Kırklareli Bayan Masa Tenisi Takımları 1. Lig Maçları’ndan döndü

Kırklareli Bayan Masa Tenisi Takımları 1. Lig Maçları’ndan döndü

Kırklareli Bayan Masa Tenisi Takımları 1. Lig Maçları’ndan döndü

Kırklareli Bayan Masa Tenisi Takımları 1. Lig Maçları’ndan döndü

Kırklareli Bayan Masa Tenisi Takımları 1. Lig Maçları’ndan döndü
26 Ekim 2010 - 09:22

Kırklareli Masa Tenisi sporcuları 2010-2011 sezonu başlangıcında
Kırklareli’de yapılan “Minikler A Grubu İller Müsabakaları”na katılan 1
bayan 2 erkek takımımız Türkiye Şampiyonası’nda ilimizi temsil etme
hakkına sahip oldu. Sadece Grup Müsabakaları’nda değil Türkiye
Şampiyonaları’nda ve Masa Tenisi Ligleri’nde de takımlarımız kendilerini
gösteriyorlar.

HABER MERKEZİU
 
Kırklareli Masa Tenisi İl Temsilcisi ve Antrenör Soner Polat; “Halen Türkiye Masa Tenisi 1. Ligi’nde 2 takım ile mücadele eden ilimizi bu ligde Kırklareli Gençlikspor ve Lüleburgaz Özel Esen Tıp Spor bayan takımları temsil etmektedirler. Geçen yıl olduğu gibi bu sezon da hedef 1. Lig’de kalıcı olmak ve 2-3 yıllık bir periyotta Süper Lige Alt Yapı Sporcularımızla çıkıp ilimizi orda temsil etmektir. Süper Lig’e çıkarsak ki bu bizim asıl hedefimiz o zaman Türkiye süper liginde oynayan bir çok ünlü sporcuyu, milli takım sporcularını izleme ve profesyonel sporculardan çok şey öğrenecekler diye düşünüyorum.
Elazığ’da yapılan 1. Lig 1. etap maçları için bu ile giden Kırklareli Gençlikspor ve Lüleburgaz Özel Esen Tıp Spor Bayan Takımlarımız Kırklareli’ne döndüler. Özellikle Kırklareli Gençlikspor 1. Lig’de ilk etap maçları sonunda 6. sırada yer alarak gücünü taraflı tarafsız herkese gösterdi. 2. Etap maçlarından sonrada ben daha da yukarıya tırmanacaklarını düşünüyorum. Oynadığı 6 maçtan 3’ünü kazanan takımımız ilerisi içinde ümit verdi. Özel Esen Tıp Spor ise son anda gelmeyen bir sporcu yüzünden istediği sonuçları alamadı. Ve hiç maç kazanamadı. 2. Etap için onlarda çok daha fazla çalışmaları gerektiğini anlamış oldular. 1. Lig’de tamamen alt yapı ile oynayan 2 ilden birisi olan il takımımız bu sene oldukça başarılı bir grafik çizecek gibi görünüyor. Kadromuzda bu sene yıldız olmasına rağmen 2010 Avrupa Şampiyonası’nda Genç Milli Takım Forması’nı giyen Damla Üzel, Gençler Kategorisi’nde Türkiye 5.’liği bulunan Elif Büşra Polat ve 2010 Yılı Minikler Türkiye Şampiyonu olan takımın bu sene de Minik olan oyuncusu Seda Binici bulunuyorlar ki ligin en genç ekibi olarak aldıkları sonuçlardan son  derece memnunuz ve ilerisi için oldukça fazla umutluyuz.
Ben buradan tüm velilere seslenmek istiyorum. “Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur” dolayısıyla her şey de başarı öncelikle sağlıklı olmayla doğru orantılı sağlıksız olduktan sonra dünyanın en zeki insanı olsanız da kıymeti yok. Toplumumuzda spor okul başarısını engeller gibi çok yanlış bir kanı var ki bizim sporcularımız aldıkları Takdir ve Teşekkürlerle bunu yıllardır ispatlıyorlar. Arkadaşları internet cafeler de, parklarda bahçelerde gezerken bizim sporcularımız salonlarda ter döktüler. Ben tüm sporcularımı kutluyor alınlarından öpüyor ve başarılarının devamını diliyorum.  
Masa Tenisi artık ilimizin tanıtımında roket rolü üstlenerek ilimizin adını Türkiye’nin her yerinde duyurup başarıyla temsil etmektedir, buna paralel olarak Türkiye Masa Tenisi Federasyonu faaliyetlerini alarak ilimizi hem tanıtmakta hem de maddi anlamda esnafımıza bir getiri sağlamaktadırlar. Bu gurubun tanıtımımızı daha iyi yapabilmesi için tüm esnafımızı, sivil toplum kuruluşlarını sponsor olmaya davet ediyorum diyerek, inşallah 1. Lig’in ilk etabında da istediğimiz sonuçları alır ligde kendimize iyi bir yer ediniriz” dedi. (s)