“Terör en acımasız, en vahşi insanlık suçudur”

“Terör en acımasız, en vahşi insanlık suçudur”

“Terör en acımasız, en vahşi insanlık suçudur”

“Terör en acımasız, en vahşi insanlık suçudur”

“Terör en acımasız, en vahşi insanlık suçudur”
13 Ekim 2012 - 09:24

Kırklareli İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından, Özel Güvenlik Görevlileri’ne ‘Güvenlik Gelecek Konferansı’ verildi.




HABER MERKEZİ





Toplumsal Dayanışma Konferanslar kapsamında 12 Ekim 2012 Cuma günü Kırklareli Halk Eğitimi Merkezi (HEM) ve Akşam Sanat Okulu (ASO) Müdürlüğü Salonu’nda saat 16.00’da Kırklareli İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nce Kırklareli’de çeşitli kurum ve kuruluşlarda görev yapan özel güvenlik görevlilerine; ‘Güvenlik Gelecek Konferansı’ bir kez daha verildi.


Geçtiğimiz gün verilen konferansa görevde olarak katılamayan özel güvenlik görevlilerine 12 Ekim Cuma günü Kırklareli Halk Eğitimi Merkezi Salonu’nda verilen ‘Güvenlik Gelecek Konferansı’na yaklaşık 60 özel güvenlik görevlisi katıldı.


Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü Önleme ve Bilgilendirme Büro Amirliği’nde görevli Ramazan Eskin konferansta özel güvenlik görevlilerin alması gerek güvenlik önlemleri ve olası meydana gelen bir olayda neler yapılması gerektiğini anlattı.


Terörün; dili, dini, ırkı olmadığını ve tüm dünyayı tehdit eden uluslar arası bir olgu olduğunu ifade eden Eskin; “Terör hiç kuşkusuz insanlık tarihi kadar eski ve bu güne kadar icat edilmemiş olan en kötü, en acımasız, en vahşi insanlık suçudur. Özellikle içerisinde barındırmış olduğu asimetrik şiddet unsuru onu diğer suç türlerinden ayırmıştır. Terör örgütlerinin amaçları bir ülkeyi ekonomik, siyasi askeri ve kültürel açıdan zaafa uğratarak yıpratmak, hedef alman rejimi ve sistemi şiddet yolu ile yıkarak, yerine kendi ideolojileri doğrultusunda yeni bir yönetim tesis etmektir.” dedi. (Ufuk Ertop)