Sinanlı Belediye Başkanı Ali Alkan;

Sinanlı Belediye Başkanı Ali Alkan;

Sinanlı Belediye Başkanı Ali Alkan;

Sinanlı Belediye Başkanı Ali Alkan;

Sinanlı Belediye Başkanı Ali Alkan;
08 Mart 2014 - 12:34 - Güncelleme: 08 Mart 2014 - 12:34

“Sinanlı Trakya’nın en modern içme suyuna kavuştu”

HABER MERKEZİ
Kırklareli’nin Babaeski İlçesi’ne bağlı Sinanlı Belediye Başkanlığı’nın yeni Su Şebekesi hizmete verildi. Hizmete verilen Su Şebekesi’nin önce  %50’si yeni hattan şebekeye verildi. Deneme süresi sona eren şebeke hattı suyu % 100 olarak şebekeden Sinanlılı vatandaşların çeşmelerine kadar gitti.
Başkan Ali Alkan yeni su şebekesi ile ilgili gazetemize şu açıklamada bulundu;
“Yeni su şebekemizi tamamen değiştirdik. 50 yıllık çürüyen İçme Suyu Şebeke Boruları’nın yerine, sağlık açısından yüzde yüz garantili su borularını döşedik. Su şebekesi yeni borularının kullanım ömrü de 100 yıl civarında. Scala Sistemi’ni kullandığımız yeni içme suyu şebekemizin Kırklareli İlçe ve Beldelerinde bir örneği daha yok. Kırklareli’de tek. Sadece Edirne’de aynı teknoloji kullanılarak yapılan bir İçme Suyu Şebekesi var.
Proje bedeli 2 bin 5 yüz lira olan İçme Suyu Şebekesi için 35 bin metre hat döşendi ve Şebeke İnşaatı 180 gün gibi kısa bir sürede bitirildi.
Şebeke bitirildikten sonra abone bağlantıları meskenlerin kapısına kadar getirilip bırakılmadı. Her meskende halkımızın mutfak ve banyolarında ki çeşmelere kadar götürüldü. Belediye olarak abone bağlantılarını meskenlerin içine kadar götürme zorunluluğumuz olmadığı halde vatandaşımızın ceplerinden ekstra para çıkıp mali külfet olmasın diye bunu da Belediye olarak yaptık ve vatandaşımızın evine kadar götürülen bu hizmet karşılığı 1 lira para talep etmedik
Pompa, depo ve su kaçaklarını ve arızaları Scala Sistemi’nden elektronik ortamdan takip edip, bir arıza olduğunda elektronik olarak müdahale edebiliyoruz. Bu sistemle su kaçağını engelliyor ve vatandaşımızın fazladan su parası ödemelerinin de önüne geçiyoruz. Sinanlı halkı bundan böyle çeşmesinden hazır sudan daha kaliteli  ve sağlıklı bir suyu kullanacak  bu suyu gönül rahatlığı içinde  içebilecektir.
Belediye Başkanı olarak yapmış olduğum tüm hizmet ve yatırımlarda hep ilkleri yaptım. İlde olmayan teknolojilerin Beldemizde kullanılmasını sağladım. Bu konu da en büyük desteği Milletvekilimiz Şenol Gürşan’dan aldım. Onun sayesinde Beldemizin sorunlarını Bakanlarımıza kadar taşıyarak kısa sürede çözme imkânı buldum”
Sinanlı Beldesi nüfusu 2 binin altında kaldığı için Kanun gereği bu Belde de Belediyelik kapanıyor. İlklerin Başkanı Ali Alkan’da 30 Mart’ta yapılacak olan Mahalli İdareler Seçimleri’nde Alpullu Beldesi’nden AK Parti Belediye Başkan Adayı olarak seçimlere giriyor. (Faruk Ceylan-Erdoğan Şendir)