Tedbir almak için birinin ölmesi mi gerek?

Tedbir almak için birinin ölmesi mi gerek?

Tedbir almak için birinin ölmesi mi gerek?

Tedbir almak için birinin ölmesi mi gerek?

Tedbir almak için birinin ölmesi mi gerek?
14 Ağustos 2010 - 09:42

Kırklareli merkez ilçenin en işlek caddelerinden olan ve trafiğe kapalı bulunan İstasyon Caddesi’nde başta motosikletler ve bisikletler olmak üzere, araçlar gün içerisinde dolaştıklarını yazdığımız haberlerle sürekli olarak gündeme getirmiştik.

HABER MERKEZİ
 
Korkulan oldu 10 Ağustos 2010 Salı günü akşamı saat 23.00 sıralarında trafiğe kapalı alanda 5 yaşındaki Yiğit Berke Sulak’a bisiklet çarparak yaralanmasına sebep oldu.
Trafiğe kapalı olması sebebi ile cadde üzerinde oğlu ile gönül rahatlığı içerisinde gezerken aniden gelen bisikletin çocuğuna çarpıp yaraladıktan sonra kaçtığını belirten baba Metin Sulak yetkililerden burası ile ilgili olarak gerekli önlemleri almasını isteyerek şunları söyledi:
“Trafiğe kapalı alan olduğu için çocuğum ile birlikte rahat bir şekilde caddede geziyorduk. Aniden arkadan gelen bir bisiklet oğluma çarpıp yaraladıktan sonra kaçtı. Burada devamlı bisikletler terör estiriyor. Elektrikli bisikletler veya motorlar burada dolaştığı için yaralaması bile bir şekilde mutlaka çarpıyorlar. Oğluma çarpan çocuklarda gördüğüm kadarıyla büyüktü ve çarptıktan sonra durup da bakmadılar bile. Biz parkta oturuyorduk ve çocuklarda saklambaç oynuyorlardı.
Olaydan bir gün sonra yine buraya geldik ve bu sefer bisikletler burada yarış yapıyorlardı. Bisikletlerle hareket yapıyorlar, insanların arasından zikzak çizerek geçiyorlardı. Birde öyle bir hızlı gidiyorlar ki Allah göstermesin ama küçük bir çocuğa çarpsalar ölümüne sebep olacaklar. Bisikletle çarpan kişi evinde rahat uyurken biz hastanede koşuşturuyorduk. Tomografi çekildi ve o akşam müşahede altında yattı. Şuanda herhangi bir risk yok ama yinede çocuk acı çekiyor. 3 yaşındaki kardeşi de yanındaydı ve ona çarpsa öldürecekti.
Kaçtığı yönde MOBESE Kameraları var ve onların incelenip kişilerin tespit edilmesi ve diğer sürücülere de ibret olması için gerekli kanuni işlemlerin yapılması bakımından İl Emniyet Müdürlüğü’ne şikayette bulunduk ve dilekçe verdik. Bu trafiğe kapalı alanda dolaşan bisiklet sürücülerinin ikaz edilmesini istiyoruz ve başka vatandaşlarında canı yanmasın diyoruz” dedi. (ue)