Sınav başvuruları 8 Eylül’de sona eriyor

Sınav başvuruları 8 Eylül’de sona eriyor

Sınav başvuruları 8 Eylül’de sona eriyor

Sınav başvuruları 8 Eylül’de sona eriyor

Sınav başvuruları 8 Eylül’de sona eriyor
07 Eylül 2010 - 09:18


* Tarım ve Köyişleri Bakanlığı tarafından yapılacak olan “Tarımsal Yayım
ve Danışmanlık Sınavı”na başvurular 8 Eylül 2010 Çarşamba günü sona
eriyor.

HABER MERKEZİ
31 Mart 2010 tarihli resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren ve halen geçerli olan, "Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Hizmetlerinin Uygulanmasına Dair Yönetmelik Değişikliği" çerçevesinde Tarım ve Köyişleri Bakanlığı  tarafından Ankara'da yapılacak olan sınav ve başvuru koşulları ile ilgili olarak TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Kırklareli İl Temsilcisi Dr. Erol Özkan açıklamalarda bulundu.
Yapılacak olan sınava katılmak isteyenlerin son başvuru tarihi olan  08 Eylül 2010 Çarşamba gününe kadar başvurularını yapması gerektiğini belirten Dr. Özkan şunları kaydetti:
“31 Mart 2010 tarih ve 27538 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren "Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Hizmetlerinin Düzenlenmesine Dair Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik" ve bu kapsamda düzenlenen Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Hizmetleri Uygulama Esasları ile Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Sınavı Uygulama Esasları, Tarım ve Köyişleri Bakanlığının 28/06/2010 tarih ve 4606 sayılı olurları ile yürürlüğe konmuştur.
Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Sınavı Uygulama Esaslarının "Sınav" bölümünü düzenleyen 6. Maddesinin, 1. fıkrasında "Tarımsal yayım ve danışmanlık sistemi içerisinde görev alacak tarım yayımcısı ve tarım danışmanı sertifikası almak isteyen kişiler için Bakanlıkça merkezi sınav yapılır" 2. fıkrasında ise "Sınavlar UTEM' de yapılır" hükümleri yer almaktadır.
Yönetmelikte yukarıda açıklanan ve şu anda geçerli olan değişiklik doğrultusunda;
“Tarım Yayımcısı” veya “Tarım Danışmanı” sertifikası almak isteyen Ziraat Mühendisleri ve ilgili diğer meslek gruplarına mensup kişilerin, başvurularını açıklamalarda belirtilen hususlar çerçevesinde ve süresi içerisinde yapmaları gerekmektedir.  
Yukarıda anılan hükümler kapsamında 24 Ekim 2010 tarihinde saat 10.00’da Uluslararası Tarımsal Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nde test usulüne göre 100 sorudan oluşan 120 dakika sürecek Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Sınavı yapılacaktır. Söz konusu sınav 100 puan üzerinden değerlendirilecek olup geçme notu 70’dir. Sınav ücreti 50 TL’dir.
Sınava girmek için gerekli belgeler isi şu şekildedir;
Sınava müracaat için matbu kişi bilgi formu (Ek-1a Ek-2a (kamu çalışanları için), Ek1-b Ek-2b (Özel sektör ve Serbest çalışanlar için). Onaylı nüfus cüzdan fotokopisi. Öğrenim durumunu gösteren belge. (Lisans mezunları için lisans diploması esas alınacaktır. Öğrenim durumunu gösterir belgede sadece program ismi yazıyorsa bu kişilerden ayrıca transkript istenecektir). Dört adet vesikalık fotoğraf. Uzman Tarım Yayımcısı ve Uzman Tarım Danışmanı Sertifikası almak için başvuranların en az üç yıl süreyle kamuda, sivil toplum örgütlerinde veya özel sektörde tarımsal yayım veya danışmanlık hizmetlerinde çalıştıklarını gösterir belge. Mezun olduğu bölüm dışında, çalıştığı alanda sertifika almak isteyen kişilerin, belge almak istedikleri alanda en az 5 yıl çalıştıklarını gösterir   il/ilçe müdürlüğünce onaylı belge. Sınav ücreti olan 50 TL’nin yatırıldığına dair dekont (T.C. Ziraat Bankası Yenimahalle Şubesi Hesap No: 3353682 5004 IBAN NO: TR220001000599033536825004 (Not: Dekont açıklama kısmına TYDS 2010 sınav ücreti yazılacaktır)
Yukarıda belirtilen belgeler ile birlikte 08 Eylül 2010 Çarşamba günü mesai bitimine kadar Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Sınavı Uygulama Esaslarının 7. maddesi hükümleri doğrultusunda İl Müdürlükleri’ne, Kamu Merkez Birimleri’nde görevli kişiler ise birimleri aracılığıyla UTEM'e başvurmaları gerekmektedir. Sınava girecek kişilerin listesi sınavdan 15 gün önce Teşkilatlanma ve Destekleme Genel Müdürlüğünün (TEDGEM) web sitesinde yayımlanacaktır.
Ayrıntılı bilgi almak isteyen ilgililerin UTEM (Uluslararası Tarımsal Eğitim Merkezi)’in  http://www.permem.gov.tr  adresinden başvurmaları yararlı olacaktır.” (s)