1/25 binlik planlar geri iade edildi

1/25 binlik planlar geri iade edildi

1/25 binlik planlar geri iade edildi

1/25 binlik planlar geri iade edildi

1/25 binlik planlar geri iade edildi
11 Ekim 2010 - 10:30


 
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı İMP Metropolitan ve Kentsel
Tasarım Birimi tarafından hazırlanıp Kırklareli İl Genel Meclisi’ne
sunulan 1/25 binlik Kırklareli Çevre Düzeni Planı gerekli ilave ve
değişikliklerin yapılması istenerek geri iade edildi.


HABER MERKEZİ
Kırklareli İl Genel Meclisi’nin 08 Ekim 2010 Cuma günü yapılan Ekim Ayı Toplantısı son birleşiminde, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı İMP Metropolitan ve Kentsel Tasarım Birimi tarafından hazırlanan 1/25 binlik Kırklareli Çevre Düzeni Planı gündemde geniş bir yer aldı.
Kırklareli İl Genel Meclisi Ekim Ayı 5. ve son birleşimi Mehmet Tuna Soykan başkanlığında saat 10.30’da Kırklareli Valiliği Atatürk Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi.
* Yapılamayacağı anlaşılan işler tartışıldı
Yapılan birleşimde ilk olarak İl Özel İdaresi'nin 23/09/2010 tarih ve 5390 sayılı, İl Özel İdaresi'nin çeşitli sektörlerinde yer alan ve gerçekleştirilemeyeceği anlaşılan işlerin 2010 Yılı Yatırım Programından çıkarılması teklifi görüşüldü.
Okunan teklifte ormanlık alanda kullanılan malzeme ocaklarına ruhsat alınamaması, uygun nitelikte malzeme ocağı bulunamaması, iş programının kapasitesinin üzerinde belirlenmesi ve ödeneğin bulunamaması, iller bankası yardımları ile Köylere Hizmet Götürme Birlikleri tarafından  bazı işlerin yapılması, akaryakıt yetersizliği nedenlerinden dolayı listelerde yer alan işlerin gerçekleştirilemeyeceğinin anlaşılmasından ötürü bu işlerin il özel idaresinin yatırım programından çıkarılması yer aldı.
Daha sonra şimdiye kadar yapılan su, yol ve kanal işleri okundu. Toplantının devamında söz alan Meclis Üyesi Hüseyin Taşkın, mazot yok denilmesine rağmen bazı işler yapıldığını, bu duruma bir anlam veremediğini belirtti. Üye Taşkın, bazı köylere işin yapıldığı yazılmasına rağmen o köylere bahsi geçen işlerin yapılmadığını belirtti.
Daha sonra Meclis Üyesi Naim Özden söz alarak Kömürköy ve Küçükyayla Köyleri arasındaki yolun bozuk olduğunu, bu yola malzemeli bakım işi yapılmasını teklif ettiğini belirtti. Diğer Meclis Üyeleri de kendi taleplerini sundular ve teklif son haliyle oylamaya sunulup oy birliği ile kabul edildi.
* Yarı Olimpik Yüzme Havuzu, Çocuk Yüzme Havuzu ve Müştemilatı Tesisi Komisyona havale edildi
Toplantının devamında İl Özel İdaresi'nin 05/10/2010 tarih ve 5658 sayılı, İlimiz Babaeski İlçesi Pancarköy Köyü Bağlık mevkiinde, 20 pafta 1357 parsel numaralı 20.710,00 m2 yüzölçümlü taşınmaz üzerinde "Yarı Olimpik Yüzme Havuzu, Çocuk Yüzme Havuzu ve Müştemilatı Tesisi" kurulması amacıyla hazırlanan 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı ve 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planlarının onaylanması teklifi görüşüldü. Teklifin okunmasının ardından 6. maddede konu edilen teklif İmar Komisyonu’na sevk edilmesi oy birliği ile kabul edildi.
*Yatırımcılar planın onaylanmasını bekliyor
