“SBS’de geçen seneye oranla, bu sene daha başarılıyız”

“SBS’de geçen seneye oranla, bu sene daha başarılıyız”

“SBS’de geçen seneye oranla, bu sene daha başarılıyız”

“SBS’de geçen seneye oranla, bu sene daha başarılıyız”

“SBS’de geçen seneye oranla, bu sene daha başarılıyız”
03 Ağustos 2012 - 09:25

Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 2011-2012 Eğitim-Öğretim Yılı’nı genel değerlendirilmesi yapıldı.




HABER MERKEZİ





Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürlüğü Toplantı Salonu’nda yapılan değerlendirme toplantısına; Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Korkmaz, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Yasin Özdil, Şube Müdürleri Beyhan Turfan, Ahmet Uzun, Halil Yücel ile Kırklareli merkez ilçede bulunan Okulöncesi, İlkokul, Ortaokul ve Ortaöğretim Okul Müdürleri katıldı.


Değerlendirmede il olarak başarılı bir yıl geçirdiklerini belirten Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Korkmaz özellikle SBS’de hem ferdi başarı hem de il genelinde geçen yıla göre daha iyi olduğunu belirterek şunları söyledi:


“Kırklareli’de SBS’de, Lüleburgaz Ramazan Yaman İlköğretim Okulu öğrencisi Rıfat Işıksal, Kırklareli merkez Cumhuriyet İlköğretim Okulu öğrencisi Arda Yolgiden, Kırklareli merkez Cumhuriyet İlköğretim Okulu öğrencisi Tuçe Kızılay ve Babaeski Cumhuriyet İlköğretim Okulu öğrencisi Kutalmuş Kaynar tam puan alarak Kırklareli’yi gururlandırdı. 


“Geçen yıl SBS il ortalaması 316 puan iken bu yıl 323’e yükseldi”


Geçen yıl SBS Kırklareli İl Ortalamamız 316 puan iken bu yıl öğrencilerimiz bilinçli çalışarak ortalamamızı 7 puan yükselterek 323 puana çıkarttı. Önümüzdeki sene bu puan ortalamasının daha da yükseleceğini düşünüyorum. Kırklareli öğrencisi çalışan ve başaran bir öğrencidir.


Şuan hem SBS’de hem de LYS’de tercih dönemidir. Öğrenci ve velilerimize yardımcı olmak için SBS ve LYS Tercih Büroları oluşturuldu.


Tercihlerden sonra 2012-2013 Eğitim-Öğreüim Yılı için kayıt dönemi başlayacaktır. Bu dönemde okulların yeni Eğitim-Öğretim Yılı için hazır hale getirilmesi ve bu işlemlerin en geç 27 Ağustos 2012 tarihine kadar bitirmiş olmalıdır. Kayıtlarda Bakanlığımızın da açıkladığı gibi öğrenci velilerinden kesinlikle bağış talep edilmemelidir. Okulun ihtiyaçları bakanlık tarafından gönderilen ödenekler ve okul aile birliği marifetiyle giderilmelidir” dedi. (Şahin Gin)