Vali Muşmal’dan Ticaret Odası ve Ticaret Borsası’na iade-i ziyaret

Vali Muşmal’dan Ticaret Odası ve Ticaret Borsası’na iade-i ziyaret

Vali Muşmal’dan Ticaret Odası ve Ticaret Borsası’na iade-i ziyaret

Vali Muşmal’dan Ticaret Odası ve Ticaret Borsası’na iade-i ziyaret

Vali Muşmal’dan Ticaret Odası ve Ticaret Borsası’na iade-i ziyaret
16 Ekim 2010 - 16:30

* Kırklareli Valisi Muammer Muşmal Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası
ile Kırklareli Ticaret Borsası’na iade-i ziyaret gerçekleştirdi.

HABER MERKEZİ
Kırklareli Valisi Muammer Muşmal 14 Ekim 2010 Perşembe günü Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası’na bir iade-i ziyaret gerçekleştirdi. Saat 16.30’da yapılan ziyarette Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ertuğrul Ziya Çetintaş, Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Mehmet Sağ ve diğer üyeler Vali Muşmal’ı kapıda karşıladılar.
Ziyarette bir konuşma gerçekleştiren Başkan Çetintaş, Vali Muşmal’ın kendilerine yapmış olduğu ziyaretinden ötürü mutluluk duyduğunu ifade etti. Başkan Çetintaş konuşmasının devamında Vali Muşmal’ın kısa sürede pek çok ilçeyi dolaşıp sıkıntıları dinlemiş olmasının mutluluk verici olduğunu belirterek; “İnşallah önümüzdeki günlerde ilin sorunları hakkında ileriye dönük faydalı işler yapmak için size destek olacağımızı bilmenizi isterim.” şeklinde bir ifade kullandı. Kırklareli İŞKUR ile KTSO ortaklığında yapılan ortak projeler hakkında Vali Muşmal’a bilgiler veren Başkan Çetintaş, odanın diğer faaliyetlerinden bahsetti.
Daha sonra bir konuşma gerçekleştiren Vali Muşmal, Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası’nın ilde en büyük üyeye sahip olan bir örgüt olduğunu, bu örgüt ile birlikte çalışma yapmanın kendileri için bir şans olduğunu ifade etti. İlde bulunan tüm sivil toplum kuruluşları ile birlikte hareket etmenin çok faydalı işler ortaya koyacağını belirten Vali Muşmal, valilik olarak tek başına çalışmanın fayda getirmeyeceğini sözlerine ekledi.
Yaptıkları ilçe gezilerinin ardından ildede toplantılar gerçekleştireceklerini ifade eden Vali Muşmal, insanlarda iletişim, kaynaşma ve birlikte hareket etme ruhu oluşturup tespit ettikleri problemleri birlikte çözeceklerini belirtti.
Hoş sohbet ortamında gerçekleşen ziyaret yapılan ikramların ardından birlikte çekilen hatıra fotoğrafı ile son buldu.
* “Kırklareli’ni bir adım daha ileriye götürmek düşüncesindeyiz, azmindeyiz”
Vali Muşmal aynı gün bir diğer iade-i ziyaretini saat 17.00’da Kırklareli Ticaret Borsası’na yaptı.
Vali Muşmal Kırklareli’de göreve başlayalı 4 hafta olduğunu, ilçe toplantılarından fırsat buldukça iade-i ziyaretlerinde bulunmaya çalıştığını ifade ederek şunları kaydetti;
“Ben Kırklareli’ne geleli 4 hafta oldu. İlçelerimizi gezmeye devam ediyoruz. Bu hafta iki ilçemizi ziyaret ettik. Geniş katılımlı toplantılar yapıyoruz ve bu arada fırsat buldukça iade-i ziyaretlerde bulunmaya çalışıyoruz. Bir önceki ziyaretimiz Sanayi ve Ticaret Odasına oldu. Şimdi de borsamızı ziyaret ediyoruz. Özellikle bu iki kuruluş ilimiz için önemlidir. Biz sivil toplum örgütlerini toplumun nabzını tutan, topluma yön veren ve toplumu belirli konularda aydınlatan ve harekete geçiren örgütler olarak değerlendiriyoruz. Bunlarla eğer iş birliği şeklinde çalışırsak Kırklarelililer kazanır diye olaya bakıyoruz. Bunun için başta ticaret borsamız ve diğer sivil toplum örgütleri ile tespit ettiğimiz Kırklareli’nin problemleri konusunda el birliği ile birbirimizi destekleyerek, birbirimizi aydınlatarak, bir birimize yol göstererek ve teşvik ederek inşallah Kırklareli’nin problemlerini biraz daha çözmüş oluruz. Tabi insanlar yaşadığı sürece problemler olacaktır. Teknoloji ile birlikte gelişme ve kalkınma ile birlikte eski problemler ortadan kalkmakla beraber yeni problemler ortaya çıkmaktadır. Ama bunları da çözerek inşallah Kırklareli’ni bir adım daha ileriye götürmek düşüncesindeyiz, azmindeyiz. Bu vesile ile ticaret borsasına bizlere gösterdiği ilgi ve alakadan dolayı çok teşekkür ediyoruz.”
Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Turan Altıntel’de Vali Muşmal’ı geldiği ilk gün ziyaret ettiğini ve Kırklareli’ne gelmesinden dolayı çok memnun olduğunu belirterek şunları kaydetti;
“ İnşallah kaldığı uzun sürede Kırklareli’ne çok güzel hizmetler yapacağına kesin eminim. Bu konuda biz ticaret borsası olarak her zaman birlikte hareket etmeye katkı sağlamak için emrinde olduğumuzu ifade etmek istiyorum. Daha sonrasında Kırklareli ve tarımla ilgili bilgiler vereceğim. Mühim olan aynı gemide yaşıyoruz. İnşallah Kırklareli’nin makus tarihi demeyim ama hakikaten Kırklareli çok hızlı gelişmedi, teşvik alamadık, beyin göçü yaşıyoruz, okuma yazma oranımız çok yüksek. Üniversitemizde de 2 yıl 12 bin öğrenci sayısına ulaştık. İnşallah üniversitemizin gelişmesiyle 5 fakülteye çıktık. Mühendislik ve Turizmle birlikte 8 tane Meslek Yüksek Okulumuz ile öğrenci sayımız daha da artacak. Valimizin desteği ile sınır kapımızı yap, işlet ve devret şeklinde harekete geçireceğiz. Kırklareli’ne katma değerle birlikte milli gelirlerimizin paylarını arttırıp, beyin göçünü önleyip, organize sanayimize de enerji teşviki ile yatırımcıları çekme şansını yakalayacağız. Kırklareli zaten 3 kolda yürüyor. Eğitim alanında ilerleme var, turizm alanında Kıyıköy, İğneada gibi sahil kesimimizin yanı sıra Dupnisa Mağaramız var. Orada turizmle ilgili projeler yapılabilir. Birde tarım ve hayvancılıkla 3 ana tema üzerinde hareket etmesi lazım. Bunların gelişmesi için daha sonra ileriki günlerde toplantılar yapıp, bilgiler verip fikir alışverişi yapacağız. Kırklareli’ne inşallah hep beraber katma değer sağlayacağımızı düşünüyorum” dedi. (ue)(c.s.)