Birleşimin 7. gündem maddesinde yer alan İl Genel Meclisi'nin 10/06/2010 tarih ve 86 sayılı kararına istinaden, 1/100.000 Ölçekli Trakya Alt Bölgesi Ergene Havzası Revizyon Çevre Düzeni Planı kararları çerçevesinde hazırlanan 1/25.000 Ölçekli Çevre Düzeni Planı konusunda, İhtisas Komisyonları tarafından hazırlanan raporlar görüşüldü. Görüşme öncesinde ilk olarak komisyonların ortak raporu okundu. Okunan komisyon raporunda istenen değişiklikler belirtilerek, 1/100.000 Ölçekli Trakya Alt Bölgesi Ergene Havzası Revizyon Çevre Düzeni Planı plan hazırlama raporu plan notlarında değişikliği açıklama raporunda kesinleşen ilave ve değişikliklerin, 1/25.000’lik Kırklareli Çevre Düzeni Planına ilave ve değişiklikler yapılarak uyarlanması gerektiği belirtildi.
Komisyonlar 1/25.000’lik Kırklareli Çevre Düzeni Planına belirtilen değişikliklerin ve ilavelerin yapılması gerektiğinden bu amaçla planları hazırlayan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı İMP Metropolitan ve Kentsel Tasarım Birimi’ne 1/25.000’lik Kırklareli Çevre  Düzeni Planı’nın iadesine, ilgili birimin gerekli ilave ve değişiklikleri yapmasından sonra Kırklareli İl Genel meclisinde görüşülmek üzere tekrar sunulması kararını verdiği açıklandı.
Komisyonların ortak raporunun okunması sonrasında Başkan Soykan OSB’ler ile ilgili durumun ne olduğunu sorması üzerine Meclis Üyesi Aydın Karakoç, su kullanım izini alabilen yatırımcıların OSB yönetim kurulunun vereceği karar ile farklı tarihlerde sanayi işletmelerinin gelebileceğini belirti. Üye Karakoç, bunun yeni bir değişiklik olduğunu, fakat bu değişikliğin 1/25 binliklere uyarlanması gerektiğini ifade etti.
Daha sonra konu ile ilgili toplantıya katılan Kırklareli İl Çevre ve Orman Müdürlüğü’ne bağlı Çevre Şube Müdürü Emre Kalaycı salondakilere bilgilendirme konuşması yaptı. Müdür Kalaycı, OSB’lere giremeyecek sanayi kuruluşlarının belirgin olduğunu ifade ederek çevreyi kirletmeyecek şekilde iş yapacak işletmelerin kendilerine büyük bir baskı yaptığını söyledi. Bu planın biran önce onaylanmasını bekleyen, Kırklareli’de çevreyi kirletmeden yatırım yapmak isteyen 70 üzerinde müracaat olduğunu belirten Müdür Kalaycı, yatırım yapacak bu yatırımcıların gözü ve kulağının mecliste olduğunu vurguladı. Bu yatırımcıların planlamanın kabul edilmesini beklediklerini belirten Müdür Kalaycı, planın İMP’ye geri gönderilmesinin zaman kaybı olarak gördüğünü ifade etti. Daha sonra Meclis Üyesi Nedim Orhan söz alarak bazı katı atık tesislerinin 1/25 binlik planda yapılmış görünüp yapılmadığını belirtti. Toplantının devamında söz alan İl Özel İdaresi İmar ve Kentleşme Müdürü Soner Yeter bu planlardan dolayı işletmelerin yatırım kapasitelerini arttıramadıklarını, bu durumun her iki tarafı da olumsuz olarak etkilediğini belirtti. Daha sonra söz alan Meclis Üyesi Aydın Karakoç hukuksal yanlışlığa düşmemek adına komisyonlar ile araştırmaya devam ettiklerini belirtti. Diğer meclis üyelerinin de görüşlerinin alınmasının ardından komisyon raporu oy birliği kabul edildi.
* İfade Alma Odaları teklifi Kasım’a kaldı
Gündemin 8. ve son maddesi olan İl Özel İdaresi'nin 07/10/2010 tarih ve 5723 sayılı, Jandarma Komutanlığınca yürütülen İnsan Hakları Projesi kapsamında İl ve İlçe Jandarma Komutanlıkları’nda İfade Alma Odaları’nın uluslararası standartlara uygun hale getirilmesi amacıyla tadilat yapılması projesinin 2011 Yılı Yatırım Programına alınması teklifi görüşüldü. Daha sonra okunan teklif İçişleri ve Plan Bütçe Komisyonu’na havalesi oylamaya sunulup oy birliği ile kabul edildi.
Dilek ve temennilerin ardından toplantı Kasım ayı ilk birleşiminin 1 Kasım 2010 Pazartesi günü saat 10.30’da başlamasının kararlaştırılması ile son buldu. (c.s.)