“Türk iş adamları, Yunanistanlı ortaklık tekliflerine sıcak bakmıyor”

“Türk iş adamları, Yunanistanlı ortaklık tekliflerine sıcak bakmıyor”

“Türk iş adamları, Yunanistanlı ortaklık tekliflerine sıcak bakmıyor”

“Türk iş adamları, Yunanistanlı ortaklık tekliflerine sıcak bakmıyor”

“Türk iş adamları, Yunanistanlı ortaklık tekliflerine sıcak bakmıyor”
02 Kasım 2011 - 08:54

Nalbantoğlu Metal Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı Turan Nalbantoğlu: “Krizde oldukları için Yunanistanlılar bizimle işbirliği yapmak istiyor, ancak biz onların ortaklık tekliflerine sıcak bakmıyoruz. Çünkü, biz onlardan daha iyiyiz. Şu anda Türkiye, teknolojisi, finansmanı, istihdamı ve pazardaki dinamizmi ile çok ileride bulunuyor.” dedi.







HABER MERKEZİ


Nalbantoğlu Metal Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı Turan Nalbantoğlu, Türk iş adamlarının, krizde bulunan Yunanistanlı iş adamlarının ortaklık tekliflerine sıcak bakmadığı belirtti. Nalbantoğlu Metal Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi'nin Yönetim Kurulu Başkanı Turan Nalbantoğlu, yaptığı açıklamada, Edirne Organize Sanayi Bölgesi'ndeki 5 milyon dolarlık yatırımlarının sürdüğünü söyledi. 


* “Yatırımımız ile 100 kişiye istihdam sağlanacak”


İstanbul Hadım Köy'de 40 bin metrekare açık alan 20 bin metrekare kapalı alanda yıllık 10 bin ton alüminyum eksiksiyon, döküm tesislerinde 150 kişinin istihdam edildiğini ifade eden Nalbantoğlu, Edirne'de de yeni bir yatırım yaptıklarını belirtti. 


Edirne Organize sanayi bölgesinde ilk planda 10 bin metrekare açık alan, 2 bin 100 metrekare kapalı alan üzerine yatırım yaptıklarını anlatan Nalbantoğlu, Edirne'de alüminyum profil ekstrüzyon, boya fabrikası kuracaklarını belirtti. 


Bu yatırımın iki aşamalı olduğunu vurgulayan Nalbantoğlu, şöyle devam etti: 


”Yatırımlarımız iki aşamalı olacak. Önümüzdeki süreçte de 3 bin metrekare kapalı alan inşa edeceğiz. Yatırımımızın mali portresi 5 milyon dolar. Şu anda yaptığımız yatırım ise 1,5 milyon dolarlık bir yatırım. Bunu 5 milyon dolarlık yatırıma tamamlayacağız. Yatırım tamamlandıktan sonra ilk planda 50-60 kişiye istihdam sağlayacağız. Daha sonra ise bu rakam 100 kişiyi bulacak. Yıllık 3 milyon ton alüminyum profil üreteceğiz. Bu üretim daha sonraki yatırımlarımızla 7 bin tonu bulacak.


* “Dünya’da yaşanan krize rağmen yatırımlarımıza devam ediyoruz”


Üretimin bir bölümünü ihraç edeceklerini, ancak dünyada yaşanan ekonomik krizi de dikkate alarak ilk planda iç piyasaya süreceklerini anlatan Nalbantoğlu, şöyle devam etti: 


''Ancak, şu anda dünyada yaşanan kriz nedeni ile ürettiklerimizi iç piyasaya vereceğiz. Krize rağmen yatırımımızı devam ettirme kararı aldık. Edirne'deki yatırımı kendi öz kaynaklarımızla finanse ediyoruz. Teşvik belgemizi aldık. 2012'nin ilkbaharında üretime geçeceğiz. Dediğim gibi dünyada yaşanan krize rağmen yatırımlarımıza devam ediyoruz. Şu anda komşumuz Yunanistan'ın durumunu herkes biliyor. Yunanistanlılar, metal sektöründe en büyük rakibimizdir. Balkanlardaki pazarımızın en büyük rakibi Yunanistanlılardır. Yunanistanlıların, pazarlama, üretime katılma gibi talepleri var. Krizde oldukları için Yunanistanlılar bizimle işbirliği yapmak istiyor, ancak biz onların ortaklık tekliflerine sıcak bakmıyoruz. Çünkü, biz onlardan daha iyiyiz. Şu anda Türkiye, teknolojisi, finansmanı, istihdamı ve pazardaki dinamizmi ile çok ileri de. Hatta, Avrupa'nın bazı ülkelerinden de çok ilerideyiz.” (cs)