Şehit Er Gökhan Kaplan gözyaşları ile toprağa verildi

Şehit Er Gökhan Kaplan gözyaşları ile toprağa verildi

Şehit Er Gökhan Kaplan gözyaşları ile toprağa verildi

Şehit Er Gökhan Kaplan gözyaşları ile toprağa verildi

Şehit Er Gökhan Kaplan gözyaşları ile toprağa verildi
19 Temmuz 2011 - 08:01

* Silvan'daki hain saldırıda şehit olan Jandarma Komando Er Gökhan Kaplan, memleketi olan Tekirdağ'ın Şarköy İlçesine Bağlı Yörgüç Köyü’nde toprağa verildi. Cenaze törenine şehidin ailesi ve yakınlarının yanı sıra Orman Ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Tekirdağ Valisi Zübeyir Kemelek katıldı.







HABER MERKEZİ


Silvan'daki hain saldırıda şehit olan Jandarma Komando Er Gökhan Kaplan, memleketi olan Tekirdağ'ın Şarköy ilçesine bağlı Yörgüç Köyü’nde 16 Temmuz 2011 Cumartesi günü toprağa verildi. 


Tekirdağ Devlet Hastanesi morgundan alınan şehit erin Türk Bayrağı'na sarılı Kaplan'ın cenazesi, Yörgüç köyündeki evinin önüne getirildi. Bu sırada Kaplan'ın yakınlarının tabuta sarılarak ağlarken, bazı yakınlarının da fenalaştıkları gözlendi. 


Evin önünde duaların okunması ve helallik alınmasının ardından şehidin cenazesi, köy camisine getirildi. 


Buradaki törene şehidin annesi Nevin, babası Ahmet, ağabeyleri İsmail ve Reşat Kaplan ile yakınlarının yanı sıra Orman ve Su İşleri Bakanı Veysal Eroğlu, Tekirdağ Valisi Zübeyir Kemelek, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ömer Faruk Küçük, Kaymakam Ziya Türkdoğan, milletvekilleri, askeri erkan, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. 


Cenaze namazı öncesinde ve sırasında, aile yakınlarının yanında bir kadın astsubay ile sağlık görevlileri hazır bulundu. 


Törende tabuta sarılarak oğluna veda eden anne Nevin Kaplan, ''Oğlum beni yanına almak için şehit oldu. Ağlamayacağım. Kimse de ağlamasın, feryat etmesin'' dedi. 


Şehit Komando Er Kaplan'ın en iyi arkadaşı olduğu ve aynı tertip olarak askere gittikleri öğrenilen Mutlu Özcan'ın ablası Yıldız Özcan da, cami avlusunda tabuta sarılarak ''Şimdi kardeşini yalnız bıraktın. Bu sana hiç yakıştı mı? Ben şimdi kime kardeşim diyeceğim'' diyerek, gözyaşı döktü. Özcan'ı Garnizon Komutanı Ömer Faruk Küçük teselli etmeye çalıştı. 


Şehidin cenazesi, İl Müftüsü Mahmut Gürlen tarafından, öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından, askerlerin omuzlarında bir süre taşındıktan sonra cenaze aracına konuldu. 


Yoğun bir kalabalık eşliğinde mezarlığa götürülen tabuta sarılan ve güçlükle ayakta durduğu gözlenen anne Kaplan, ''Yeşil gözlü Gökhan’ım Atatürk'e benziyordu'' diye feryat etti. 


Kaplan'ın cenazesi, Müftü Gürlen, tarafından yapılan duanın ardından gözyaşları içinde toprağa verildi. 


Cenazenin toprağa verilişi sırasında alandaki bir askere sarılan acılı anne, ''Gökhanım, benim oğlum da böyle askerdi'' diyerek gözyaşlarına boğuldu. Kısa süreli baygınlık geçiren acılı anne, ambulansla olay yerinden uzaklaştırıldı. (cs)