Halk Oyunları İl Birinciliği Yarışması yapıldı

Halk Oyunları İl Birinciliği Yarışması yapıldı

Halk Oyunları İl Birinciliği Yarışması yapıldı

Halk Oyunları İl Birinciliği Yarışması yapıldı

Halk Oyunları İl Birinciliği Yarışması yapıldı
16 Şubat 2010 - 09:24


* Kırklareli 2009–2010 Halk Oyunları İl Birinciliği Yarışması Kırklareli Kapalı Spor Salonu’nda 13 Şubat 2010 Cumartesi günü saat 13.00’da yapıldı.

HABER MERKEZİ
Kırklareli 2009–2010 Halk Oyunları İl Birinciliği Yarışması 13 Şubat 2010 Cumartesi günü saat 13.00’da Kırklareli Kapalı Spor Salonu’nda yapıldı. Küçükler, Yıldızlar, Gençler, Yaygın Eğitim olarak 4 gruba, Geleneksel ve Stilize Dal olarak da 2’ye ayrılarak yapıldı.
2009-2010 Öğretim Yılında Halk Oyunları İl Birinciliği Yarışması’na;
* Küçükler Geleneksel Dal’da; Ziya Gökalp İlköğretim Okulu, Ahmet Yener İlköğretim Okulu, İstiklal İlköğretim Okulu, Lüleburgaz Ticaret ve Sanayi Odası İlköğretim Okulu.
* Küçükler Stilize Dal’da; Atatürk İlköğretim Okulu.
* Yıldızlar Geleneksel Dal’da; Babaeski Cumhuriyet İlköğretim Okulu, Kavaklı Atatürk İlköğretim Okulu, Ahmet Mithat İlköğretim Okulu, Ahmet Yener İlköğretim Okulu, * Lüleburgaz Atatürk İlköğretim Okulu.
* Yıldızlar Stilize Dal’da; Atatürk İlköğretim Okulu.
* Gençler Geleneksel Dal’da; T.O.B.B Lisesi, Vize METEM, Kırklareli Anadolu Lisesi
* Gençler Stilize Dal’da; Lüleburgaz Anadolu Lisesi.
* Yaygın Eğitim Geleneksel Dal’da; Kırklareli Halk Eğitim Merkezi Halk Oyunları Ekibi katıldı.
Halk Oyunları İl Birinciliği Yarışması’nın Hakemliğini Nedim Yaldız, Neşet Keskin, Cengiz Mesoğlu, Şener Akkaya Ersin Mirce, Levent İşcan, Hakan Erciman yaptılar.
Halk Oyunları İl Birinciliği yarışması ilk olarak Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Açılış konuşmasını yapan Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürü Halil Ecevit; “Biz sosyal faaliyetlerimizi neredeyse kurutmuş gibiyiz. Sebebi öğrencilerimiz sınavlalar uğraşıyor. Tek hedefi sınav kazanmak, bir yerlere yerleşebilmek gayretinde ama hemen bunun yanında bu sosyal faaliyetlerimizde bulunmuş olmaları onların başarılarını azaltmıyor aksine sınavı kazanmalarında faydası oluyor. Başarı transferi denen bir olay var yani buradaki başarılarını sınavlarda da aktarabiliyorlar. Ülkemizin diğer bölgelerinde bu türlü faaliyetler çok sıfırlanacak kadar azalmakta. Onun için ben Kırklarelili değerli hemşerilerimi sevgili velilerimi bundan ve bu katkılarından dolayı da teşekkür ediyorum, saygılarımı arz ediyorum. Bu günün bir başka önemi 12 Şubat 2007 tarihinde buraya göreve başladığımda akabinde böyle bir faaliyetle başlamıştık. O günü hatırlayanınız vardır mutlaka ve bu gün 3. yılımı doldurmuş bulunuyorum ilimizde. İnşallah bu öğrencilerimizin başarılarını burada diğer illerimiz arasındaki başarılarıyla beraber başaracaklarına inanıyorum ve hepinize teşekkür ediyorum saygılarımı arz ediyorum” dedi.
Halk Oyunları İl Birinciliği Yarışması yoğun ilgi gördü. İzleyicinin yoğun olduğu bu yarışmanın yapıldığı Kırklareli Kapalı Spor Salonunun kapı ağızlarında ve saha kenarlarına da taştı. 2009-2010 Öğretim Yılı Halk Oyunları İl Birinciliği Yarışması sırası ile başladı. Geleneksel Küçükler’de Lüleburgaz Ticaret ve Sanayi İ.Ö.O 86 Puanla, Yıldızlarda Lüleburgaz Atatürk İ.Ö.O 88 puanla, Gençlerde Kırklareli Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (T.O.B.B) Lisesi 89.33 puanla 1. oldular. Ödüllerini Halk Oyunları Federasyonu Baş Danışmanı Gürhan Ozanoğlu ve Kırklareli Milli Eğitim Müdürü Halil Ecevit verdi.
Yaygın Eğitim Kurumları Halk Eğitim Merkezi Geleneksel’de 88 Puanla Yaygın Eğitim grubunun tek yarışmacısı olarak 1. oldu.
2009-2010 Öğretim Yılı Halk Oyunları İl Birinciliği Yarışması’nda Geleneksel Küçüklerde 2. Ziya Gökalp İ.Ö.O 85.33 puanla, Yıldızlarda Kavaklı Atatürk İ.Ö.O 86 Puanla, Gençlerde Kırklareli Anadolu Lisesi 87.33 puanla 2. oldular. Ödüllerini Kırklareli İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Yasin Özdil verdi.
2009-2010 Öğretim Yılı Halk Oyunları İl Birinciliği Yarışmasında Geleneksel Küçükle’rde 3. Ahmet Yener İ.Ö.O 85 Puanla, Yıldızlarda Babaeski Cumhuriyet İ.Ö.O 85 Puanla, Gençlerde Vize Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi 82.66 Puanla 3. Oldular. Ödüllerini Halk Eğitim Federasyonu Nesrin Sibel, Atatürk İlköğretim Okulu Müdürü Mustafa Akgöz verdi. Stilize Grubunun Küçüklerde Kırklareli Atatürk İ.Ö.O 86 Puanla, Gençlerde Lüleburgaz Anadolu Lisesi 78.66, Yıldızlarda Kırklareli Atatürk İ.Ö.O 88 Puan alarak grup birincileri oldular. Ödüllerini Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Resul Yeşilyurt ve T.O.B.B Lisesi Müdürü Aydın Kesici verdi. (ue)