Tiryakiler şimdilik rahat gözüküyor

Tiryakiler şimdilik rahat gözüküyor

Tiryakiler şimdilik rahat gözüküyor

Tiryakiler şimdilik rahat gözüküyor

Tiryakiler şimdilik rahat gözüküyor
22 Eylül 2010 - 09:28

Gelişmiş ülkeler sigara yasağını iyiden iyiye genişletmeye başladı.
Kapalı alanların dışında yaya kaldırımı, parklar ve kaldırımlarda da
sigara içme yasağının uygulanması için çalışmalar başlatan ülkeler
arasında yer alan ABD, sigaranın insan sağlığına yol açtığı zararların
bilimsel olarak kanıtlanmasını delil göstererek sigara yasağını daha da
genişletmeye devam ediyor.

HABER MERKEZİ

Fakat ülkemizde uygulamaya konulan sigara yasağı ile birlikte insanlar kapalı alanların dışında toplu olarak sigara içiyorlar ve böylelikle daha feci bir görüntü ortaya çıkmış oluyor. Yaz mevsimi sona erdi, şimdilere son baharı yaşıyoruz. Güneşli ve sıcak günlerin tamamen sonlaması ile havalar iyice soğuyacak. Kırklareli merkez ilçede sigara yasağı öncesi kahvehanelerde rahatça sigara içe bilen tiryakiler bu kış yine kahvehanelere uğramayacağa benziyor.
Yaz mevsiminde azda olsa iş yapan kahvehane işletmecisi yaklaşan kış mevsiminden ötürü sıkıntıya girmeye başladı bile. Bazı işletmeciler yasağın uygulamaya girmesinden uzun bir süre geçmesine rağmen sigara yasağının kahvehaneler açısından çok kötü olduğunu halen savunurken, bazıları da durumdan oldukça memnun gözüküyor.
Bazı işletmecilerde yasağı delip cezayı göze alarak iş yapmaya devam ediyor. Açıkçası dumansız hava sahasına kavuşan ülkemiz insanın bir kısmı yasağa alışamazken, bir kısmı da yasağın çok yerinde bir karar olduğunu her defasında yineliyor. Fakat ülke genelindeki kahvehanecilerin büyük bir kısmı devletten sigara yasağına ilişkin düzenleme bekliyorlar. Yasak yüzünden kış mevsiminde işlerinde büyük bir azalmanın yaşanacağını belirten kahvehane işletmecileri bu iş kaybının önüne geçilmesi için bu düzenlemenin kesinlikle yapılması gerektiğinin altını çiziyorlar. (cs)