“Hangi nokta olduğumuzun ve eksilerimizin tespitini yapıyoruz”

“Hangi nokta olduğumuzun ve eksilerimizin tespitini yapıyoruz”

“Hangi nokta olduğumuzun ve eksilerimizin tespitini yapıyoruz”

“Hangi nokta olduğumuzun ve eksilerimizin tespitini yapıyoruz”

“Hangi nokta olduğumuzun ve eksilerimizin tespitini yapıyoruz”
04 Mart 2010 - 09:08

Türkiye Değişim Hareketi (TDH) Marmara Bölge Sorumlusu ve Kurucular Kurulu Üyeleri Kırklareli İl Temsilciliği’ni ziyarette ettiler.


HABER MERKEZİ
Türkiye Değişim Hareketi Kırklareli temsilciliğini Türkiye Değişim Hareketi Marmara Bölge Sorumlusu Orhan Duran ve Türkiye Değişim Hareketi Kurucular Kurulu Üyeleri Mine İslam, Hakan Dalokay, Tonguç Çoban dün saat 11.00’de Kırklareli İl Temsilciliği’ni ziyaret ettiler.
Ziyartçileri; Türkiye Değişim Hareketi Kırklareli İl Başkanı Levent Çakırel, Merkez İlçe Başkanı Mehmet Balta, Kadın Kolları Başkanı Kadriye Dedeoğlu, İl ve İlçe Gençlik Kolları’nda bulunan Yönetim Kurulu Üyeleri karşıladı.
Türkiye Değişim Hareketi Kırklareli Merkez İlçe Başkanı Levent Çakırel; “Bugün Türkiye Değişim Hareketi’nde basmadık yer bırakmayan ve her tarafa sevgi tohumları ekmeye çalışan bir ekibin temsilcilerini misafir etmekten onur duyuyoruz” dedi.
Türkiye Değişim Hareketi Marmara Bölge Sorumlusu Orhan Duran yaptığı konuşmasında şunları kaydetti:
“Sevgili arkadaşlarım ilk öncelikle Genel Başkanımız adına Türkiye Değişim Hareketi adına hepinizi başta İl Başkanım olmak üzere, İlçe Başkanım ve Kadın Kolları Başkanımız Gençlik Kollarımız tüm Kırklareli’deki Değişim Hareketi gönüllüleri hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum. Dün Edirne’deydik, bütün ilçelerini gezdik. Türkiye Değişim Hareketi’nin bu gün Türkiye’de hangi noktada olduğunun tespitlerini yapıyoruz. Bütün illeri geziyoruz. Eksiklerimiz, noksanlarımız ne bunlarında tespitlerini yapıyoruz” dedi.
Türkiye Değişim Hareketi neden var ve nasıl ortaya çıktığından da bahseden Duran;
“Türkiye Değişim Hareketi 5 yıldır var olan ve çalışmalarını sürdüren henüz partileşmemiş bir siyasal harekettir. Türkiye Değişim Hareketi şuan ki anlayışının bir nevi siyasi padişahlık gibi olduğu bir dönemin içerisinde bulunmaktayız Türkiye’de. Siyasete baktınız da Türkiye’de yukarıda iktidarla, muhalefetle her gün iktidar ve muhalefet kavgalarının olduğunu Ankara’da, hepiniz görüyorsunuz. Türkiye’nin içinde bulunduğu vatandaşlarımızın, halkımızın özlediği beklediği bir siyasal yaklaşım tarzının bu gün Türkiye'de hakim olmadığı hepimiz tarafından bilinmektedir. Türkiye’de bu sıkıntıların yaşantısından dolayı Türkiye Değişim Hareketi’nin doğmuş olduğu ve en kısa zamanda da Türkiye’nin 81 İlinde örgütlenen henüz parti olmamış ilçeleri ve beldelerine kadar örgütlenmiş bir siyasal yapılanması var. Türkiye’de bu gün seçim olsa seçimlere girecek kadroları, yapılanması mevcuttur ve seçime hazır bir siyasal harekettir” dedi.
Türkiye Değişim Hareketi Kurucular Kurulu Üyesi Hakan Dalokay kısa bir konuşma yaparak TEKEL işçilerine değindi. Yaptığı konuşmasında şunları kaydetti;
“TEKEL işçileri Türkiye’nin bütün yörelerinden bir araya geldiler. Ekmeklerinin ve haklarının peşinde aylarca Ankara’da kaldılar. Sonuç itibariyle iktidarın bu konudaki duyarsızlığı, belki bu gün için TEKEL işçileri açısından istedikleri bir sonucun elde edilmesini açısından engellemiş olabilir ama TEKEL işçileri Türkiye’nin geleceğinin adımını attı. Türkiye’de demokrasinin, hangi temelde gelişmesinin adımını attı. Bu gün iktidar demokrasiden bahsederken, anayasa’dan bahsederken, Türkiye’de tekel işçilerinin hak mücadelesinde yaptığı tavır ve tutumla aslında nasıl bir demokrasi anlayışı, nasıl çifte sıtandartlı demokrasi anlayışına sahip olduğunu gösterdi. Tabiî ki bu gün tekel işçileri tek başına büyük destek almasına rağmen iktidarın duyarsızlığı karşısında haklarını tam olarak elde edememiş olabilirler ama o dirençleriyle, direngenleriyle önümüzdeki döneme çok önemli bir ışık tuttular” dedi. (ue)