“Tarım ve Hizmet Sektörleri’nde nitelikli eleman yetiştirilecek”

“Tarım ve Hizmet Sektörleri’nde nitelikli eleman yetiştirilecek”

“Tarım ve Hizmet Sektörleri’nde nitelikli eleman yetiştirilecek”

“Tarım ve Hizmet Sektörleri’nde nitelikli eleman yetiştirilecek”

“Tarım ve Hizmet Sektörleri’nde nitelikli eleman yetiştirilecek”
22 Haziran 2012 - 09:13

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği(TOBB) ve TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi işbirliğiyle başlatılan Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri (UMEM) Beceri'10 Projesi kapsamında sanayiden sonra Tarım ve Hizmet Sektörü’nde de nitelikli eleman yetiştirilecek.




HABER MERKEZİ





Konu hakkında bir açıklama yapan Çorlu TSO Başkanı İsmail Güleroğlu; “UMEM Beceri’10 projesi kapsamında işgücü piyasasının ihtiyaçlarına yönelik olarak sanayi alanında 2500’e yakın kurs açılmış, bu kurslardan başarıyla mezun olmuş kursiyerlerin çoğu iş sahibi olmuş ve projeye katılan firmalarca istihdam edilmişlerdir. Oda ve Borsaların yoğun talepleri sonucunda, projenin hizmet ve tarım sektörlerine genişletilmesi için çalışmalara başlanmış ve Mart ayında taraflarca imzalanan protokolle projenin söz konusu sektörlere genişletilmesine karar verilmiştir. Proje 81 ilde uygulanmaya devam etmekte olup, 2011 yılında sadece sanayi alanında açılan UMEM Beceri’10 projesi kursları, işgücü piyasasının ihtiyaçlarına cevap vermesi ve yüksek istihdam oranları yakalaması sonucunda hem işverenler hem de işsizler için tercih sebebi olmuştur” dedi.


* “Hizmet ve Tarım Sektörü’ndeki firmalar da projeden yararlanabilecek”


Sanayi alanında başarıyla uygulanan projenin, 2012 yılında taraflarca imzalanan protokolle hizmet ve tarım sektörlerinin genişletilmesine karar verildiğini belirten Çorlu TSO Başkanı İsmail Güleroğlu bu doğrultuda, hizmet ve tarım sektörlerinde faaliyet gösteren firmaların işgücü ihtiyaçlarına yönelik kurs açılabileceğini ve bu  kurslarda yetişen ve sertifika sahibi olmaya hak kazanan kursiyerlerin çoğunun da istihdam edileceğini söyledi.


* “Kursiyerlere günlük 20 Lira”


Çorlu TSO Başkanı İsmail Güleroğlu; “1 Nisan 2012 tarihinden itibaren, UMEM Beceri’10 Projesi kurslarına katılan kursiyerler teorik ve işbaşı eğitimi süresince günlük 20 TL alacağını, kursiyerlere kurs süresince “İş Kazası ve Meslek Hastalığı Sigortası” ve “Genel Sağlık Sigortası” yapılacağını belirterek, Ayrıca; kurslarda başarılı olan kursiyerleri istihdam eden firmalar ise; 18-29 yaş arası erkekler ve yaşa bakılmaksızın kadınları istihdam eden firmaların 42 ay süreyle (3,5 yıl), 30 yaş üzerindeki  erkekleri istihdam eden firmaların 30 ay süreyle “Sigorta Primi İşveren Payı” ödemeleri İŞKUR tarafından karşılanacaktır. Detaylı bilgi için proje web siteleri www.beceri’10.org.tr ve www.umem.org.tr adreslerinden ve 7/24 UMEM Beceri’10 Çağrı Merkezi 444 8636’dan bilgi alınabilmektedir” dedi. (s)