''Kalkınma Ajansı, Trakya'nın sesi olacak''

''Kalkınma Ajansı, Trakya'nın sesi olacak''

''Kalkınma Ajansı, Trakya'nın sesi olacak''

''Kalkınma Ajansı, Trakya'nın sesi olacak''

''Kalkınma Ajansı, Trakya'nın sesi olacak''
09 Nisan 2010 - 09:20

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Edirne Milletvekili Necdet Budak, Kalkınma Ajansının Trakya'nın sesi olacağını belirtti.

 


Budak, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mehmet Gökay Üstün'ü makamında ziyaret etti.
Edirne, Tekirdağ, Kırklareli gibi il ayrımı gözetmeden Trakyalıların Kalkınma Ajansına destek olması gerektiğini ifade eden Budak, ''Trakya Kalkınma Ajansına destek vermemiz önemli. Trakya'nın tek yumruk olması gerekiyor. Nasıl Güneydoğu'da Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP), Doğu Anadolu'da Doğu Anadolu Projesi (DAP) ve İç Anadolu'da da Konya Ovası Projesi (KOP) varsa artık Trakya'da da Trakya Kalkınma Ajansı var'' diye konuştu.
Trakya Kalkınma Ajansı'nın henüz emekleme dönemi geçirdiğini belirten Budak, nitelikli koşullar ile sistemin yavaş yavaş oturacağını söyledi.
Trakya'nın Hollanda kadar olduğunu, ancak Hollanda'nın tarımsal ihracatının 40-50 milyar dolardan başladığını anlatan Budak, şunları kaydetti:
''Türkiye'nin en verimli topraklarından birinde yaşıyoruz. Trakya, tarımda, hayvancılıkta, sanayide, enerji kaynaklarında çok ciddi bir potansiyeldir. Bu potansiyeli daha iyi noktalara taşımak amacıyla üç ilimizde de belediyelerin, yerel yönetimlerin, sivil toplum kuruluşlarının Trakya Kalkınma Ajansı'na destek olmaları gerekiyor. Kakınma Ajansı, Trakya'nın sesi olacak'' şeklinde konuştu.
Kalkınma Ajansı'nın geliştirdiği projeleri Ankara'da da takip edeceklerini bildiren Budak, konuşmasını şöyle sürdürdü:
''Trakya adına mücadele vermemiz önemli. Edirne, Tekirdağ, Kırklareli ayrı ayrı düşünülemez. Trakya'nın sorunlarını konuşmalıyız. Bunların başında Ergene Nehri'nin kirliliği var. Kirliliğin önlenmesi için birtakım gelişmeler var fakat bunların daha ileriye götürülmesi gerekiyor. Bundan sonra Kalkınma Ajansını sık sık ziyaret edeceğiz. Kendi problemlerimize kendimiz sahip çıkmalı, sorunları çözmeliyiz.''
Gökay Üstün de, ziyaretten memnuniyet duyduğunu belirterek, Trakya Kalkınma Ajansının, Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ'ın bir bütünü olarak düşünülmesi gerektiğini ifade etti. aa