Türk Ocağı unutuldu mu?

Türk Ocağı unutuldu mu?

Türk Ocağı unutuldu mu?

Türk Ocağı unutuldu mu?

Türk Ocağı unutuldu mu?
17 Ağustos 2010 - 09:34

20 Aralık 1930 Cumartesi günü saat 13.30’da Kırklareli’ne adım atan Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Uygarlık ve Kültür konusundaki görüşlerini açıkladığı Kırklareli merkez ilçe Yayla Mahallesi’nde bulunan Türk Ocağı unutuldu mu?
 
HABER MERKEZİ

28 Aralık 2009 yılında Kırklareli İl Genel Meclisi yaptığı olağan üstü bir kararla toplanmıştı. Mecliste 20 Aralık 1930 tarihinde Atatürk’ün görüşlerini halkla paylaştığı atıl durumdaki eski Türk Ocağı Binası’nın restorasyonu görüşülerek, karara bağlanmıştı.
Yapılan toplantıda Trakya Kalkınma Birliği’nin (TRAKAB) Kırklareli’deki ilk projesi de Türk Ocağı Binasının restorasyonuna yönelik olmuştu.
28 Aralık 2009 yılında yapılan il genel meclisi toplantısında Genel Sekreter Vekili olarak katılan Erol Akyüz bina ile ilgili olarak restorasyon, restitüsyon ve röleve projelerini hazırladıklarını belirterek eski tarihlerden kalma bir Rum Doktoru Köşkü olarak yapılmış olduğunu ve uzun süre kullanılmadığını açıklamıştı.
Bir müddet Türk Ocağı binası olarak kullanıldığını, İl Özel İdaresi Veremle Savaş Derneği ve daha sonrada sembolik bir bedel biçilerek 3 bin lira ile İl Özel İdaresinin satın aldığını ifade etmişti.
Türk Ocağı Binasının İl Özel İdaresi’ne geçmiş oldu. Biz bu amaçla bu bina ile ilgili olarak restorasyon, restitüsyon ve röleve projelerini hazırlattık. Edirne Kültür ve Tabit Varlıkları Koruma Kurulu tarafından bu projeler onaylandı, uygun bulundu.
Bugüne kadar ödenek temin edilemediğinden dolayı bir türlü restorasyonu yapılamadığını belirtmesinin ardından 8 ay geçmesine rağmen bir çalışma yapılmadığı gözlemlenirken tarihimize ve tarihi yapılarımıza bu şekilde sahip çıkıyoruz.
İl Genel Meclisi tarafından alınan bir karar üzerine 8 ay geçmesine rağmen çalışma başlatılmadı unutuldu mu? Yoksa sahip çıkma anlayışımız mı bu? Sorularını akla getiriyor. (ue)