Sözleşmeli personellere yüzde 10 zam yapıldı

Sözleşmeli personellere yüzde 10 zam yapıldı

Sözleşmeli personellere yüzde 10 zam yapıldı

Sözleşmeli personellere yüzde 10 zam yapıldı

Sözleşmeli personellere yüzde 10 zam yapıldı
08 Ocak 2010 - 09:48

* Kırklareli Belediye Meclisi 2010 yılının ilk Belediye Meclis Toplantısını 05 Ocak 2010 Salı günü gerçekleştirdi.


HABER MERKEZİ
Kırklareli Belediye Meclisi 2010 yılının ilk toplantısı 05 Ocak 2010 Salı günü saat 14.00’da Kırklareli Belediyesi Belediye Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirdi. Toplantının ilk gündem maddesinde Belediye Meclisi’nin 1 aylık tatil takviminin belirlenmesi yer aldı. Meclis Başkanı Cavit Çağlayan Belediye Meclisi’nin son 5 yıldır Ağustos ayında tatil yaptığını hatırlatarak bu yılda izinin Ağustos ayında yapılmasını talep etti. Talep oybirliği ile kabul edildi.
Daha sonra gündemde yer alan Belediye Meclis Üyeleri’nin huzur haklarının tespiti ile ilgili konunun görüşülmesi gerçekleştirildi. Görüşme sonrası huzur hakkının Belediye Başkanı’nın günlük yevmiyesinin 3/1 oranında olması oybirliği ile kabul edildi.
* Denetim Komisyonu Üyeleri belirlendi
Daha sonra kapalı oy ile Denetim Komisyonu üye seçimi gerçekleştirildi. Oylamaya CHP Grubu Necati Düzen, Mustafa Ovarda ve Tuncay Gökçe’yi aday gösterdi. AK Parti Grubu ise Şükriye Mert ve Celal Güleryüz’ü aday gösterdi. Adayların açıklanmasının ardından CHP’li üye Ahmet Yaşa Denetim Komisyonu’na üye olduğunu açıkladı. Yapılan oylamada 26 oy kullanıldı. Oylardan biri geçersiz sayılırken aday olmayan Meclis Üyeleri’ne oy kullanılmış olması dikkat çekti. Seçimde Mustafa Ovarda 22, Tuncay Gökçe 24, Ahmet Yaşa 15, Şükriye Mert 24, Celal Güleryüz 22 oy alarak Denetim Komisyonu’na seçilirken aday olmayan Belediye Meclis Üyeleri Fahrettin Üstündağ, Koray Çelikkanat ve Kemal Aşkın’a 1’er oy verildi.
Oylamanın ardından Belediyeyi denetleyecek olan Denetim Komisyonu’na dışarıdan görevlendirileceklere verilecek ücretin tespiti görüşüldü. Görüşme sonrası denetleyecek kişilere günlük 57 TL yevmiye oybirliği ile kabul edildi.
Gündemin bir diğer maddesinde ise 5620 Sayılı kanun gereği 2010 yılı geçici iş pozisyonu konusunun görüşülmesi yer aldı. Yapılan görüşme sonrası aynı personelin yeni yılda da devam etmesi kararı verildi.
Daha sonra Zabıta ve İtfaiye Hizmetleri’nde çalışan personelin aylık maktu fazla çalışma ücretlerinin görüşülmesi gerçekleştirildi. Görüşme sonucunda brüt 182 TL olan aylık maktu fazla çalışma ücreti 191 TL olarak belirlendi.
* Sözleşmeli personele %10 zam
Sözleşmeli personel ücretlerinin görüşülmesinde ise Mühendisler, Teknikerler ve Kimyagerlere %10 oranında zam uygulandı. Böylelikle Mühendislerin aylık net ücreti 1.700 TL, Teknikerlerin 1.300 TL, Kimyagerlerin ise 1.450 TL maaş almasına karar verildi. Belediye’de yarım gün görev yapan Avukatın ücreti ise Maliye Bakanlığı’ndan gelecek olan üst seviye zam tarifesinin uygulanacağı belirtildi.
* İsmi olan kendi olmayan Hal Müdürlüğü kapatıldı
Boş memur kadro unvanının değiştirilmesi konusunun görüşülmesinde ise Başkan Çağlayan kendisi olamayan ama ismi olan Hal Müdürlüğü’nün kapatılarak belediyenin alım satımlarında yardımcı olacak Destek Hizmet Müdürlüğü’nün kurulmasını teklif etti. Teklif oybirliği ile kabul edilirken, yeni kurulan müdürlüğün bütçesinin belirlenmesi için Plan Bütçe Komisyonu’nun çalışma yapmasına karar verildi.
Grand Şampiyon Otel arkasında bulunan ve Kırklareli Şoförler Odası tarafından işletilen Açık Otopark ile ilgili konunun görüşülmesinde ise Otopark’ın tekrar Şoförler Odası’na verilmesine dair yetkinin Belediye Başkanı’na ve Belediye Encümeni’ne yetki verilmesi görüşüldü. Görüşme sonrasında yetki oybirliği ile Belediye Başkanı ve Belediye Encümeni’ne verildi.
Vatandaşlar tarafından Belediye Meclisi’ne yapılan müracaatlar ve Resmi Kurum ve Kuruluşlarca Belediye Meclisi’ne yapılan müracaatlar oybirliği ile İmar Komisyonuna havale edildi. Belediye İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’ne ait konuların olmaması nedeni ile gündemden kaldırılmasına karar verildi.
Aralık Ayı Olağanüstü Belediye Meclis Toplantısı’ndan Havale Edilen Konulara ait komisyon raporlarının görüşülmesinde ise Karacaibrahim Mahallesi’nde bulunan park alanına plan tadilatı yapılması konusu için komisyon tarafından hazırlanan raporda olumlu bakıldı. Rapor oybirliği ile kabul edildi.
Kocakasaplar Mevkiinde bulunan hafriyat döküm sahasının 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planının yapılması konusunda Belediye Başkanı ve Belediye Encümeni’ne yetki verildi.
İlave gündem maddelerinin İmar Komisyonu’na havale edilmesinin ardından bir sonraki birleşimin tarihi 2 Şubat 2010 Salı günü saat 14.00 olarak belirlenerek birleşim sona erdi. (yy)