CHP’li bayanlar, “Dünya Kadınlar Günü”nü çiçek dağıtarak kutladılar

CHP’li bayanlar, “Dünya Kadınlar Günü”nü çiçek dağıtarak kutladılar

CHP’li bayanlar, “Dünya Kadınlar Günü”nü çiçek dağıtarak kutladılar

CHP’li bayanlar, “Dünya Kadınlar Günü”nü çiçek dağıtarak kutladılar

CHP’li bayanlar, “Dünya Kadınlar Günü”nü çiçek dağıtarak kutladılar
09 Mart 2010 - 09:22

* Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kırklareli Kadın Kolları Başkanı öndeliğinde 08 Mart 2010 Pazartesi günü saat 12.00’da parti binasından çıkarak yol üzerindeki bayanlara çiçek verdi, dünya emekçi kadınlar gününü kutladı ve Atatürk Anıtı’na çelenk koydu.

HABER MERKEZİ
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kırklareli Kadın Kolları Başkanı Gülay Tülüş önderliğinde 08 Mart 2010 Pazartesi günü saat 12.00’da parti binasından çıkarak Cumhuriyet Caddesi’nden Fevzi Çakmak Bulvarı üzerinde bulunan esnaflara ve yolda karşılaştıkları bayanlara çiçek vererek “Dünya Emekçi Kadınlar Günü”nü kutladılar. Vilayet Meydanı’na gelerek Atatürk Büstüne Çelen koydular.
Çelenk koyma törenine; Milletvekili Av. Turgut Dibek, Belediye Başkanı Av. Cavit Çağlayan, Belediye Başkan yardımcısı Ünal Başkur,  İl Başkanı Vecdi Gündoğdu, Kırklareli Merkez İlçe Başkanı Gürkan Yenerel, Kadın kolları Başkanı Gülay Tülüş ve Yönetim kurulu Üyeleri katıldı.
Atatürk Anıtı’na çelenk konulmasının ardından bir konuşma yapan Kadın Kolları Başkanı Gülay Tülüş şunları kaydetti:
“Emekçi kadınların, erkeklerle eşit haklara sahip olmak yolunda 8 Mart 1857 yılında Amerika'nın Newyork Kenti’nde başlattıkları ve yüzyıllardır süren bir başkaldırıyı, bir mücadeleyi kutlarken görüyoruz ki o gün ki talepler bugün hala biz kadınların önceliği olmaya devam ediyor.
Daha iyi iş koşulları eşit işe eşit ücret taleplerimiz bugün de geçerliliğini koruyor. Üstelik yaşam koşulları biz kadınların omuzlarında giderek daha da ağırlaşmaktadır. Hem işte hem evde iki vardiya çalışmak zorunda kalan bizler için, eşitlik ve özgürlük bugün de öncelikli talep durumunda. Türkiye sağ iktidarlar yüzünden giderek örgütsüz sendikasızlaştırılmış insanların yoksulluk ve hatta açlık sınırının altında kölelik ücretiyle çalıştırıldığı bir ülkeye döndü. Yanlış ekonomik kararlar, yanlış özelleştirme ve tarım politikaları yüzünden işsizler ordusuna katılmış insanların büyük çoğunluğunu yine kadınlar oluşturuyor.
Kadınlar aynı zamanda şiddetinde ilk hedefi konumunda. Aile içinde başlayan şiddet okulda, işyerinde, sokakta da farklı biçimlerde sürüyor. Kadınlar olarak, mutlaka örgütlenmeli toplumsal yaşamın her alanında yaşadığımız eşitsizliğin kaynağını sorgulamalı ve kaderimizi ellerimizle almalıyız. CHP dün olduğu gibi bugünde sesimiz olmaya devam edecektir. CHP'nin sesine güç bilinçli sesinizi katın CHP'nin bu haklı mücadelesine sizde destek verin ki gelecek 8 Martları Kadınların Bayramı olarak kutlayalım. Bu duygularla tüm kadınlarımız 8 Mart Dünya Kadınlar günümüzü saygıyla kutlarım.” (ue)