“Zabıta sayımızı 18’e çıkardık”

“Zabıta sayımızı 18’e çıkardık”

“Zabıta sayımızı 18’e çıkardık”

“Zabıta sayımızı 18’e çıkardık”

“Zabıta sayımızı 18’e çıkardık”
14 Şubat 2012 - 17:46

Uzman Çavuş’luk mesleğinden ayrılarak Kırklareli Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’nde göreve başlayan 6 Zabıta Memuru Kırklareli Belediye Başkanı Av. Cavit Çağlayan’ı ziyarete etti.




13 Şubat 2012 Pazartesi günü saat 11.00’da Başkan Çağlayan’ın makamında gerçekleşen ziyarette Zabıta Müdürü Mehmet Tarlacı, Zabıta Amiri Akın Peran, yeni Zabıta Memuru olan Mehmet Genç, Samet Yarlıgaş, Umut Köprülü, Cüneyt Bulgur, Murat Ülkümen ve Ziya Başoğul katıldı.


* “Öncelikli personel ihtiyaçlarımızı gidermeye başladık”


Ziyaret ile ilgili konuşan Başkan Çağlayan, aralarına yeni katılan Zabıta Memurları’na “Hayırlı olsun” diyerek kendisine yapılan nazik ziyaret içinde ayrıca teşekkür etti.  


Başkan Çağlayan yaptığı açıklamasında şunları kaydetti:


 “Uzun yıllar memur eksiğimiz olmasına rağmen eleman alamıyorduk. Çünkü; Belediye Kanunu’nda personel giderleri gerçekleşmiş bütçe gelirlerinin yüzde 30’nu geçmemesi gerekiyordu. Bu yıl yaptığımız hesaplarda, ilk defa personel giderleri yüzde 27’ye düştü. Bizde bunu fırsat bilerek ihtiyacımız olan elemanları bünyemize kazandırmaya gayret ettik. Öncelikli ihtiyaçlarımızın zabıta memuru ve teknik eleman olduğunu belirlerdik. Teknik elemanlar ile ilgili geçtiğimiz günlerde siz basın mensuplarımıza tanışma toplantısı yapmıştık. 


* “Zabıta Memuru sayımız 18’e yükseldi”


Maliye ve İç İşleri Bakanlığı’nın bizlere tanıdığı bir norm kadro var. 50 bin ve 100 bin nüfuslu belediyelerde 59 Zabıta Memuru alma olanağımız var. Bizde 12 Zabıta vardı. Bu sayıda çeşitli yetersizlikler olduğunu gözlemliyorduk. Bu nedenle Zabıta Müdürlüğü’ne takviye amacı ile eleman alma yoluna gittik. 6 zabıta elemanı alındı. Personel 12’den 18’e çıktı. Halen eksiğimiz var. Ama şuan için eleman takviyesini düşünmüyoruz.”


* “KPSS ile eleman almıyorum”


Konuşmasının devamında KPSS ile personel alımına sıcak bakmadığını belirten Başkan Çağlayan bunun nedenini ise şöyle açıkladı;


“Memur norm kadro sınırımız 240 personel mevcut memur çalışanımız 130 personel, norm kadroya göre eksik çalışanımız var. Normal şartlarda Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) ile eleman almayı pek düşünmüyorum. Çok zor durumda kalmadıkça KPSS ile eleman almıyorum. Bu şekilde Kırklareli içinden eleman almak çok zor olacaktır. Genellikle il dışından olanların KPSS puanları yüksek, neden yüksek olduğunu bilemiyoruz. Üniversite sınavlarında başarı gösteremeyen bazı illerin örneğin Doğu ve Güneydoğu illeri gibi, KPSS puanları çok yüksek, genelde 80 ve üzeri puan alıyorlar. Bu sayede işe yerleşen bir kişi 6 ay sonra kendi memleketine gitmek için hemen bir torpil arıyor. Bu nedenle Devlet Memurları Yasası’nda özel bir madde var. Uzman Çavuş olanlar, 2 yılını doldurduktan sonra istifa ederek memur olarak açıktan atamaları yapılabiliyor. Başvuru yaptığı Belediye’de onay makamı belediye başkanlarına ait oluyor. Bize başvuru yapan arkadaşlarımızı bizlerde yetkimizi kullanarak atamalarını gerçekleştirdik. İnşallah Kırklareli’mize daha iyi hizmetler sunacağımıza, kontrollerin daha iyi yapılacağını düşünüyoruz. Faydalı olacakları inancı ile elemanları kadromuza dahil ettik.”


Başkan Çağlayan daha sonra yeni Zabıta Memurları ile bir hatıra fotoğrafı çektirdi. Ziyaretin geri kalan bölümü basına kapalı olarak gerçekleştirildi. (cs)