SGK’nın, ALO 170 İletişim Hattı hizmette

SGK’nın, ALO 170 İletişim Hattı hizmette

SGK’nın, ALO 170 İletişim Hattı hizmette

SGK’nın, ALO 170 İletişim Hattı hizmette

SGK’nın, ALO 170 İletişim Hattı hizmette
30 Kasım 2010 - 09:09

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sn. Ömer Dinçer’ in Çalışma ve Sosyal
Güvenlik İletişim Merkezi "ALO 170" uygulaması ile ilgili 2010 / 6
sayılı Genelgesi doğrultusunda; 15 Kasım 2010 tarihinde  hizmete giren
"Çalışma ve Sosyal Güvenlik İletişim Merkezi"...

HABER MERKEZİ
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sn. Ömer Dinçer’ in Çalışma ve Sosyal Güvenlik İletişim Merkezi "ALO 170" uygulaması ile ilgili 2010 / 6 sayılı Genelgesi doğrultusunda; 15 Kasım 2010 tarihinde  hizmete giren "Çalışma ve Sosyal Güvenlik İletişim Merkezi" ile Vatandaşlarımızdan gelecek her türlü soru, öneri, eleştiri, ihbar, şikâyet, başvuru ve taleplerin etkin ve hızlı bir biçimde çözüme kavuşturulması hedeflenmiştir.
İletişim merkezinin doğru, hızlı ve güvenilir bir şekilde hizmet sunulabiliyor.
Kırklareli Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü’nden uygulama ile ilgili olarak yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:
“Gelen her türlü çağrının iletişim merkezinde cevaplandırılıp sonuçlandırılması esastır. Ancak, iletişim merkezinde cevaplandırılıp sonuçlandırılamayan hususlar ilgisine göre Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı ve Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü merkez veya taşra teşkilatına iletilecektir. Bu amaçla kurumların merkez ve taşra teşkilatında birim amirlerine bağlı "İletişim Merkezi Destek Bürosu" ile Bakanlık Özel Kalem Müdürlüğünde "Performans İzleme ve Değerlendirme Bürosu" kurulmuş ve personeli görevlendirilmiştir.
İletişim merkezi destek bürolarına yönlendirilen hususlar, büro personeli tarafından en geç iki iş günü içinde cevaplandırılacaktır. Bu süre içinde sonuçlandırılması mümkün olmayan konuların işleme alındığı ile işlemin nasıl ve ne sürede sonuçlandırılacağı aynı sürede iletişim merkezine bildirilecektir. Ayrıca işlem sonucundan da başvuruda bulunanlara cevap verilmek üzere iletişim merkezine bilgi verilecektir.
İşlem süreci itibarıyla birden çok birim, il veya bölge müdürlüğünü ilgilendiren konular kurumların merkezindeki ilgili "İletişim Merkezi Destek Bürosu" tarafından sonuçlandırılacaktır. İletişim merkezine ihbar ve şikâyette bulunanların isimlerini bildirmeyi istememeleri halinde somut olay ve ayrıntılı bilgi verilmesi yeterli sayılacaktır.
Merkez ve taşra teşkilatında görevli tüm personel iletişim merkezinin etkin bir şekilde çalışması amacıyla azami desteği verecek, iletişim merkezinden gelecek talepleri öncelikle sonuçlandıracaktır.
Vatandaşlarımız Sosyal Güvenlik hizmetleri ile ilgili her türlü taleplerinin en kısa sürede ve etkin biçimde karşılanması için verilen bu hizmetten ALO 170 İletişim Hattı’nı kullanarak yararlanabilirler.” (s)