CHP’nin Haftalık Olağan Toplantısı yapıldı

CHP’nin Haftalık Olağan Toplantısı yapıldı

CHP’nin Haftalık Olağan Toplantısı yapıldı

CHP’nin Haftalık Olağan Toplantısı yapıldı

CHP’nin Haftalık Olağan Toplantısı yapıldı
16 Şubat 2010 - 09:23

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Lüleburgaz İlçe Teşkilatı, 15 Şubat 2010Pazartesi günü haftalık Olağan Halk Toplantısı’nı yoğun bir katılım ile gerçekleştirdi.

Lüleburgaz

Toplantının gündeminde Yalova Milletvekili Muharrem İnce’nin mecliste yapmış olduğu konuşma vardı. İnce’nin meclisteki konuşması ekrana yansıtılıp partililere izletildi.
İnce konuşmasında, 7 yıllık iktidarın 721 adat fabrikayı sattığı ve tek bir fabrika açmadığını söyleyip; “Biz TEKEL İşçilerinin sorunlarını dinlerken AKP Hükümeti olarak siz oturduğunuz yerden telefonda halkı dinlediniz. Girişim dehası Bakan, Başbakan ve Cumhurbaşkanı çocuklarını sizlerle tanıdık, sizin yatacak yeriniz yok. ADD’den korktuğunuz kadar Allah’tan korkmuş olsaydınız böyle olmazdı. Bırakın bu duygu sömürüsünü. Yok, darbe olacakmış yok bilmem ne diyerek halkın gözünde ezilmişleri oynamayın da gerçek meselelere dönün” dedi.
Genel Başkan Baykal’a da seslenen İnce; “Genel Başkanım sizin işiniz zor. Çocuklarınıza burs verecek işadamı arkadaşlarınız yok. 35 yıllık siyaset hayatınızda yolsuzluk dosyanız da yok, geminiz de yok” dedi.
Parti İlçe binasında CHP’liler İnce’nin konuşmasını coşku ile izlediler. Daha sonra Grup Başkanı Kılıçdaroğlu’nun konuşması izlendi. Kılıçdaroğlu konuşmasında AKP’nin altın çocuklarının nasıl zengin olduklarını, Erdoğan’ın oğlunun 28 yaşında gemi sahibi olurken halkın çocuklarının araba sahibi bile olamadıklarının altını çizdi. Kılıçdaroğlu; “Ama Erdoğan’ın mal varlığının artmasının sebebi oğlunun sünnet düğününde gelen altınlarmış. Ama bir başbakan neden vergi affından yararlanır ve geriye dönük 5 yıllık hesapları incelenemez duruma gelir, bunun hesabını vermeli” dedi.
Toplantıda daha sonra 9 Şubat 2010 tarihinde Deniz Baykal’ın Grup Toplantısı’ndaki konuşması izlendi. Baykal konuşmasında: “TEKEL İşçileri kendi haklı davalarının peşinde koşmuyorlar onlar tüm halkın ezilmiş ve haksızlıklara uğramış kesimleri için mücadelede öncülük yapıyorlar. Haksızlığa karşı mücadele veriyorlar ve Devletseniz bu kurumları satıp insanları ortada bırakamazsınız” dedi.
İlçe Başkanı Turabi Kayan, sunumların ardından yaptığı konuşmada; “Kılıçdaroğlu çok güzel noktalara değindi. Hükümetin ne kadar demokratik olduğu görülmektedir” dedi. Konuşmasının devamında ABD’de vefat eden İlhan Arsel’i anarak yakınlarına taziyede bulundu. (gk)