“Talebimiz karşılık buldu”

“Talebimiz karşılık buldu”

“Talebimiz karşılık buldu”

“Talebimiz karşılık buldu”

“Talebimiz karşılık buldu”
29 Haziran 2015 - 07:21

* Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Kırklareli İl Başkanı Selahattin Karanfiler; “Eğitim-Bir-Sen olarak, 22 Haziran 2015 tarihinde Bakanlığa başvurarak, İller Arası İsteğe Bağlı Ataması yapılan öğretmenlerin istemeleri halinde atamalarının iptal edilmesi noktasında gerekli adımların atılmasını istemiştik” dedi.







HABER MERKEZİ 


Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Kırklareli İl Başkanı Selahattin Karanfiler yaptığı açıklamasında öğretmenlerin İller Arası Yer Değişikliği hakkındaki taleplerinin karşılık bulduğunu söyledi. Kanfiler, Eğitim-Bir-Sen’in İller Arası İsteğe Bağlı Ataması yapılan öğretmenlerin istemeleri halinde atamalarının iptal edilmesi noktasında gerekli düzenleme yapılması talebi sonrası Milli Eğitim Bakanlığı, İsteğe Bağlı İller Arası Yer Değişiklikleri’nin iptalini isteyen öğretmenlerin atamalarının iptali için bir yazı yayımladığını ifade etti. 


* “Dilekçeleri ise en geç 10 Temmuz 2015 tarihine kadar Bakanlığa gönderilecek”


Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Kırklareli İl Başkanı Selahattin Karanfiler, Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü’nün 24.06.2015 tarih ve 68898891/903.02/6534786 Sayılı yazısında; “Bilindiği gibi 2015 Yılı Öğretmenlerin İller Arası İsteğe Bağlı Yer Değiştirme Atamaları 18 Haziran 2015 tarihinde sonuçlandırılmıştır. İller Arası İsteğe Bağlı Yer Değiştirme isteğinde bulunan öğretmenlerin istemeleri halinde atamalarının iptal edileceği 24 Haziran 2015 tarihli ve 68898891/903/36149 Sayılı onay ile uygun görülmüştür. Bu çerçevede iller arası isteğe bağlı ataması yapılan öğretmenlerden görev yerlerinden ayrılmamış olanlar, istemeleri halinde en geç 8 Temmuz 2015 tarihine kadar atamalarının iptali için İl Milli Eğitim Müdürlükleri’ne başvuruda bulunacaklar ve iptal dilekçeleri ise en geç 10 Temmuz 2015 tarihinde Bakanlığımıza gönderilecektir. Eğitim-Bir-Sen olarak, 22 Haziran 2015 tarihinde Bakanlığa başvurarak, İller Arası İsteğe Bağlı Ataması yapılan öğretmenlerin istemeleri halinde atamalarının iptal edilmesi noktasında gerekli adımların atılmasını istemiştik” dedi. 


* “Rotasyon öğretmenlerin psikolojisini zorluyor”


Selahattin Karanfiler konuşmasının sonunda; “Milli Eğitim Bakanlığı’ndan ayrıca öğretmen rotasyonları hakkında resmi bir açıklama yapmasını bekliyoruz. Rotasyondaki belirsizlik öğretmenlerimizin psikolojisini zorlamamaktadır. Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı “Rotasyonu erteleyebiliriz” diyor. MEB Müsteşarı Yusuf Tekin rotasyon uygulanacak diyor. Bu karışıklık giderilirse öğretmenlerimiz yaz tatiline rahat bir kafa ile gireceklerdir.” (Kadir Sinici)