Yeni kurulan dernek ilk Tekerlekli Sandalyesi’ni verdi

Yeni kurulan dernek ilk Tekerlekli Sandalyesi’ni verdi

Yeni kurulan dernek ilk Tekerlekli Sandalyesi’ni verdi

Yeni kurulan dernek ilk Tekerlekli Sandalyesi’ni verdi

Yeni kurulan dernek ilk Tekerlekli Sandalyesi’ni verdi
28 Eylül 2012 - 12:29

Kırklareli’de yeni kurulan bir dernek olan Kırklareli Engelliler Yaşam Derneği, ilk Tekerlekli Sandalyesi’ni verdi.





HABER MERKEZİ





Bu yıl 1. sınıfa başlayan annesi Nalan Küçük ile birlikte yaşayan yüzde 85 fiziksel özürlü olan Nazlı Aydın’a Kırklareli Engelliler Yaşam Derneği tarafından Kırklareli Belediyesi’nin katkıları ile Tekerlekli Sandalye verildi.


Geçtiğimiz gün dernekte düzenlenen törende bir konuşma yapan Engelliler Yaşam Derneği Başkanı Behice Köseoğlu, dernek hakkında çeşitli bilgiler vererek; “Kırklareli Engelliler Yaşam Derneği olarak çalışmalarımız yardımlarımız devam edecek” dedi.


Ailede en zorluğu annelerin çektiğini ifade eden Köseoğlu; “Kırklareli Engelliler Yaşam Derneğimiz zihinsel ve fiziksel engellileri kapsıyor. Kırklareli’de kurulan ve sadece Kırklareli’ye ait olan bir derneğiz. Başka bir derneğin şubesi olmak çok kolay. Ancak biz sadece Kırklareli’ye ait olan bir dernek olmak istedik. Baştan kurulan bir dernek olarak bir yerlere ulaşmamız zor olacak ancak biz bu zorluklara üyelerimiz ve yapacağımız çalışmalar ile göğüs germeye hazırız. Öncelikli tespitlerimize göre Kırklareli’nin en büyük sorunu bir Rehabilitasyon Merkezi’nin olmayışıdır. Kırklareli’de Rehabilitasyon Merkezi’ne çok ihtiyaç var. Dernek olarak görüştüğümüz birçok engelli kardeşlerimizin büyüklerimizin aileleri var. Bu ailelerimize yardım etme konusunda yeni bir dernek olmamıza rağmen çalışmalarımı sürüyor. Ailede en çok zorluğu anneler çekiyor. Bu zorluklar karşısında hayat mücadelesi veriyor. İnşallah belediyemiz ve diğer sivil toplum örgütleri ile birlikte daha güzel çalışmalar yapacağız” dedi


Kırklareli Belediye Başkan Yardımcısı Gülay Tülüş ise, yardım edilen bir çocuğun gülüşünün her şeye bedel olduğunu söyleyerek; “Yaptığınız çok zor bir iş. Ama yapacağınız yardımlar ile çocuğun bir gülücüğü her şeye bedel. Biz aileye tesadüfen rastladık. Çocuk zor durumda ama anne daha da zor durumda. Dışarıdan bazı şeyler kolay geliyor ama bir de o ailelerin içine girerek onların yaşadıklarını gerçekten görmek lazım” şeklinde konuştu. (Ufuk Ertop)