Uzunluğu 40 cm, ağırlığı 14 kilo

Uzunluğu 40 cm, ağırlığı 14 kilo

Uzunluğu 40 cm, ağırlığı 14 kilo

Uzunluğu 40 cm, ağırlığı 14 kilo

 Uzunluğu 40 cm, ağırlığı 14 kilo
29 Kasım 2011 - 09:21

Kırklarelili Amatör balıkçı Taner Eren, Kırklareli Barajı’nda 14 kiloluk Aynalı Sazan Balığı tuttu.
 
HABER MERKEZİ
Kırklareli'de amatör balıkçının oltasına takılan 40 cm uzunluğunda, 14 kilo ağırlığında ki Aynalı Sazan Balığı, görenleri hayretler içinde bıraktı.
Taner Eren, Ali Küçük ve Hasan Özkurt oltaları ile Kırklareli Barajı’na balık tutmaya gitti. Oltaları suya atıktan çok kısa bir süre sonra balıkçılardan Taner Eren'in oltasına 40 santimetre uzunluğunda 14 kilo ağırlığında sazan balığı takıldı. Eren, yaptığı açıklamada, oltasını suya attıktan az bir zaman sonra oltasındaki zilin çalması üzerine heyecanlı bir şekilde misinayı topladığını ve balığı suda görünce telaşa kapıldığını söyledi.
Yaklaşık 20 dakika uğraştıktan sonra balığı, arkadaşlarının yarımıyla karaya çıkarttıklarını ifade eden Eren, daha önceden bu kadar büyük bir balık yakalamadığını ve bu yüzden çok mutlu olduğunu kaydetti.
Amatör Balıkçılardan Ali Küçük ise Eren'in oltasına gelen balığı güçlükle sudan çıkardıklarını kaydetti. Balıkçılardan Hasan Özkurt, ilk defa bir amatör balıkçının oltasına bu irilikte bir balık gördüğünü belirterek, balığı görenlerin hayretler içinde kaldığını ifade etti. (cs)