Yıllar önce okuduğu Lisede mesleğini anlattı

Yıllar önce okuduğu Lisede mesleğini anlattı

Yıllar önce okuduğu Lisede mesleğini anlattı

Yıllar önce okuduğu Lisede mesleğini anlattı

Yıllar önce okuduğu Lisede mesleğini anlattı
13 Ocak 2010 - 09:27

Lüleburgaz Lisesi’nin yetiştirdiği isimlerden biri olan gazeteci Olay Tan, yıllar sonra okuduğu okulda öğrencilere kendi mesleğini anlattı.


Lüleburgaz

Okulun konferans salonunda öğrenciler ile bir araya gelen Olay Tan’ı izlemek için gelenler arasında Metin Dikener, Orhan Suat ve Önder Balta yer aldı.
Olay Tan, ilk ve orta öğrenimini Lüleburgaz’da tamamladıktan lise öğrenimini son sınıfa kadar Lüleburgaz Lisesi’nde, son sınıfı ise İstanbul’da tamamladığını anlattı. Gençlik yıllarında en sevdiği iki daldan birinin futbol diğerinin ise gazetecilik olduğunu belirten Tan; “Bugün burada yıllar önce okuduğum lisede sizlerle olmaktan dolayı çok mutluyum. Okulunuzun kıymetini bilin çünkü 52 yıllık bu köklü okulda birçok başarılı isim yetişti ve yetişmeye de devam ediyor. Okulunuzla, okulumuzla ne kadar gurur duysak azdır” dedi.
Gençlik yıllarında gazetecilik dışında futbol oynamayı çok sevdiğini belirten Tan; “Lüleburgaz’da iki futbol takımlı vardı, Yeşilova ve Adaletspor. Ben Yeşilovaspor’da futbol oynadım. Rakibimiz Adaletspor’da o zamanların efsane futbolcusu Sarı Metin, Metin Dikener oynuyordu. Bugün kendisi de aramızda, bizimle beraber. Rakip futbolcular olmamıza rağmen bizim rakipliğimiz hep sahanın içinde kalmış, saha dışında dostluğumuz baki kalmış ve hala da arkadaşlığımız devam etmektedir. Önemli olan da zaten bu değimlidir? Gazetecilik mesleğine gelince, içinizde eğer basın mensubu olmak isteyenleriniz varsa bu işi severek yapmanızı tavsiye ederim. Çünkü gazetecilik severek gönülden yapılacak bir iştir. Severek yapmazsanız başarılı olamazsınız. Ben mesleğe Günaydın Gazetesi’nde başladım. O zamanlar 1 Milyon’un üzerinde tirajı olan bir gazeteydi. Şimdi hangi gazeteye bakarsanız bakın tirajı 500 bin’i geçmiyor. Neden, çünkü o zamanlar gazete halkın içinden, halkın teri, nefes alışı kokusunu yansıtan canlı haberler içeriyordu. Basının bir ruhu, yüreği vardı. Sanırım o artık kalmadı ve tükendi. Şimdi masa başında oturup haber yapan haberciler var. Gazetecilik, kutsal bir meslektir ve kamu yararına yapılır. Sevgi ve birikim işidir. Fakat günümüzde maalesef gazetecilik etik olarak yapılmıyor. Amerika’da Beyaz Saray Muhabirlerini incelerseniz çoğunluğunun yaşlı gazeteciler olduğunu görürsünüz. Biz de ise, bir zaman sonra aman maaşı yükseldi gönderelim, yerine daha genç aktif birini alalım derler. Bilgi birikimine pek önem verilmez” dedi.
Öğrencilerin gazetecilik ile ilgili çeşitli sorularını da yanıtlayan Tan, internet gazeteciliğinin önünün açık olduğunu belirterek; “İnternette yayınlanmakta olan Olay Gazetesi’ni okuyup bizlere her türlü konuda yazabilirsiniz. Sayfalarımız sizlere her zaman açıktır” dedi. (gk)