“Tehlikeli olan yapılara öncelik verilsin"

“Tehlikeli olan yapılara öncelik verilsin"

“Tehlikeli olan yapılara öncelik verilsin"

“Tehlikeli olan yapılara öncelik verilsin"

“Tehlikeli olan yapılara öncelik verilsin
20 Ağustos 2010 - 09:33

Kırklareli merkez ilçede bulunan harabe yapıların doğa şartları dolayısıyla yıkılarak, tehlike oluşturduğunu gazetemizde yaptığımız haberlerle sık sık gündeme getirmiştik.


HABER MERKEZİ
Bu haberlerimiz üzerine açıklama yapan Kırklareli Belediye Başkan Yardımcısı Ünal Başkur harabe yapıların yıkımı için çalışmaların başlatıldığını ifade etmişti.
Başkur yaptığı açıklamasında ayrıca; yıkım için prosedürlerin olduğunu ifade ederek bir yapının yıkımı için yapılan ilk aşamanın tarihi eser değeri taşıyıp, taşımaması olduğu, ikinci aşamanın ise tarihi değer taşımıyorsa yapıların sahiplerini yıkılması konusunda uyarılması olduğunu ve yapı sahipleri yıkımı gerçekleştirmez ise belediyenin imkanlarıyla yıkıldığını ve yıkım masraflarını yapı sahiplerini ileteceklerini açıklamıştı.
Gazetemizde sürekli gündeme getirdiğimiz harabe yapılar günden güne tehlikeli olmaya başladı. Vatandaşlar Belediye yetkililerinden öncelikli olarak tehlikeli olan yapıların yıkımını yapmalarını isteyerek, can ve mal güvenliklerinin olmadığını belirtiyorlar. (ue)