Vekil Dibek; “Arkadaşlarımız ‘Genel Başkanlık Sorunu Yoktur’ düşüncesini belirtti”

Vekil Dibek; “Arkadaşlarımız ‘Genel Başkanlık Sorunu Yoktur’ düşüncesini belirtti”

Vekil Dibek; “Arkadaşlarımız ‘Genel Başkanlık Sorunu Yoktur’ düşüncesini belirtti”

Vekil Dibek; “Arkadaşlarımız ‘Genel Başkanlık Sorunu Yoktur’ düşüncesini belirtti”

Vekil Dibek; “Arkadaşlarımız ‘Genel Başkanlık Sorunu Yoktur’ düşüncesini belirtti”
25 Ağustos 2014 - 07:21

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Babaeski İlçe Örgütü 21 Ağustos 2014 Perşembe günü olağan toplantısını yaptı. 




HABER MERKEZİ


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Babaeski İlçe Örgütü 21 Ağustos 2014 Perşembe günü olağan toplantısını yaptı. Toplantıya;  CHP Babaeski İlçe Başkanı Fikri Karaca, CHP Kırklareli Milletvekili Av. Turgut Dibek, Babaeski Belediye Başkanı Av. Abdullah Hacı, İl Genel Meclis Üyeleri Sibel Çınar ve Şahin Arslan, Belediye Meclis Üyeleri Hasan Ali Eren ve Sebahattin Nemli, Babaeski Ziraat Odası Başkanı Mehmet Atalay ve partililer katıldı.


* Başkan Karaca; “CHP’de Genel Başkanlık sorunu yoktur kararına vardık”


Toplantının açılış konuşmasını CHP Babaeski İlçe Başkanı Fikri Karaca yaptı. Başkan Karaca, konuşmasında; “Cumhurbaşkanlığı Seçimi’nin ertesini yaşıyoruz. Belediye Başkanlığı seçiminden sonra da böyle yoğun bir toplantı gerçekleştirmiştik. Başarılı bir seçim geçirdik. Belediye Başkanlığı seçiminde Türkiye ortalamasının üzerinde bir oy oranı almıştık. Cumhurbaşkanlığı seçiminde de hedefimiz %70 ile 80 arasındaydı. Babaeski’de %75 oy aldık. Kırklareli’de Türkiye iller bazında 1. sırada yer aldı. Ama Türkiye’nin her yerinde olduğu gibi bizde de yeterince katılım gerçekleşmedi. Gerek yaz ayında insanların tatilde olması gerekse çatı adayının kendi partimizin içinde benimsenmemiş olması durumunun da söz konusu olduğunu düşünüyorum. Bir de yıllardır çevremizde etnik köken olarak Kürtlerin yaşadığı yerlerde bazı oylar kendi adaylarına gitti. CHP içinde de çatı adayını benimsemeyenler Selahattin Demirtaş’a oy atmış olabilirler. Ama biz Kırklareli olarak Türkiye 1’ncisi olduğumuz için kendimizle gurur duyuyoruz. Tabi bunun sonucunda CHP’de her seçim sonrası bir gelenek olan seçim değerlendirmesi yapılır. Eleştirilerin en kolay tartışılacağı yerler de kurultaylardır. Bu kurultay önce biz de İl Başkanları toplantısında bir toplantı yaptık. Bütün İl Başkanlarının, kurultay delegelerinin, Belediye Başkanlarının katıldığı toplantıda Kırklareli olarak oy birliğiyle kararlar aldık. Bu kararlardan birincisi Türkiye genelinde milletvekili sayısının 2 katı kadar illere delege veriliyor. Dolayısıyla hiç milletvekili çıkaramamış iller, milletvekili sayıları çok olduğu için, 10-12 tane delege çıkarıyorlar. Kırklareli milletvekili sayısı az olduğu için 6 tane delege çıkarabiliyor. Bunun illere göre 550 tane milletvekili sayısı kadar delege verilsin, onun üstündekilere de seçim başarılarına göre dağıtılsın şeklinde tüzük önerimiz oldu. Bunun yanında biz madem Türkiye’de en iyi iliz, CHP’ye en çok oy taşıyan iliz, biz de parti meclisinde veya MYK’da bizden bir milletvekilimizin yer alması gerektiğini kaydettik. Bir de bütün herkesin düşüncesine göre şu anda CHP’de genel başkanlık sorunu yoktur kararına vardık. Bu kararı oradaki toplantı kararı olarak imza altına aldık ve genel merkeze gönderdik” dedi.


