Tarım Sektörü’nün önemli markaları TÜYAP’ta buluşuyor

Tarım Sektörü’nün önemli markaları TÜYAP’ta buluşuyor

Tarım Sektörü’nün önemli markaları TÜYAP’ta buluşuyor

Tarım Sektörü’nün önemli markaları TÜYAP’ta buluşuyor

Tarım Sektörü’nün önemli markaları TÜYAP’ta buluşuyor
06 Aralık 2010 - 08:53

* Ziraat Mühendisleri Odası Kırklareli İl Temsilciliği Üyelerini Avrasya Tarım Fuarı’na götürecek.


HABER MERKEZİ
TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş., Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı ve TARMAKBİR Türk Tarım Alet ve Makinaları İmalatçıları Derneği işbirliği ile hazırlanan Uluslar arası Avrasya Tarım 2010 4. Tarım, Hayvancılık, Tohumculuk, Fidancılık, Tavukçuluk ve Süt Endüstrisi  Fuarı, Türkiye Ziraat Odaları Birliği, Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri, Trakya Birlik ve KOSGEB’in vermiş olduğu destek ile yeniden sektörün uluslararası buluşma noktası olmaya hazırlanıyor.
Avrupa Birliği’ne giriş sürecinde yeniden yapılanma ve modernizasyon ihtiyaçlarını gideren ve ekonominin yükselen bir değeri haline gelen tarım sektörü, 16-19 Aralık tarihleri arasında TÜYAP Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde,  Tarım Sektörü’nün önde kurum ve kuruluşların katılımı ile beşinci kez aynı amaç etrafında bir araya gelecek.
TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Dr. Erol Özkan yapılacak olan etkinlik ile ilgili olarak yaptığı açıklamasında şunları kaydetti:
“Bu yıl 16-19 Aralık 2010 tarihleri arasında, TÜYAP Fuar merkezinde Uluslararası Avrasya Tarım Fuarı’nın beşincisi düzenleniyor. Tarımsal alanda faaliyet gösteren ulusal ve uluslararası birçok firmanın katılımcı olduğu "Tarım, Hayvancılık, Tohumculuk, Fidancılık, Tavukçuluk ve Süt Endüstrisi  Fuarı" tarımsal şirketleri ve tarım üreticilerini olduğu kadar, tarımsal alanda üreticilere danışmanlık yapan, hizmet veren veya o alanda görev yapan Ziraat Mühendisleri ve diğer meslek gruplarını da ilgilendirmektedir. Ziraat Mühendisleri ve sektördeki diğer meslek grupları yeni teknolojileri takip etmek ve bilgilenmek durumundadır. Bu düşünceden hareketle, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da talep olması durumunda, Ziraat Mühendisleri Odası Kırklareli İl Temsilciliğince uygun koşullar Oluşturularak, oda üyelerinin bu fuarı görüp gezmeleri sağlanacaktır. Bu organizasyonla ilgili olarak oda üyelerine gerekli duyurular yapılacak ve yeterli katılım olması durumunda fuarın son günü olan 19 Aralık 2010 tarihinde, planlanan teknik gezi gerçekleştirilecektir. Bu organizasyonla ilgili davetiyeler ZMO Kırklareli İl Temsilciliği’nden sağlanabilir. Ayrıca oda üyelerinin haricinde, dileyen üreticiler ve diğer ilgilenen kesimler de il temsilciliğinden fuarla ilgili bilgi ve ziyaretçi davetiyesi alabilirler.” (s)