“Selam Sana Ya Resulallah”

“Selam Sana Ya Resulallah”

“Selam Sana Ya Resulallah”

“Selam Sana Ya Resulallah”

“Selam Sana Ya Resulallah”
12 Nisan 2010 - 09:36

Kırklareli İnsani Değerleri Yaşatma Derneği’nden büyük organizasyon

HABER MERKEZİ
Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle Kırklareli İnsani Değerleri Yaşatma Derneği tarafından 09 Nisan 2010 Cuma akşamı saat 20.30’da Kapalı Spor Salonu’nda büyük bir organizasyon gerçekleştirildi.
Yapılan programa; Kırklareli Vali Yardımcısı  İsmail Hakkı Çınarsoy ve eşi, Müftü Yardımcısı İsmail Temel, Kırklareli İnsani Değerleri Yaşatma Derneği Başkanı Hüseyin Kasap ve Yönetim Kurulu Üyeleri, AK Parti Kırklareli İl Başkanı Yurdaer Ulus ve eşi, 15. Bölge Karayolları Şefi Alaattin Koç, Edirne Mimar Sinan Vakfı Kurucu Başkanı Hasan Gümüş, Memur-Sen Başkanı Bilal Yeşen ile çok sayıda vatandaşlar katılım gösterdi.
Üsküp Belediye Başkanı Erdoğan Kıyıcı’nın katkılarıyla getirtilen İstanbul Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı eşliğinde Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla programa başlandı. Daha sonra Mehter Takımı salonda bulunanlara Mehteran Gösterisi sundu. 
Alkışlar arasında sahneden ayrılan Mehter Takımı’ndan sonra program sunucusu tarafından Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa (s.a.v.)’e yazılmış olan şiirler seslendirildi. Açılış konuşmasını yapmak üzere kürsüye Kırklareli İnsani Değerleri Yaşatma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Kasap geldi. Kasap geceye teşrif edenlere teşekkürlerini sunduktan sonra şunları kaydetti; “İnsanlığı, içinde bulunduğu batılın girdabından kurtarmak, onlara mutlu ve huzurlu bir hayat yaşamalarını sağlamak üzere âlemlere rahmet olarak gönderilen, güzeller güzeli, güllerin efendisinin sevgili Peygamberimizin (sallallahu aleyhi ve sellem) dünyaya teşriflerinin kutlanıldığı Kutlu Doğum günlerine ulaşmanın huzur ve mutluluğunu yaşıyoruz.
Evet, o, son peygamberdir. Nübüvveti, bir ülke ya da belirli bir zamanı değil, bütün zaman ve mekânları içine alan evrensel bir nübüvvettir. Erişilmez yüce şahsiyeti karşısında, sadece ona inananlar değil, başkaları da hayranlıklarını gizleyememiştir. Michael Hart gibi kimseler kaleme aldıkları "Yüz Ebedî Şahsiyet" adlı eserlerinde, onu birinci sıraya yerleştirmiş, büyük Alman devlet adamı Bismarc ona olan hayranlığını: "Sana muasır bir vücut olamadığımdan dolayı müteessirim ey Muhammed!" sözleriyle dile getirmiştir. Alemlerin efendisini, günlümüzün sultanı, insanlığın kurtarıcısı, peygamber efendimiz (S.A.V)'i hangi yazıyla, methiyeyle, şiirle, cümleyle, kelimeyle anlatırsak anlatalım yetersiz ve aciz kalır... Ona ne yazılsa az, ne anlatılsa eksik kalır. Peygamber Efendimiz Muhammed Mustafa (s.a.v)'in sevgisi yaşamımızın ayrılmaz parçası olmalıdır. Peygamber efendimizin  (S.A.V) ahlakının neresindeyiz diye kendimizi sorgulamalıyız.
Her şeyin muhasebesini yapan biz, hayat muhasebemizin çıkmazındayız... Kendimize gelme vaktimiz, Çıkmaz sokakları bırakma vaktimiz çoktan geldi ve geçiyor bile... Kaldı ki, öyle bir vakitte yok zaten. Değerli Dostlar; Bundan bir ay önce Kıymetli hemşerimiz Ahmet Cevdet Paşayı gündeminize taşıyan derneğimiz, Şimdi de Allah Resulü (sav) efendimizi siz değerli hemşerilerimin gündemine taşımasının onur ve mutluluğunu yaşamaktadır. Sizleri programın akışıyla baş başa bırakıyor, hepinize saygılar sunuyorum. Hüseyin Kasap’ın konuşmasının akabinde Kur’an- Kerim Tilavetini okumak üzere Dünya ikincisi ve Türkiye Birincisi Abdullah Demir sahnede yerini aldı. Kapalı Spor Salonu’nu tıklım tıklım dolduran peygamber aşığı olan vatandaşlar Abdullah Demir’in muhteşem sesiyle huşu içinde Kur’an-ı Kerim dinlediler. Demir Hoca,  Def’te Gönül Canan, Neyzen İsmail hakkı ile peygamberimize salatü selam getirdiler. İlahiler ve salâvatların akabinde sözü Şair ve Yazar Senai Demirci aldı. Demirci kendisini şu cümlelerle ifade etti “Bugün doğdu, Ömrünü bugün biliyor. İlk taze nefesini bugün aldı. Sonunu sonsuzluğa göre hazırlamaya çalışıyor.” Kutlu Doğumun büyüklüğüne vurgu yapan Demirci peygamber Efendimize layık bir kul olmanın önemini anlattı Senai Demirci konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “ canım kurban olsun seni yoluna diyoruz. Peki ona kurban edebilecek cana sahip miyiz? Allahın resulü aramızda? Nasıl mı? Dinleyenle konuşan arasında,  Komşu ile komşunun arasında, Ana baba ile evlat arasında, karı koca arasında diyerek peygamberimizin sözlerine (hadis) yer verdi. Dinleyicilerden büyük alkış toplayan Demirci sahneyi, Türkiye’de namaz bilincini geliştirmek amacıyla namazla diriliş programı başlatan, Namaz Gönüllüleri Platformu’nun kurucularından İlahiyatçı yazar Ahmet Bulut’a bıraktı. Gecenin önemine değinen Bulut Peygamberimizin aile yaşantısından örnekler verdi. Eşler ve çocuklar arasındaki iletişimden bahsederek; “Söylediklerinizle değil yaptıklarınızla örnek” olun mesajını verdi.
Dinleyenlere çok zevkli dakikalar yaşatan İlahiyatçı yazar Ahmet Bulut konuşmasını Peygamber Efendimiz Muhammed Mustafa (s.a.v)'in eşlerine çocuklarına karşı davranışlarını anlatan ifadelerle sonlandırdı. Gecenin sonunda Şair ve Yazar Senai Demirci ile İlahiyatçı yazar Ahmet Bulut eserlerini imzaladılar. (d.a.)