Vali Aydoğdu; “Kırklareli’nin şehir olması için bir şeyler isteniyorsa bu bize aktarılmalı”

Vali Aydoğdu; “Kırklareli’nin şehir olması için bir şeyler isteniyorsa bu bize aktarılmalı”

Vali Aydoğdu; “Kırklareli’nin şehir olması için bir şeyler isteniyorsa bu bize aktarılmalı”

Vali Aydoğdu; “Kırklareli’nin şehir olması için bir şeyler isteniyorsa bu bize aktarılmalı”

Vali Aydoğdu; “Kırklareli’nin şehir olması için bir şeyler isteniyorsa bu bize aktarılmalı”
23 Aralık 2009 - 09:37

2009 Yılının son günlerini geride bırakıp 2010 yılına girerken 2010 yılı için Kırklareli’nin sosyo-ekonomik yapısıyla ilgili olarak Kırklareli Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi 22 Aralık Salı Günü “2010’a Girerken Kırklareli İlinin Sosyo – Ekonomik Yapısı” adlı konferans düzenledi.


HABER MERKEZİ
Panel Saat 09.30’da Kırklareli Üniversitesi Rektörlüğü Kültür Merkezinde gerçekleşti. Panele Kırklareli Valisi Cengiz Aydoğdu, Kırklareli Belediye Başkanı Cavit Çağlayan, Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aykaç, Kırklareli İl Emniyet Müdürü Mehmet Behzat Canbazoğlu, Kırklareli İl Kültür Turizm Müdürü Mustafa Akkaya, Kırklareli İl Sağlık Müdürü Mehmet Bilgin, Kırklareli Ziraat Odası Başkanı Necmi Koyuncu katıldı.
Panelde Kırklareli Üniversitesi İktisadi İdari Birimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gülfettin Çelik açılış konuşmasını yapmak üzere kürsüye geldi. Çelik konuşmasında;” 21. yüzyıla girerken Üniversiteler misyon izleme konusunda öne çıkmaya başladı. Üniversiteler düne kadar sadece eğitim ile ilgili hizmet verirken bugün, yaşadığı çevre ile ilgili, bulunduğu bölge ile ülke ile ilgili her konuda etkin. Kırklareli Üniversitesi İktisadi İdari Birimler Fakültesi de sadece Kırklareli için, hatta sadece Kırklareli için değil Balkanları da içine alan geniş bir yelpaze ile hizmet verecektir” dedi.
Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aykaç ise konuşmasında;”Istranca panelleri ile bir ilki gerçekleştiriyoruz. Bundan sonrada daha nice paneller olmasını diliyorum. Biz Kırklareli Üniversitesi olarak, İlimiz Sivil Toplum Kuruluşları, Kamu Kuruluşları ve bütün birimlerle, İlimizin ihtiyaçlarına cevap vermek, ışık tutmak, karşılıklı iş bitirmek amacındayız.  Bundan sonra da İlimizin her türlü işlevinde birlikte olmak, herkesle birlikte hareket etmek, değerleri paylaşmaya çalışacağız. Üniversiteler toplumla iç içe olmalıdır. Toplumun ihtiyaçlarına cevap veren kurumlar olmalıdır. Bu böyle olursa toplumda Üniversitesini sahiplenir. Buda bizim arzu ettiğimiz bir özellik. O yüzden İktisadi İdari Birimler Fakültesinin düzenlediği bu panelin faydalı olacağını seve seve ifade ettim. Emeği geçen, burada bulunan herkese çok teşekkür eder, yine buluşmayı temenni ederim” dedi.
Kırklareli Valisi Cengiz Aydaoğdu ise konuşmasında;” Şu an için çok az bir katılım var. Umarım ilerleyen panellerde daha yoğun bir ilgi olur. Bu Kırklareli için önemli. Kırklareli için bir şey yapılmak isteniyorsa, Kırklareli’de yaşayan öğrencide, yaşayan sade bir vatandaşta gözümüzün içine bakarak söylemeli. Kırklareli’nin şehir olması için bir şeyler isteniyorsa bu bize aktarılmalı.  Biz tarihte çok büyük şehirler kurmuş, çok büyük medeniyetler oluşturmuşuz. Kırklareli tarihide çok eskilere dayanıyor. Bir tarihçi Kırklareli için M.Ö 8000’li yıllara kadar götürüyor. Avrupa uygarlığın ilk sözü, Anadolu uygarlığının son sözü diyor. Kültür,  Anadolu’da başlamış buradan Avrupa’ya geçmiş. Kırklareli’de medeniyeti geliştirmek için fikirler ortaya atmalıyız. Fikir girdiği yeri, girdiği şeyi, değiştiren bir yapıdır. Onun için birbirimizin fikrini dinleyeceğiz. Ve Kırklareli’yi şehir yapacağız. Biz Valilik – Üniversite iş birliği ile “ Kırklareli Söyleşileri” isminde panel yapmayı düşünüyoruz. Hazirana kadar her ay bir toplantı olmak üzere planlıyoruz. Ülkemizin önde gelen fikir adamlarını sizlerle buluşturacağız. Bunun yanında müzikli toplantılar yapmayı planlıyoruz” dedi.
Daha sonra panel iki oturumda gerçekleşti. Birinci oturumda Kırklareli Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ömer Özyılmaz bu panelle ilgili düşünceleri aktardı.
Daha sonra Kırklareli Üniversitesi İktisadi İdari Birimler Fakültesi İşletme Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Mustafa Canbaz Kırklareli İlinin Sosyo Ekonomik sorunlarını anlattı.
Kırklareli Ticaret Borsası Başkanı Turhan Altıntel’de Kırklareli ekonomisinin güçlü ve zayıf noktalarını anlattı.
Daha sonra Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ertuğrul Ziya Çetintaş Kırklareli İlinin Sosyo – ekonomik açıdan bugünü ve geleceğini anlattı.
İkinci oturumda ise; Kırklareli Üniversitesi Babaeski Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Gülnür Eti İçli Kırklareli İlinin Sosyo – ekonomik gelişiminde pazarlamanın rolünü aktardı.
Son olarak Kırklareli Serbest Muhasebe ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Burhan Üstünkol, Kırklareli İşletmelerinin muhasebeye bakış açısını anlattı.(dy)