Cumartesi Pazarı’nı sel aldı

Cumartesi Pazarı’nı sel aldı

Cumartesi Pazarı’nı sel aldı

Cumartesi Pazarı’nı sel aldı

Cumartesi Pazarı’nı sel aldı
27 Ocak 2014 - 13:22

* Cumartesi Pazarı’nda değişen fiyatlardan dolayı vatandaşlar isyan noktasında
HABER MERKEZİ
Kırklareli Merkez Karacaibrahim Mahallesi’nde her hafta kurulan Cumartesi Pazarı’nı bu hafta yağmur vurdu.
Cuma günü akşam saatlerinden sonra başlayan sağanak yağışların, Cumartesi günü de devam etmesinden dolayı birçok pazarcı esnafı tezgâhlarını açmadı. Havaların yağışlı olmasından dolayı ve birçok pazarcı esnafın tezgâhını açmamasından dolayı açılan tezgâhlardaki fiyatların da yüksek olmasından dolayı vatandaşlar isyan etti.
Cumartesi pazarındaki fiyatların yüksek olmasından dolayı bir hayli sıkıntı olan vatandaşlar; “Son aylarda ülkemizde kış kurak geçiyordu, son günlerde beklenen yağmurlar başladı. Ancak yağmurların başlaması ile birlikte fiyatlarda yükselmeye başladı. Bu hafta 1 kilo Domates 3 Lira, Patlıcan 4 Lira, Biber 4 Lira, Salatalık 4 Lira. Asgari ücret alan bir insan nasıl geçinir. Her hafta birer kilo alsak 60 Lira sadece bu sebzelere para ayırmamız lazım artık gerisini düşünün. Birde duyduğumuza göre fiyatların daha da yükseleceğini söylüyorlar. Fiyatlar daha da yükselirse ne yapacağız bilemiyoruz.”
Vatandaşlar fiyatlardan dolayı isyan ederken pazarcı esnafı ise, bir türlü çözümlenmeyen kapalı Pazar yerinden dolayı isyanda. Yağmurlu ve karlı günlerde birçok esnafın tezgahlarını açamadığını dile getiren esnaf şunları kaydetti; “şu halimizi görüyor musunuz? Hepimiz sular içinde tezgahlarımızı açtık, hepimizin derdi üç beş kuruş kazanıp evimize ekmek götürmek. Artık bu kapalı Pazar yeri bir an önce çözülmesini istiyoruz, yeni seçilen Seyyar Pazarcılar Odası Başkanımız seçilir seçilmez sizlere yaptığı açıklamada kapalı Pazaryeri’ni bir an önce çözülmesi için çalışmalara başladıklarını söyledi. Ancak bize gösterilen yeri çoğu pazarcı esnaf arkadaşımız istenmiyor. İnşallah yetkililer bir an önce yeni bir yer gösterir ve Kapalı Pazaryeri bir an önce çözülür”
* Hamsi 7 Lira’ya yükseldi
Av sezonun başlamasıyla birlikte Karadeniz de avlamaya başlanan hamsi’nin kilosu 7 Lira’ya kadar çıktı. Avlanma yasağının sona ermesi ile avlanmaya başlanan ve denizlerde Hamsi’nin çok olmasından dolayı fiyatı 3 liraya kadar düşen hamsi bu hafta Cumartesi Pazarı’nda kilosu 7 Lira’ya kadar çıktı. (Kadir Sinici)