“Yurtlarımız talepleri karşılayacak durumda”

“Yurtlarımız talepleri karşılayacak durumda”

“Yurtlarımız talepleri karşılayacak durumda”

“Yurtlarımız talepleri karşılayacak durumda”

“Yurtlarımız talepleri karşılayacak durumda”
05 Kasım 2010 - 10:35

* Kırklareli’de gerçekleştirilen toplantıda konuşan Kredi ve Yurtlar
Kurumu Edirne Bölge Müdürü İbrahim Albayrak Kırklareli’de yurt sorununun
bulunmadığını söyledi.

HABER MERKEZİ
Kredi ve Yurtlar Kurumu Edirne Bölge Müdürlüğü tarafından 04 Kasım 2010 Perşembe günü saat 11.00’de Kırklareli Yurt Müdürlüğü’nde toplantı düzenlendi. Toplantıda Edirne Bölge Müdürlüğü’ne bağlı Kırklareli, Edirne ve Tekirdağ İl ve İlçelerinde bulunan Yurt Müdürleri ve Bölge Birim Amirleri ile yurtların sorunları, öğrencilerin sorunları, yapılacak olan yeni yurt projeleri, birim amirlerinin yapılacak olan işlemlerde öğrenci memnuniyetini sağlaması, personel arası uyum ve işbirliği, birimler arası koordinasyon konularında istişarede bulunuldu.
Düzenlenen toplantıya; Edirne Bölge Müdürü İbrahim Albayrak, Bölge Müdür Yardımcıları Zafer Nuri Görer, Mustafa İkiz, Edirne Selimiye Yurt Müdürü Tayyar Gül, Kırklareli Yurt Müdür Vekili Ülbiye Kurtulmuş, Tekirdağ Yurt Müdürü Muhterem Göçmen, Keşan Yurt Müdürü Hüseyin Dinçer, Malkara Yurt Müdürü Salih Porsuk, Hayrabolu Yurt Müdürü Sabahattin Taktak, Çorlu Yurt  Müdürü İlker Bilgen, Çerkezköy Yurt Müdürü Erdal Tutar, Lüleburgaz Yurt Müdürü Embiye Güler, Havsa Yurt Müdürü Sevil Şenerol, Şarköy Yurt Müdürü Demet Yardımcı katıldı.
Üniversitelerle sadece ortak noktalarının, üniversite öğrenciliğine hizmet, barınma, beslenme, kredi ve burs işlemleriyle konusu olduğunu ifade eden Edirne Bölge Müdürü İbrahim Albayrak, Kırklareli’de yurt sorununun bulunmadığını belirterek şunları kaydetti:
“Kredi ve Yurtlar Kurumu olarak üniversitelere bağlı değiliz. Başbakanlığa bağlı bir kurumuz. Bugün burada Trakya’da görev yapan 11 Yurt Müdürümüz, Bölge Müdür Yardımcılarımız ve Şube Müdürlerimizle birlikteyiz. Koordinasyon Toplantısı için buradayız yani mevzuat’taki birlikteliği sağlamak varsa sorunlarımız onları konuşup çözüm yolları aramak gençliğe, gençlerimize daha iyi hizmet nasıl verebiliriz bunun tartışmalarını yapmak, Yurtlarımızın genel sorunlarını konuşmak bunun için buradayız.
* “Yurtlarımız talepleri karşılayacak durumda”
Kırklareli merkez ilçe Karahıdır Mahallesi’nde yeni yapılan C ve D Bloklarımızın hizmete girmesiyle 624 yeni kapasite oluştu. Kırklareli’de 750 olan eski kapasitemiz yeni yapılan yurt binalarımız ile 1374 kişiye ulaştı. Şuan durum itibariyle boş yerimiz var talepleri karşılayacak durumdayız bir süre Kırklareli’nde yurt sorunu olmaz diye düşünüyorum.
Ama Kırklareli Üniversitesi yeni açıldı büyüme aşamasında büyüme ve gelişmesine bizde kurum olarak ayak uydurmak zorundayız. İlerde belki de bunun gayretleriyle bir takım bizimde büyümemizde bir takım şeyler olabilir.
* Lüleburgaz’ın sorunu çözüldü, Babaeski için arayışa devam
Lüleburgaz’da tabii 384 kişilik TOKİ’den satın aldığımız bir bina var 384 kişilik Kız Yurdu aldık orada kızların sorunu çözülmüş durumda Erkeklere yönelik sıkıntımız var İnşallah orada ilave bir bina alır Lüleburgaz’ın sorununu çözeriz. Babaeski’nin yurt talebi var ancak Babaeski’de uygun bina bulamadık bu oteli kiralama noktasına geldi sözleşme aşamasında kat sahibi vazgeçti dolayısıyla orada da bir sorun var ama şuan için çözecek gibi görünmüyor. Kırklareli ve Lüleburgaz’ın yurt sorunu bugün itibari ile bulunmuyor.” (s)