz bu bildirimleri çok düzenli bir biçimde alamaya kararlıyız. Yakın zamanda bir kanun yaptık. Her bildirimi bakanlığımızın hukukçuları ile sağlık çalışanımızın hukukunu koruyacak şekilde yapılacak."
* “Şiddet cezasız kalmayacak”
Adalet Bakanı Sadullah Ergin ile Hekime Şiddet Yasası konusunda bir görüşme yaptığını anlatan Sağlık Bakanı Akdağ, şiddetin cezasız kalmayacağını söyledi. Örnek uygulamaları gözden geçirdiklerini söyleyen Akdağ sözlerini şöyle tamamladı:
"Şu ada dünya örneklerini ve uygulamalarını bakanlığımızca birlikte gözden geçiriyoruz. Ceza var tabii ki. Şiddet uygulayan bir ceza var, cezasız kalmıyor. Yakın zamanda sadece ‘neden benim reçetemi yazmadın’ diyen birsine büyük bir ceza verildi. Gerekirse bu cezaları arttıracağız."
Bakan Akdağ Kırklareli Valisi Mustafa Yaman’a yaptığı ziyaretinin ardından, Kırklareli Belediye Başkanı Av. Cavit Çağlayan’ı makamında ziyaret etti.
Belediye Başkanı Çağlayan, zaman zaman Kırklareli’ne Bakanların geldiğini bazılarının Belediyeyi ziyaret ettiğini bazılarının ise etmediğini belirterek, Bakan Akdağ’ın Belediyeyi ziyaret etmesinden dolayı son derece memnun kaldığını belirtti.
Sağlık Bakanı Akdağ’da Belediye Başkanı Çağlayan’a yetkililer ile yaptığı uyumlu çalışmalarından dolayı teşekkür ederek, bu uyumlu çalışma sonucunda Kırklareli’ne 250 yataklı Modern Bir Devlet Hastanesi’nin kazandırılması için ihale aşamasına gelindiğini belirtti. Yapılacak olan bu Devlet Hastanesi’nin daha sonra yapılacak olan özel hastanelere de örnek teşkil edeceğin belirten Bakan Akdağ, yapılan her şeyin Kırklareli’de yaşayan vatandaşlar için olduğunu belirtti.
Kırklareli Belediye Başkanı Av. Cavit Çağlayan’a gerçekleştirdiği ziyaretin ardından Bakan Akdağ, AK Parti Kırklareli 4. Olağan Kongresi’nin yapıldığı yere giderek bir konuşma gerçekleştirdi. Buradan ayrılan Bakan Akdağ Kırklareli Ticaret Borsası Toplantı Salonu’nda yapılan Sağlık Çalışanları’nın katıldığı toplantıya ve “Kırklareli İl Değerlendirme Toplantısı”na katıldıktan sonra Kırklareli’den ayrıldı. (s)