Ülkücü Şehitler için yüründü, yeni Ocak Binası açıldı

Ülkücü Şehitler için yüründü, yeni Ocak Binası açıldı

Ülkücü Şehitler için yüründü, yeni Ocak Binası açıldı

Ülkücü Şehitler için yüründü, yeni Ocak Binası açıldı

Ülkücü Şehitler için yüründü, yeni Ocak Binası açıldı
29 Mayıs 2012 - 09:30

Gümrük ve Tekel Bakanı iken 27 Mayıs 1980 tarihinde şehit olan Gün Sazak’ın şehadet gününde, her yıl Ülkücü Şehitler çeşitli etkinliklerle anılıyor.




HABER MERKEZİ


  “Gün Sazak ve Ülkücü Şehitleri Anma Günü” adı altında tertiplenen etkinlikler Ülkü Ocakları tarafından gerçekleştiriliyor.


Etkinlikler kapsamında Kırklareli Ülkü Ocakları Başkanlığı tarafından 27 Mayıs 2012 Pazar günü yürüyüş düzenlenerek, yürüyüşü müteakip Kırklareli Ülkü Ocakları’nın yeni binasının açılışı gerçekleştirildi.


Dingiloğlu Parkı önünden saat 14.00’te başlayan yürüyüşe; Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kırklareli Merkez İlçe Başkanı Kürşad Yamaner, Yönetim Kurulu Üyeleri, Kırklareli Ülkü Ocakları Başkanı Muhammed Hanefi Demiroğlu ile ülkücüler katıldı. Pankart ve sloganlarla Karaumurbey Caddesi, Hastane Caddesi, 100. Yıl Caddesi, Vilayet Meydanı ve Fevzi Çakmak Bulvarı üzerinde gerçekleştirilen yürüyüş Kırklareli Ülkü Ocakları’nın yeni binasının önünde sona erdi.


Fevzi Çakmak Bulvarı üzerindeki Kırklareli Ülkü Ocakları Binasının önünde Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Kırklareli Ülkü Ocakları Başkanı Muhammed Hanefi Demiroğlu yaptığı açıklamasında şunları kaydetti:


“Bu gün Ülkücü Şehitlerimizi anma münasebetiyle toplanmış bulunmaktayız. Onlar ki “Kanımız aksa da zafer İslam'ın" diyerek bu ülkeyi kanlarının son damlasına kadar savundular. Türkiye Cumhuriyeti kızıl çizmeler altında ezilmesin diye savaştılar. Bizler de bugün onların aziz hatıralarını yaşatarak onlara olan minnet borcumuzu bir nebze olsun ödemek istiyoruz.


Allah'u Teala “Allah yolunda ölenlere ölüler demeyin, onlar diridirler fakat siz sezemezsiniz” diye buyurmuştur. Eminiz ki şehitlerimiz aramızdalar ve bizi görüyor duyuyor ve bizimle gurur duyuyorlar. Hepimiz birer Gün Sazak, birer Pehlivanoğlu ve birer Önkuzu'yuz. Atatürk'ün izinde Başbuğ Türkeş'in yolunda tıpkı onlar gibi biz de bu vatanı kanımızın son damlasına kadar müdafaa edeceğiz. Bu ülkeyi bölmek isteyenleri emellerine ulaştırmayacağız.


Ülkü Ocakları kurulduğu günden bu güne kadar ülkesine, milletine, milli ve manevi değerlerine bağlı bireyler yetiştirmiştir. Bugünden sonra da bu görevine devam edecektir. Günümüzün Halil Esendağ'ları, Selçuk Duracık'ları, Fikri Arıkan'ları ve daha niceleri yine ülkü ocaklarından yetişecektir. Kırklareli'de açacağımız yeni Ülkü Ocakları binamızla birlikte kendimize tertemiz bir sayfa açıyor ve Ülkü Ocakları’nın asli görevi olan millî ve manevi değerlerine bağlı, ülkemizin yönetiminde söz sahibi olacak vasıflı bireyler yetiştirmeye ilk günki aşkla ve şevkle devam edeceğiz. Tabi bunda siz değerli dava büyüklerimizin ve ülküdaşlarımızın da payı olacaktır. Ülkü Ocakları bu güne kadar desteklerinizle varlığını sürdürmüş ve bundan böyle de hem maddi hem manevi desteğinizle yoluna devam edecektir.


Açacağımız yeni binamızın hem ilimize hem de Ülkücü Harekete hayırlı uğurlu olmasını Cenab-ı Allah'tan niyaz eder, teşriflerinizden dolayı hepinize saygı ve hürmetlerimi sunarım.”


Yapılan konuşmanın ardından Kırklareli Ülkü Ocakları’nın yeni binasının kurdelesi MHP Kırklareli Merkez İlçe Başkanı Kürşad Yamaner ve Kırklareli Ülkü Ocakları Başkanı Muhammed Hanefi Demiroğlu tarafından kesildi. (s)