Tekirdağ'daki 76 adet Sahte Para ele geçirildi

Tekirdağ'daki 76 adet Sahte Para ele geçirildi

Tekirdağ'daki 76 adet Sahte Para ele geçirildi

Tekirdağ'daki 76 adet Sahte Para ele geçirildi

Tekirdağ'daki 76 adet Sahte Para ele geçirildi
07 Ekim 2010 - 09:25

Tekirdağ'daki düzenlenen operasyonda 2 adet 20 TL, 74 adet 50 TL olmak
üzere toplam 76 adet sahte paraya el konuldu.
Tekirdağ İl Emniyet Müdürü Necdet Çelikbilek, Altınova Mahallesi Gazi
Hasan Paşa Caddesi üzerinde faaliyet gösteren bir büfeye sahte para
verildiği ihbarı üzerine çalışma başlattıklarını kaydetti.




Çelikbilek, yapılan çalışmalar sonucunda, büfecinin plakasını bildirdiği M.T.'ye ait olan 44 EY 684 otomobilin, Altınova Mahallesi'nde bulunan bir meyhanenin önünde park halinde olduğunun tespit edildiğini ifade etti.
Otomobilde yapılan aramada, 2 adet sahte 20 TL ve 73 adet sahte 50 TL'ye el konulduğunu söyleyen Çelikbilek, M.T.'nin ikametinde de 1 adet sahte 50 TL ele geçirildiğini ve toplam 76 adet sahte paraya el konulduğunu kaydetti.
İl Emniyet Müdürü Çelikbilek, otomobilde bulunan A.Ç. ve M.T.'nin gözaltına alındığını ifade etti.
Ayrıca, A.Ç. ve M.T. ile bağlantısı olduğu ve Kumbağ beldesinde bir pansiyonda kaldıkları tespit edilen C.A. ile R.S.'nin de gözaltına alındığını ifade eden Çelikbilek, R.S.'nin üzerinde bir bankaya ait sahte çek ele geçirildiğini kaydetti.
Öte yandan, gözaltına alınan kişilere yardım ve yataklık ettiği gerekçesiyle A.Ç. adlı bir başka kişinin de gözaltına alındığı kaydedildi.
Çelikbilek, şüphelilerin alınan ifadelerinde, otomobilde ve üzerlerinde yakalanan sahte para ve çekle yaklaşan kurban bayramı için kurbanlık hayvan alacaklarını ve İstanbul'a götürerek satacaklarını beyan ettiklerini ifade etti.
Gözaltındaki 5 şüphelinin emniyetteki ifadelerinin ardından adli mercilere sevk edildikleri bildirildi.
* Kurban Bayramı uyarısı
Yaklaşan Kurban Bayramı dolayısıyla piyasaya sahte para ve çek sürme girişimlerinin sonuçlanmadan önlenmesi ve herhangi bir mağduriyet yaşanmaması için vatandaşların duyarlı olmalarının önemli olduğunu belirten Çelikbilek, tanınmayan kişilerden alınacak toplu paraların kontrol edilerek alınması gerektiğini ifade etti.
Çelikbilek; ''Kişilerden alınan çeklerin bankaya sorulduktan sonra alınması, şüphelilerin çekleri genelde bankaların kapalı olduğu hafta sonlarında verdikleri, bu nedenle vatandaşların hafta sonları verilmek istenen çekleri almamaya özen göstermeleri gerekmektedir'' diye konuştu. aa