43 hastaya evinden ulaşıldı

43 hastaya evinden ulaşıldı

43 hastaya evinden ulaşıldı

43 hastaya evinden ulaşıldı

43 hastaya evinden ulaşıldı
03 Şubat 2011 - 10:01

* Kırklareli, Lüleburgaz ve Babaeski’de uygulanan Evde Sağlık Hizmetleri sunumu ile Aralık ayında toplam 43 hastaya ulaşıldı.


HABER MERKEZİ
Sağlık Bakanlığı Tedavi Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün 01 Şubat 2010 tarih 3895 sayılı yönerge emirlerine istinaden Evde Sağlık Hizmetleri sunumuna ihtiyacı olan bireylerin muayene, tekik, tahlil, tedavi, tıbbi bakım ve rehabilitasyonlarını hastanın evinde ve aile ortamında sağlanması dönemi başladı. Konu ile ilgili Kırklareli İl Sağlık Müdürlüğü tarafından alınan bilgiye göre; ihtiyacı olan kişilere ve aile bireylerine sosyal ve psikolojik destek hizmetlerinin bir bütün olarak verilmesini sağlamak üzere Kırklareli Devlet Hastanesi, Lüleburgaz Devlet Hastanesi ve Babaeski Devlet Hastanesi bünyesinde Evde Sağlık Hizmet birimi kurularak 12 Kasım 2010 tarihinde hasta kabulüne başlandı.
Evde Sağlık Hizmeti sunumuna başvuruların hastalar veya aile bireyleri tarafından Evde Sağlık Hizmeti başvuru formu ile veya müdürlük bünyesindeki Koordinasyon Merkezi’ne yapılabileceği belirtilerek, sağlık kurumları bünyesindeki birimlere telefon müracaatı ile sözlü olarak veya Toplum Sağlığı Merkezi, Aile Sağlığı Merkezi ile Aile Hekimleri Aracılığı ile yapılabileceği ifade edildi.
Alınan bilgilerin devamında Evde Sağlık Hizmeti kapsamında yatağa bağımlı hastalara hizmet verileceği, Evde Sağlık Hizmeti kapsamında KOAH ve benzeri solunum sistemi hastalıkları, yatağa bağımlı hastalar, terminal dönem palyatif bakım hastalıkları, ileri derecede kas hastalıkları, yeni doğanlara (0-1 bebeklere foto terapi uygulamaları) uygulanarak, aynı zamanda bu kapsama alınan hastaların ihtiyaç duyduğu ağız ve diş sağlığı hizmetleri verildiği ifade edildi.
Kırklareli’de Evde Sağlık Hizmetleri sunumu ile Aralık ayında 43 hastaya ulaşıldığı, Evde Sağlık Hizmetleri birimlerinde 3 doktor 9 sağlık personeli olmak üzere toplam 12 personel hizmet verdiği alınan bilgiler arasında bulundu. (cs)