Erkunt Traktör geleneksel Ramazan sohbetleri için Trakya’da!

Erkunt Traktör geleneksel Ramazan sohbetleri için Trakya’da!

Erkunt Traktör geleneksel Ramazan sohbetleri için Trakya’da!

Erkunt Traktör geleneksel Ramazan sohbetleri için Trakya’da!

Erkunt Traktör geleneksel Ramazan sohbetleri için Trakya’da!
19 Ağustos 2010 - 09:24

* Türkiye’nin ilk traktör markası Erkunt Traktör, 16 - 25 Ağustos tarihleri arasında “Ramazan Sohbetleri” için Trakyalı çiftçilere konuk olacak.


Türkiye’nin ilk yerli traktör markası Erkunt Traktör, Ziraat Fakültesi ve Tarım Bakanlığı yetkilileri ile noter huzurunda düşük yakıt tüketimini belgeleyen ilk traktör unvanına da sahip… 6 yıldır Türk çiftçisinin hizmetine sunulan ve 2010 yılı itibariyle pazarda Türkiye 3.lüğüne yükselen Erkunt Traktör, çiftçilerle bir araya gelmenin fonksiyonel ve istenilen traktörleri üretebilmek için önemli olduğuna duyduğu inançla geleneksel hale getirdiği “Ramazan Sohbetleri” çerçevesinde Türkiye’yi dolaşıyor. Erkunt Traktör yetkilileri 9 Ağustos - 4 Eylül tarihleri arasında Ege, Marmara ve İç Anadolu bölgelerini kapsayan program dahilinde 16 - 25 Ağustos tarihleri arasında Tekirdağ, Edirne ve Kırklareli’ne bağlı ilçe ve köylerde çiftçiyle bir araya gelecek.
Toplam 156 köyün ziyaret edileceği, iftardan sahura kadar sürecek Ramazan Sohbetleri ile ilgili açıklama yapan Erkunt Traktör Sanayii A.Ş. Satış Müdürü Tolga Saylan;“ Erkunt Traktör ilk kez 2004 yılının Ekim ayında çiftçimiz ile buluştu, ancak traktörümüzün ilk kez tarlaya girdiği bu tarih, öncesinde yapılan ciddi bir çalışmanın ürünü. 2004 yılında alınan bu ilk meyvenin çalışmaları, 2001 yılının ilk aylarına kadar uzanıyor. O dönemde kolları sıvayan tecrübeli kadro, Türkiye’nin her karışını gezerek, çiftçilerimizle sohbetler gerçekleştirdi ve çiftçilerimizin tarımsal faaliyetlerini sürdürürken yaşadıkları sıkıntıları, kullandıkları traktörden beklentilerini ve en önemlisi kullanmakta oldukları traktörlerde neleri eksik bulduklarını öğrenmeye çalıştı. Bu çalışmalar 3 yılı aşkın bir süre devam etti, 3 yılda 3.000.000 km’nin üzerinde yol katedildi. Kağıt üzerinde toplanan Türk çiftçisinin tüm istek ve ihtiyaçları, zaten işin teknik yönüne hakim olan ekibimiz tarafından hayata geçirildi.
Biz her zaman traktörlerimizi Türk mühendislerinin tasarladığını gururla dile getirdik, ancak işin aslı traktörümüzü mühendislerimizin desteği ile bizzat çiftçilerimizin tasarlamış olmasıdır. Özetle biz çiftçimizin tasarladığı, onların isteklerini ve ihtiyaçlarını yansıtan bir traktör ürettik. Bu doğrultuda Türkiye’nin %100 yerli tasarıma, hatta tasarımı çiftçilerimize ait tek traktörünü üretiyor olmakla onurlanıyoruz. Peki bitti mi? Tabii ki bitmedi; traktörümüzü toprakla buluşturduğumuz ilk günden bu güne geçen sürede her fırsatta çiftçimizi dinlemeye, onların sesine kulak vermeye devam ettik ve 2 modelden 40’a yakın modele ulaştık, özel tarımsal faaliyetler için kullanılan P ve M serisi gibi modelleri üretmeyi başardık. 5. yılımızda traktörlerimizin görselliğini yenileyerek çiftçimize daha konforlu ürünler sunmaya başladık.
İşte bu en güçlü yönümüz olarak gördüğümüz, kendi traktörümüzü tasarlayabilme gücümüzü çiftçilerimizi dinleyebilmeye borçluyuz. Bu sese kulak vermek için, artık geleneksel hale gelmiş olan “ Erkunt Ramazan Sohbetleri” ile her fırsatta olduğu gibi bir kez daha çiftçimizi dinlemeye, onlara kendimizi anlatmaya gidiyoruz. Bu vesile ile bizi Pazar 3.lüğüne yerleştiren ve Türkiye pazarında %18 paya sahip olmamızı sağlayan değerli dostlarımıza teşekkür etmeye gidiyoruz. İftardan sahura kadar sohbet edip, her yıl olduğu gibi gece gündüz tarlaya, traktörlerimizi ve yeni özelliklerini göstermeye gidiyoruz. Tüm çiftçilerimizi de bizimle beraber kendi tasarladıkları traktörleri görmeye ve beraber çalışmaya devam edebilmeleri için sohbetlerimize davet ediyoruz.” dedi.
Tekirdağ, Edirne ve Kırklareli ve çevresi için hazırlanan programa göre, Erkunt yetkilileri;
20 Ağustos’ta Edirne Keşan’ın Yenimuhacir ve Kılıçköy ile İpsala’nın Sultanköy Beldesi,
21 Ağustos’ta Edirne Uzunköprü’nün Yeniköy ve Kırca Salih Köyleri,
22 Ağustos’ta Kırklareli Pınarhisar’ın Kaynarca Köyü,
23 Ağustos’ta Kırklareli merkeze bağlı Kavaklı ve İnece Köyleri,
24 Ağustos’ta Kırklareli Lüleburgaz’ın Evrensekiz Beldesi ile Celaliye ve Pınarhisar’ın Osmancık Köyleri,
25 Ağustos’ta Edirne merkeze bağlı Kemalköy ve Yenikadın Köylerinde çiftçilerle buluşacak.
* Erkunt Traktör Sanayii A.Ş. hakkında
Ankara Sincan Organize Sanayi Bölgesi’nde kurulu üretim tesislerinde üretilen Erkunt Traktörleri, hiçbir dünya markasının lisansına bağlı kalınmadan, Türkiye’nin, Türk mühendisleri tarafından tasarlanmış ilk traktörleridir. Traktör üretimine 2004 yılı Eylül ayında başlanmış, satışlar kısa sürede Türkiye’nin büyük bir kısmına yayılmıştır. Türkiye çapında 95 yetkili satıcı ve 200 yetkili servisi ile yapılanmıştır. ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi Belgesi, ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi Belgesi, ISG-OHSAS 18001 İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi Belgesi ve tüm traktör modellerine Avrupa Birliği Homologasyon Raporu almıştır. (s)