* Vekil Dibek; “İl Başkanımızın yaptığı toplantıda, Arkadaşlarımız Genel Başkanlık Sorunu yoktur düşüncesine varmışlar”


Başkan Karaca’nın konuşmasının ardından CHP Kırklareli Milletvekili Av. Turgut Dibek söz aldı. Vekil Dibek, konuşmasında; “Cumhurbaşkanlığı seçiminde de Babaeski, Kırklareli genelinde 1. İlçe olmuştur. Bu yüzden sizleri kutluyorum. Bunda tüm örgütümüzün çok büyük katkısı olduğunu düşünüyorum. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde katılım oranları Trakya’da %82,5. Bu rakam 4 ay önceki yerel seçimlerde %89-90 gibiydi. Bu nedenle Türkiye ortalamasına göre katılımımız az değildir. Ben oy oranlarına ilçe ilçe köy köy baktım ve Cumhuriyet Halk Partililer, ilimizde çatı adayına sahip çıkmışlardır. MHP’nin de destek verdiğini düşünüyorum. CHP ve MHP tabanı, Demirköy hariç, gerçekten sahip çıkmıştır. Demirköy’de de başa baş bir seçim yaşanmış ama çok fazla göç aldığından dolayı Tayyip Erdoğan’a da fazla oy çıkmıştır. Ayrıca katılım yerel seçimlerdeki gibi olsaydı oy oranımız yüzde 70-71 civarında olacaktı. Seçime katılmayan yüzde 7,5’in yüzde 6’sı Ekmel Bey’e oy atacak kesimdendi. İnsanlar tatile gitmiş olabilirler. Bunun sonucunda da katılım aşağıya düşüyor. Ama burada AKP’nin oyları yerel seçimlerdeki oyların hemen hemen aynısını Tayyip Erdoğan’a yansıtmışlar. 28 Ağustos’ta Cumhurbaşkanlığı Yemin Töreni var. Genel Başkanımız katılmayacağını söyledi, ben de katılmayı düşünmüyorum. Şu anda Başbakanlığı düştü, Milletvekilliği düştü, AKP’nin Genel Başkanlığı düştü. Cumhurbaşkanı da seçildi ama yemin etmediği için o haklara da sahip değil. Öyle bir seçimden çıktık ki 12. Cumhurbaşkanı seçildi ve Başbakanlık görevinin düşmesinden dolayı korkuyorlar. Çünkü kendisi hakkında devam eden soruşturmalar var. Savcı ifade vermeye çağırabilir. Çünkü Tayyip Erdoğan’ın şu anda sizlerden bir farkı yok. Mazbatasını alıp yemin edene kadar sıradan bir vatandaş. Dolayısıyla başına bir iş gelmesin diye Cumhurbaşkanı ağzını açmıyor. Normalde Cumhurbaşkanı’nın oraya bir Başbakan ataması lazım. Meclisi de bu yüzden kapattılar. Torba Yasa neden görüşülmüyor? Meclis’te kanunun görüşülmesi için orada bir Bakanın oturması gerek. Hükümet düşmüş. Bakan nasıl gelip oturacak oraya? Haftaya Perşembe günü yemin edecek ve ondan sonra meclis açılacak. 12. Cumhurbaşkanını seçiyoruz, adamın dokunulmazlığı yok diye, savcılık çağırabilir diye korkuyorlar. Ama böyle bir Cumhurbaşkanını bu halk seçti. Bu da tarihe yazılacak. Savcılık ifadeye çağıracak diye bütün devlet kurumlarının sessiz kaldığı bir ayıbı seçti Türkiye. Artık seçildiği için yapacak bir şey yok ama bunu da burada tespit etmek lazım.


Kurultaya gelirsek; arkadaşlar, bu adaylık süreçleri ve milletvekillerimizin açıklamaları olmasaydı da kurultayın yapılacağını Genel Başkanımızın tavırlarından hissediyorduk. Hem yerel seçimlerden sonra ortaya çıkan durumlarla ilgili değerlendirmeler yapmak amacıyla hem de örgütsel yapımızı tekrar kurgulamak adına parti meclisi ve tüzük değişikliğine gidilecek bir kurultay yapılacaktı. Ama izin verilmedi ve arkadaşlarımız böyle bir kurultay çağrısı yaptılar. Kurultay çok kısa bir takvim sürecinde olacak. Ama bu sürecin kısa olmasının altında herhangi bir baskınlık olması da yatmıyor. Çünkü ardından hemen takvim gereği genel seçimlere hazırlanmamız lazım, meclis açılacak. Takvim kısa olunca örgütlerin değerlendirme süreci de çok uzun olmadı. Bir de İl Başkanları Toplantısı maalesef çok erken yapıldı. Bu da siyaseten hep yapılır. Yani kurultay öncesi İl Başkanları bir araya gelirler ve örgütlerinin düşüncesini orada kamuoyuna açıklarlar. Kırklareli’de de ilçe başkanları, belediye başkanları, kurultay delegeleri il başkanının başkanlığında toplandılar. 10 tane belediye başkanımız, 6 tane kurultay delegemiz ve 8 ilçe başkanımız var. İlçe başkanlarımız bu toplantıda kendi düşüncelerini getirerek paylaşmışlar, bir metne dökmüşler, imzalamışlar, bununla da eksik ya da fazla Kırklareli’nin bir görüşünü ortaya çıkarmışlar. İl Başkanımız da bu görüşü İl başkanları toplantısında dile getirdi. Genel Başkanlık sorunu yoktur düşüncesini belirtti arkadaşlarımız. Bununla birlikte örgütlerdeki sorunlar da dile getirilmiş. Bu kurultay sürecinde bizim CHP’liler olarak konuşmalarımıza çok dikkat etmemiz gerekir. Hem Muharrem İnce için hem de Genel Başkanımız için dikkat etmeliyiz. İkisi de bizim değerimizdir” dedi. (Özkan Başaran)