Edirne doğalgaza kavuştu

Edirne doğalgaza kavuştu

Edirne doğalgaza kavuştu

Edirne doğalgaza kavuştu

Edirne doğalgaza kavuştu
27 Ekim 2009 - 20:10

Edirne'de Yürütülen Doğalgaz Çalışmaları Tamamlanarak Şehre Gaz Verilmeye Başlandı. Düzenlenen Törenle Doğalgazın Ateşlendiği Kentte, 3. etapta 2 Bin Konuta Gaz Verilecek.

Edirne’de 2006 yılından bu yana devam eden doğalgaz çalışmaları tamamlandı.


Edirne’de 2006 yılından bu yana devam eden doğalgaz çalışmaları tamamlandı. 19 bin 600 Edirneli doğalgaza imkânına kavuştu. Şehir merkezinde devam eden doğalgaz şebekesinin döşenme çalışmalarının tamamlanmasının ardından bir tören düzenlendi.


Kocasinan Mahallesi’nde Trakya Bölgesi Doğalgaz Dağıtım A.Ş (GAZDAŞ) merkezi önünde gerçekleşen törene Edirne Valisi Mustafa Büyük, Belediye Hamdi Sedefçi ve GAZDAŞ Genel Müdürü Ertuğrul Altın katıldı.


Törende konuşan Edirne Valisi Mustafa Büyük, yaşanılabilir iller sıralamasında Edirne’nin ilkler basamağında yer aldığını belirterek bunu kamu yatırımlarından elde edilen paylarla elde ettiğini söyledi.


Büyük mutluluk duyduğu törenlerden birisine katıldığını belirten Vali “Burada kamu yatırımlarından birini görmüş oluyoruz. Bu anlamda devletin, hükümetin, belediyenin ve bütün kamu kurum ve kuruluşlarının emeği geçti.  Edirne için geleceğim açısından bakıldığında çok önemli bir hizmet. Arzu ettiğimiz şey daha yaşanılır bir hale gelebilmek için bu şehri hava kirliği açısından da düzeltmek.” dedi.


Şimdiye kadar bazı konulara hoşgörü ile baktıklarını dile getiren Büyük, “Ama bundan sonra bu imkân olduktan sonra hava kirliliğini önleme hususunda daha titiz davranacağız. Edirnelilerin bu hizmetten yararlanma konusunda gayret göstermesini, hizmeti temiz bir hizmet olarak alması hem de şehre olumsuz etki eden yakıtlardan da uzak durmasını temenni ediyorum.  Bir şehrin her şeyi ile nitelikli ve yaşanılabilir bir hale gelebilmesi için bu noktada hepimize düşen görevler var.” diye konuştu.


Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, Edirne’nin önemli bir bölümünün doğalgaz imkânına kavuştuğunu söyleyerek vatandaşların bu hizmetten yararlanması gerektiğini belirtti.


Yıllardır Edirne hava kirliliğinden şikayet edildiğini anlatan Sedefçi, “Şu anda 4 mahallemizde 20 bin aboneye gaz verilmesi şansı var. Her şey hazır. Ana hatlar çekildi. Ana bağlantılar yapıldı. Apartmanlar tesisatlarını döşeyerek gazı alma şansına sahip olacaklar. Isı yalıtımı yapılan binalarda aylık fatura 250 bin civarında olacak. Edirne’de yıllardan beri konuştuğumuz konu hava kirliliği. Hava kirliği kışın sokağa çıkıp nefes alamıyoruz şeklinde eleştiriler yapılıyor.  Buyurun doğalgaz geldi hava kirliliğinden şikâyetçiysek doğalgazı kullanmak zorundayız. Doğalgaz kullanımda ısı yalıtımı yapılan binada tüp gaz yatıyoruz. Kalorifer yakıyoruz. Bunların toplam para tutarı doğal gazdan 150 metrekare bin lira tasarruf sağlanıyor. Bu şekilde insanlar hem tasarruf yapacak hem de havanın temizlenmesine katkı sağlayacak. Şimdi sıra sizde. Yıllardan beri hava kirli diye bağırdık. Doğalgaz kullanım imkânı sunuldu. Halkın doğalgaza yönelmesi gerekiyor. Kullandığımız takdirde şikayetler azalacaktır. Temiz bir kentte güzel bir hava olacaktır.” açıklamasını yaptı.


GAZDAŞ Genel Müdürü Ertuğrul Altın ise, Edirne’de bugüne kadar 12 bin metre çelik hat ve 130 bin metre polietilen şebeke hattının döşendiğini kaydetti. 21 bin binaya doğalgaz bağlantısını gerçekleştirdiklerini belirten Altın, yapılan alt yapı çalışmaları sonucunda Şükrüpaşa, Fatih, Kocasinan, I. Murat ve İstasyon mahallelerinin doğalgaza kavuştuğunu anlattı. Altın, 19 bin 600 aboneye doğalgaz verecek alt yapıyı bitirdiklerini ancak bugüne kadar GAZDAŞ’a bin 150 kişinin müracaat ettiğini dile getirdi.