“Üreticiler topraklarını ne zaman sulayabilecek?”

“Üreticiler topraklarını ne zaman sulayabilecek?”

“Üreticiler topraklarını ne zaman sulayabilecek?”

“Üreticiler topraklarını ne zaman sulayabilecek?”

“Üreticiler topraklarını ne zaman sulayabilecek?”
15 Kasım 2011 - 09:14

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kırklareli Milletvekili Av. Turgut Dibek, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun cevaplaması istemi ile Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığı’na soru önergesi verdi.




HABER MERKEZİ 





“Üreticilerin topraklarını ne zaman sulayebilecek?” diye soran Milletvekili Av. Dibek şunları kaydetti:


“Kırklareli İli Merkez İlçe’ye bağlı olan Yündalan, Kızılcıkdere, Üsküpdere, Karıncak, Bayramdere, Deveçatak, Kavakdere, Değirmencik Köyleri ile Babaeski İlçesi’ne bağlı Erikleryurdu, Karabayır Köyleri birbirlerine yakın mesafede bulunmaktadırlar. Bu köylerde üreticiler tarım topraklarını sulayamamaktadır.


31.12.2007 Tarih ve 7/1416 Esas numaralı Soru Önergeme Çevre ve Orman Bakanlığı’nın 06.02.2008 Tarihinde vermiş olduğu yanıtta “Bayramdere, Deveçatak, Kavakdere, Değirmencik, Erikleryurdu ve Karabayır Köyleri’ne ait tarım arazilerinin sulanabilmesi için yapılması planlanan Çağlayık Barajı’nın su ölçümleri halen devam etmekte olup ön inceleme çalışmalarına 2009’da başlanabilecektir. Kızılcıkdere ve Yündalan Köyleri’nin sulanması için Armağan Barajı’ndan su temin eden Kızılcıkdere Sulaması Planlama Çalışmaları yapılmaktadır ” denmiştir.


Buna göre;


* Çağlayık Barajı’nın su ölçümleri ne zaman bitmiştir? Ön İnceleme Çalışmaları’na ne zaman başlanmıştır? Ön İnceleme Çalışmaları bitirilmiş midir? Çağlayık Barajı İhalesi ne zaman yapılacaktır? Barajın ne zaman bitirileceği planlanmaktadır? Barajdan hangi köylerin tarım arazileri sulanacaktır?


* Kızılcıkdere ve Yündalan Köyleri’nin sulanması için Armağan Barajı’ndan su temin eden Kızılcıkdere Sulaması ne aşamadadır? Sulama Şebeke Sistemi hangi şekilde olacaktır? Kızılcıkdere Sulaması Projesi’nden hangi köyler yararlanacaktır? Bu köylerdeki vatandaşlarımız ne zaman suya kavuşacaktır?


* Üsküpdere ve Karıncak Köyleri’nin sulanması için hangi çalışmalar yapılmaktadır? Bu çalışmalar ne zaman tamamlanacaktır?” (s)