Tekirdağ’dan Milletvekilliği için şu ana kadar 74 kişi Aday Adayı oldu

Tekirdağ’dan Milletvekilliği için şu ana kadar 74 kişi Aday Adayı oldu

Tekirdağ’dan Milletvekilliği için şu ana kadar 74 kişi Aday Adayı oldu

Tekirdağ’dan Milletvekilliği için şu ana kadar 74 kişi Aday Adayı oldu

Tekirdağ’dan Milletvekilliği için şu ana kadar 74 kişi Aday Adayı oldu
17 Mart 2011 - 10:53

* 12 Haziran’daki Milletvekili 3Genel Seçimleri’nde Tekirdağ Milletvekili olabilmek için bugüne kadar Adalet ve Kalkınma Partisi’nden (AK Parti) 41kişi, Cumhuriyet Halk Partisi’nden (CHP) 24 kişi, Milliyetçi Hareket Partisi’nden (MHP) 9 kişi Milletvekili Aday Adaylığını açıkladı.


 
HABER MERKEZİ
12 Haziran 2011 Pazar günü yapılacak olan Milletvekili Genel Seçimleri’nde Tekirdağ’dan Milletvekili olabilmek isteyenler partilerinden Aday Adaylıklarını açıklıyorlar.
Milletvekili Aday Adaylığı için başvuru süresi 15 Mart 2011 Pazartesi günü sona eren Adalet ve Kalkınma Partisi’nden (AK Parti’den) Tekirdağ Milletvekili olabilmek için 41 kişi başvuruda bulundu. Başvuru süresi devam eden Cumhuriyet Halk Partisi’nden (CHP) Tekirdağ’dan milletvekili olabilmek için bugüne kadar 24 kişi başvururken başvuru süresi 21 Mart 2011 Pazartesi günü sona erecek olan Milliyetçi Hareket Partisi’nden (MHP) ise Tekirdağ Milletvekili olabilmek için bugüne kadar 9 kişi başvurdu.  
* AK Parti’ye yoğun ilgi var
12 Haziran’da yapılacak olan 24. Dönem Milletvekili Seçimleri için Tekirdağ’dan mutlak başarı elde edebilmek için çalışmalarını sürdüren teşkilatların Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a vermiş oldukları sözü yerine getirebilmek için 41 kişi aday adayı oldu.
Aday Adayları; Ahmet Aygün, Ahmet Kambur, Atilla Kılıç, Av. Sevilay Bozdoğan, Ayşe Doğan, Bayram Meral, Behzat Erten (Ankara-Saray), Bilgin Can, Cengiz Karaman, Cevat Bozbıyık, Ecz. Tufan Yıldırım, Elif Alan (Akkor), Erdem Sevinç, Erol Murçak, Güngör Karabulut, Hakan Şık, Halil Çelik, Hayati Bilgiç, Hüseyin Bayol, Mecit Gül, Mehmet Sena Burak, Mehmet Şık, Mestan Özcan, Metin  Akgün, Muharrem Akyüz, Mustafa Yel, Mustafa Yurdanur, Necip Taylan, Nutki Özeren, Opr. Dr. Hakan Sunal, Ozan Genç, Özden Birgül, Özlem Yemişçi, Saffet Esen, Sait Yazı, Selman Aydın, Varol Kara (Ankara), Ziyaeddin Akbulut, Zülfü Kaya, Muammer Özsarı, Ulvi Şehay.
* CHP’de şu ana kadar 24 Aday Adayı başvurdu  
Tekirdağ Cumhuriyet Halk Partisi’nden (CHP) Tekirdağ Milletvekili olabilmek için aday adayları yoğun bir şekilde müracaatlarını sürdürüyor.
Cumhuriyet Halk Partisi adaylık müracaatlarının halen Partiye yapılmadığı fakat Genel Merkezin 18 Mart’a kadar Yüksek Seçim Kuruluna Aday Belirleme Yöntemi’nin nasıl yapılacağını bildirecekler. Eğer Önseçim olacaksa buda iki çeşit uygulama ile gerçekleşecek delege bazında önseçim, üye bazında ön seçim. Yani CHP’nin İl Düzeyinde  12900 üye arasından sıralama yapılacak. Bu Listeler ön seçim olacaksa 3 Nisan’da yapılacak. Siyasi Partilerde oluşturulan sıralama listeleri ve yedekleri 29 Nisan’a kadar Yüksek Seçim Kurulu’na bildirilecek 30 Nisan’da listeler kesinleşmiş olacak.
Aday Adayları; Faik Öztrak, Enis Tütüncü, Av. Fahrettin Meker, Necmettin Erdoğan, Şerafettin Terzi, Şerafettin Kurt, Dr. Yalçın Özçakı, Av. M. Nuri Saygun, Aydın Kurban, Mennan Yıldırım, Fevzi Aytekin, Av. Şenay Becerikli, Şeref Çetin, Recep Ökten, Gülferah Güral, Av. Ayşe  Kırkkoyun, Erdinç Turan, İsmail Dağlaroğlu, Fedai Güven, Hasan Demir, Dr. Candan Yüceer, Av. Emre Köprülü, Av. Haşim Korkmaz, Av. Ayhan Civan.
* MHP’de başvuru süresi 21 Mart’ta sona erecek
Tekirdağ MHP Milletvekili Aday Adayları belirlenmeye başladı. Aday adaylıklarını açıklayanların isimleri MHP Genel Merkezi’nin yapacağı sıralamayla belli olacak. Geçtiğimiz dönem Tekirdağ’dan 1 Milletvekili çıkaran MHP 12 Haziran Seçimleri’nde 9 İlçede daha çok çalışarak Milletvekili sayısını arttırmak için yoğun çalışma içindeler.
Bugüne kadar başvuruda bulunan Aday Adayları; Bülent Belen, Fikret Yıkılmaz, Hamdi Budak, İsmet Fıçıcı, Kani Alp, Kemalettin Nalcı, Leman Can, Mustafa Yıldırım, Dr. Ogün Karkıner. (s)