"Toplu Sözleşmeye de, Toplumsal Sözleşme’ye de Evet"

"Toplu Sözleşmeye de, Toplumsal Sözleşme’ye de Evet"

"Toplu Sözleşmeye de, Toplumsal Sözleşme’ye de Evet"

"Toplu Sözleşmeye de, Toplumsal Sözleşme’ye de Evet"

17 Ağustos 2010 - 09:31

Anayasa değişikliği partiler üstü bir meseledir. Anayasa değişikliği oylamasının basit siyasi meselelere kurban edilmemesi gerekmektedir.


HABER MERKEZİ
Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası (Sağlık-Sen) Kırklareli Temsilcisi Osman Uzun 16 Ağustos 2010 Pazartesi günü saat 14.30’da gazetemizi ziyaret ederek, Haber Müdürümüz Savaş Eskici ile yaptığı görüşmesinde Anayasa Değişiklik Paketi Referanduma “Evet” diyerek destek vereceklerini açıkladı.
Sağlık-Sen Kırklareli Temsilcisi Uzun; hayır olmayan bir şeyin peşinde olmadıklarını, bu değişiklik Türkiye için faydalı bir gelişme olduğunu belirterek;
“Anayasa değişikliği partiler üstü bir meseledir. Anayasa değişikliği oylamasının basit siyasi meselelere kurban edilmemesi gerekmektedir. Milletimiz için çok önemli bir referandum süreci başlamıştır. Her şeyden önce referanduma sunulan anayasa değişikliği paketinde yer alan değişikliklerde hayır demeyi gerektirecek hiçbir nokta görmemekteyiz. Paket, içeriği incelendiğinde yeterli olmamasına rağmen bütün bu değişikliğin ülkemizde özgürlükleri, katılımcı ve çoğulcu demokrasiyi genişlettiği, hukuk güvenliği, hukuk devleti ve eşitlik ilkesinin yerleşmesine katkı sağladığı açıkça görülmektedir.
30 yıla yakın bir süredir 12 Eylül Anayasası ile alakalı aleyhte görüş bildirmeyen kalmamıştır. Şimdiye kadar yapılan değişikliklerle yamalı bohçaya dönen mevcut anayasanın, hızlı bir değişim geçiren Türk toplumunun gereksinimlerini karşılayamadığı herkesçe bilinmektedir. Ancak bazı çevreler bu konuyu Ak Parti meselesine indirgeyip, basitleştirmekten yana tavır alarak, Bürokratik vesayetin, tüm ağırlığı ile ve ideolojik aygıtlarıyla demokratikleşme ve özgürleşmeye karşı, iktidarını kaybetmemek için, Anayasa mahkemesinin bile vize verdiği Anayasa değişikliğine hayır deme kampanyası içinde yer almaktadırlar.
Bu konunun, partiler üstü bir mesele olduğunu, Ülkede İdarecilik değil de Yöneticilik yapmak isteyenlerle kavga halinde olan, milletten uzak, Yargıdan ve taraflı kararlarından kurtularak herkesin güvenle bakacağı, davaların dedelerimizden miras kalmayacağı bir hukuk sistemine kavuşmak için vesile olacağı Anayasa Değişikliği oylamasının basit siyasi meselelere kurban edilmemesini temenni ediyoruz.
Çocuklar, yaşlılar ve özürlüler ile harp ve vazife şehitlerinin dul ve yetimleri ile malul ve gaziler için tedbir alınmasına nasıl hayır diyebiliriz? Vatandaşın yurt dışına çıkış hürriyetinin ancak mahkeme kararı ile kısıtlanabileceğine, idari kurumların böyle bir kısıtlama kararı veremeyeceğine, dolayısı ile insanların seyahat özgürlüğünün engellenemeyeceğine dair hükme nasıl hayır diyebiliriz? Çalışanı, emekçiyi koruyan, birden fazla sendikaya üye olmak hakkını tanıyarak hak arama alanını genişleten hükme hayır denilebilir mi? Yurttaşlara anayasa mahkemesine bireysel başvuru hakkını tanıyan ve vatandaşın hak arama-özgürlüğünü sonuna kadar koruyan hükme hayır denilebilir mi?
Bunların ötesinde Sağlık Sen olarak Memurlar açısından Referandumda Evet çıkmasını arzu ediyoruz. Memurlara uygulanan uyarma ve kınama cezalarına karşı yargı yoluna başvurma yasağının kaldırılmasına, kamu görevlilerine toplu sözleşme hakkı tanınmasına "Evet" diyoruz. Toplu Sözleşme hakkından sonra Memurların Siyasi Partilere Üye olabilme hakkının da verileceği inancı ile Tüm halkımızı 12 Eylülde yapılacak Anayasa Değişikliği Oylamasında "Evet" demeye davet ediyoruz" dedi.